На море в Гърция 2023 - V / 2024

• 71 973
  • 755
  •   1
Отговори
# 135
Самотраки е даден на българите по време на ВСВ, защото на него е имало българско население. По принцип след Освобождението българите се опитваме да включим в нашите предели само територии, на които има българско население, нямаме завоевателни планове. Истината е, че особено граничните територии са доста мулти етнически и е трудно да се определи чия е територията и затова имаме толкова проблеми на Балканите.

# 136
Приемам предложения за хубава таверна в Парга Heart Eyes Последна вечер ни е тук и търся нещо максимално гръцко, за да ни остане хубав спомен.

# 137
  • Sofia
На нас много ни беше харесала Sodia. Wink

# 138
Аз много харесах Villa Rossa, която е на брега на единия плаж - заради зеленината, заради светлините, много магично ми се струваше, още първата вечер я харесах, но тогава ни казаха, че вече са приключили. В последната вечер все пак стигнахме, храната ми беше много вкусна.

# 139
  • София
Аз мога да ви кажа къде да НЕ сядате, ако се качите в стария град. Може да се полъжете по хубавата гледка над Валтос и наличието на места. Това е The Three Plane Trees, непосредствено до Сакис. Малки порции на високи цени. Поне ставаше за ядене и не чакахме много, защото като прочетох отзивите в google maps ми стана зле. Но аз съм си виновна, че не ги проверих предварително. Обаче моите хора не искаха да вървят повече и се съгласих.
В Антуса много харесахме рибната таверна To Dixtu /Ψαροταβέρνα "Το Δίχτυ"/ - огромни порции и ниски цени.

# 140
  • София
За Парга освен споменатата от миленка_д рибна таверна в с.Антуса, на нас ни допадна и таверна Петрос, която обаче не е баш в центъра на Парга. И при двете таверни трябваше по-рано да се вечеря, защото през август имаше опашка пред тях от чакащи за свободна маса.

# 141
  • София
Ние в Антуса се доредихме за маса, но в Парга на 9 септември, събота, беше пълно в хубавите таверни и на доста места имаше опашки. Изобщо бяха страшни навалици и предните дни през деня, дори и когато валеше. Не мога да си представя какво е през август. Чак на моменти ми приличаше на Иа на Санторини, където имаше поток от народ, с който се движиш и не можеш да спреш.

# 142
Аз последните години, заради тълпите туристи, практикувам навсякъде предварителна резервация в ресторантите. През деня решавам къде ще вечерям според програмата и правя резервация. Кулинарният туризъм ни е една от целите, когато посещаваме едно място и винаги имам дълъг списък с места за хранене, като много от тях са именно препоръчаните в темата. Също така, предимството на това да резервираш предварително е, че ти дават от най-хубавите маси, като местоположение, гледки и т.н.

# 143
  • София
Аз мислех да резервирам предварително, защото очаквах да е лудница, особено в събота. Проблемът беше, че имах и други неща за разглеждане, които заради дъжда останаха за последния ден и нямаше как да улуча часа за вечерята. А имам и тийнейджърка, която редовно чакаме да се приготвя с часове. Така че грешката си е в нас, просто играхме на риск.
mladamama, по телефона ли запазваш?

# 144
Да, по телефон. Има го все някъде-сайт, фейсбук, Гугъл. Понякога прехвърлят телефона през няколко човека, докато се намери някой говорещ английски 😃, но все има. И ние сме с тинейджърка и напълно те разбирам, трябват си здрави нерви.

# 145
Влизам в темата на чета назад, но ако някой има впечатления може да каже. Обмисляме Корфу за догодина, разглеждах отгоре отгоре варианти за настаняване и информация за плажовете. Търся относително спокойно, даже клонящо към скучно място, където да няма голяма навалица и по възможност да има наблизо пясъчен плаж подходящ за малки деца (плавно да става дълбоко), който на всичкото отгоре да има или свободна зона или да се плаща само консумация. За сега съм се спряла на Agios Georgios Pagon, прочетох обаче, че водата е студена на този плаж, което ме разколебава. И около Santa Barbara Beach, Martas. Приемам съвети и коментари Simple Smile Благодаря

# 146
  • Стара Загора
Ние бяхме до Санта Барбара плажа. Чудесен е според мен за малки деца. Близо е и Исос Бийч, който е огромен свободен плаж. Бяхме настанени в едно студио буквално в нищото в една маслинова горичка и нищо друго нямаше. Голяма идилия беше- https://www.booking.com/hotel/gr/nikos-amp-vivi-studios.bg.html.

А днес се прибираме от Закинтос още не знаем дали ще спираме да нощуваме някъде или ще караме директно. Днес магистралите и моста на Парга  са безплатни.

Последна редакция: пт, 15 сеп 2023, 19:48 от niditop3

# 147
  • София
За Корфу - плитките, топли и пясъчни плажове са на югозапад - Агиос Георгиос Южен, Маратиас, Исос, Халикунас. Особено последните два са огромни, с по един бар на кръст. На Исос малко повече духа, неслучайно има сърф училище.

# 148
Здравейте,

Някой посещавал Кавала тази год. може ли да препоръча ресторант с прилична морска храна?

# 149
За Кавала освен ресторант, може ли и места за спане да препоръчате-за септември, ако може под 50 евро за двама оферта

Общи условия

Активация на акаунт