На море в Гърция 2023 - V / 2024

• 71 858
  • 755
  •   1
Отговори
# 555
Kampantais Apartments, Фанари

В темата вероятно ще получите предложения и за Керамоти, където има голям избор.

# 556
Права си, Параход. Тук, в темата беше препоръчано Кипариси и на мен много ми хареса. Ще остане за някое следващо посещение.

# 557
А Монемвасия според вас заслужава ли си 4 нощувки в Гефира или е достатъчно еднократно посещение? Аз също се зачудих за Неаполи, защото ми се стори най-удобно като локация, но на снимките ми се видя доста безлично (може и да не е така де). Вариантът с нощувки на Елафонисос го мислих, но това означава да сменяме 4 пъти базата и мъжът ми вече ще мрънка много. Не ме притеснява, че Плитра и Архангелос са малки, но въпросът е да не са убити Joy
Относно Мани - видях много хубаво място в Агиос Николаос, но е също толковс неудобно за посещение на вътрешно Мани, както Гитио. По-скоро се чудех дали има селца във вътрешно Мани, които да са сравнително оживени. Не търся градска атмосфера, ама миналата година бяхме на Закинтос в едно село, където нямаше откъде да купим сладолед на детето даже.

# 558
За мен е достатъчно еднократно за няколко часа. Ние спахме две нощи в Гефира, с гледка към скалата, ходихме на Монемвасия веднъж по тъмно и веднъж по светло. Възможно е да има и други мнения, знам, че има големи фенове на Монемвасия.

Неаполи не е красив или живописен град, да. Напълно обикновен е. Става дума за удобство като локация и инфраструктура.

По-скоро се чудех дали има селца във вътрешно Мани, които да са сравнително оживени. Не търся градска атмосфера, ама миналата година бяхме на Закинтос в едно село, където нямаше откъде да купим сладолед на детето даже.
Не, няма извън Ареополи. Пиргос Диру и Геролименас са с малко повече туризъм (няколко хотела, няколко таверни), но като цяло е умряло.

# 559
И за мен е важно да сме близо до по-голям град, за да се разхождаме вечер, а и да има по-голям избор на хранителни продукти, като зеленчуци, риби и други местни стоки, защото обичаме и често си приготвяме храната вкъщи. Монемвасия за мен също е за еднократно посещение, а Неаполи Вион и Плитра не ме грабнаха като атмосфера и реших да се насоча към съседния ръкав, където пък Гитио много ми хареса. Оттам до Ареополи, Лимени, Дирос е много кратко разстоянието и според мен е удобно като локация.
Divi_86, според вашата програма за посещение на Елафонисос два пъти, плажът Пунта и Павлопетри, може би ще ви е по-удобно Неаполи Вион.

# 560
  • София
Здравейте, търся препоръка за място, на което да почиваме две семейства с по две деца. Никога не сме ходили в Гърция до сега. С кола, 6-8ч каране най-много си представям. Плитък пясъчен плаж и ако може да не е лудница, нещо по забутанко. Не държим на ресторанти и барове, а по-скоро на хубав плаж, заради децата. Склонна съм и да готвим, ако плажа си струва, че децата ще искат по цял ден там да висят Simple Smile
Гледах къмпинги, гледах фейсбук страници и буукинг, но не мога добре да се ориентирам, затова ако някой би споделил градче или директно апартамент/хотел, ще е чудесно. Не търсим лукс или AI.

# 561
На такова разстояние е Скиатос и е подходящо за деца. Даже от това лято ще има полети до там на Раянеър. Ние спахме в Аспа Виктория в Трулос и беше хубаво. Имайте предвид обаче че извън Скиатос таун всичко друго са вилни зони и няма забавления за деца.

# 562
Здравейте, търся препоръка за място, на което да почиваме две семейства с по две деца. Никога не сме ходили в Гърция до сега. С кола, 6-8ч каране най-много си представям. Плитък пясъчен плаж и ако може да не е лудница, нещо по забутанко. Не държим на ресторанти и барове, а по-скоро на хубав плаж, заради децата. Склонна съм и да готвим, ако плажа си струва, че децата ще искат по цял ден там да висят Simple Smile
Гледах къмпинги, гледах фейсбук страници и буукинг, но не мога добре да се ориентирам, затова ако някой би споделил градче или директно апартамент/хотел, ще е чудесно. Не търсим лукс или AI.

На 6-8 часа от София е цялото беломорие, почти до Атина, и почти цялото Йонийско крайбрежие докъм Пелопонес. Търсете някоя къща на плажа, има много такива.

# 563
  • София
https://greenandblueview.gr/

Може да си вземете 2 къщички.
Много любимо ми е това място. Плажът е почти частен. Плитък, пясъчен, чудесен за деца.
Има няколко таверни в близост. Цените преди няколко години бяха учудващо добри като за Гърция.

