На море в Гърция 2023 - V / 2024

• 69 834
  • 755
  •   1
Отговори
# 690
  • София
Арменистис впечатления някой? Също така много ми хареса, по снимки де, плажа Трани

От самия къмпинг Арменистис нямам впечатления , но сме ходили на плаж там и страшно много ми хареса. Един от най-добрите на Ситония според мен.
От по туристическите  селца на Ситония като Никити, Неас Мармарас, Торони , Каламици, Сарти ми е най-любимо. Централният плаж е огромен, с много ситен пясък и плитък особенно в новата част (посока Сикя). Има доста заведения и магазини. Най-любимо обаче си ми е Сикя. Прекрасни плажове  има в околността и  е доста спокойно там, поне беше последния път като ходихме ( 2018г.)

Divi_86 за Талата да  ти кажа, имам