# 564
  • София
Разгледайте verde home nea mesangala  в букинг,миналата година бяхме там август и останахме много доволни, тази година пак там. Оставам на разположение

# 565
А Монемвасия според вас заслужава ли си 4 нощувки в Гефира или е достатъчно еднократно посещение? Аз също се зачудих за Неаполи, защото ми се стори най-удобно като локация, но на снимките ми се видя доста безлично (може и да не е така де). Вариантът с нощувки на Елафонисос го мислих, но това означава да сменяме 4 пъти базата и мъжът ми вече ще мрънка много. Не ме притеснява, че Плитра и Архангелос са малки, но въпросът е да не са убити Joy
Относно Мани - видях много хубаво място в Агиос Николаос, но е също толковс неудобно за посещение на вътрешно Мани, както Гитио. По-скоро се чудех дали има селца във вътрешно Мани, които да са сравнително оживени. Не търся градска атмосфера, ама миналата година бяхме на Закинтос в едно село, където нямаше откъде да купим сладолед на детето даже.

Ние си бяхме резервирали 2 нощувки в крепостта на Монемвасия и това беше едно от най-добрите ни попадения. Да разглеждаш скалата (градът долу и крепостта горе) във време, в което туристите не са един въз друг и да се наслаждаваш на пейзажа, когато градчето още не се е събудило или вече заспива е уникално!

На Мани бяхме отседнали в Гитио и не мисля, че е толкова неудобно място за посещение на вътрешността на ръкава.

# 566
А Монемвасия според вас заслужава ли си 4 нощувки в Гефира или е достатъчно еднократно посещение? ...
Ако от там ще пътувате 2 пъти до Елафонисос са Ок, но ако решиш да спите и на острова, ще са ви много. Еднократно посещение за мен е достатъчно.
Ние бяхме с 2 нощувки до Монемвасия. Първият ден беше предвиден за пътуване и малко плаж. На втория рано сутринта отидохме до Монемвасия, за да можем да паркираме близо до крепостта. Основната ни цел беше Елафонисос и там останахме 6 нощувки. После имахме 2 нощувки в Гитио, които малеят, но с толкова разполагахме. От Ареополи надолу е доста диво, да не кажа пусто, аз лично не очаквах точно това. Пиша го, защото казваш, че искаш по-оживени места, да не се разминеш много с очакванията си за тази част от Пелопонес.

Последна редакция: сб, 06 яну 2024, 18:31 от Mur

# 567
dote, точно затова искам да останем в Гефира. Даже ми попадна страхотно място и в самата Монемвасия на сравнително прилична цена, но там се притеснявам за багажа. Знаете ли как стои въпросът с разтоварването на багажа, когато нощувките са в крепостта? Далече ли е паркингът от Монемвасия? Ние сме много непрактични с багажа и винаги носим много багаж, та това си е фактор.
Mur, и аз имах такива подозрения. Явно ще трябва да сме в Гитио и да пътуваме почти всеки ден повече, отколкото ни се искаше, или ако ни дойде в повече, да се откажем от посещението на част от местата във вътрешно Мани.
В този ред на мисли - добре ли съм се ориентирала според вас за местата и плажовете, които си заслужават? Има ли нещо, което спокойно мога да пропусна, или друго, което не съм включила, а наистина си заслужава?

# 568
Пред самия вход на крепостта има малък паркинг, на който може да се спре за разтоварване. За оставане няма да има място, но шофьорът после ще върне колата.
Големите паркинги са в подстъпите на моста. Разстоянието оттам е 1 или 2 км, не помня вече (градът е на обратната страна на скалата, пътят върви по десния й скат)
Ето една снимка за ориентация:

Има 1-2 хотела на острова, но веднага след моста, а не в самия крепостен град - внимавайте да не се набутате там.

Аз след миналогодишното носене на куфари в Кеа вече съм много окумуш Simple Smile По-дълго и по-стръмно едва ли някъде ще ни се случи.

# 569
Divi_86, варианта за спане на Монемвасия е атрактивен, но с багажа ще е сложно. За мен опция е да се сортира багаж в един куфар/сак само за нощувките в Монемвасия и да не се смъква всичко останало. Аз практикувам този вариант когато имаме една междинна нощувка попътно. Освен паркинга, по целия път до самите порти на крепостта може да се паркира от едната страна, но е на късмет къде ще има свободно място.
Относно плажовете, не посетихме много, тези покрай които минахме не бяха по мой вкус, имена не помня. Както вече казах отделихме достатъчно време за плаж на острова, всичко останало така или иначе бледнее. Ако обичате гмуркане и дълбоки плажове, мисля, че има доста подходящи в района, но не мога да съм полезна с инфо.
Подробностите наистина ще ги решавате на място, в зависимост от настроението ви, а и от времето. При нас последните дни беше 40+ градуса, нищо не можеше да се прави през деня. Това е единствения път, когато съм искала да обядваме вътре, на климатик.

Последна редакция: сб, 06 яну 2024, 19:53 от Mur

Общи условия

Активация на акаунт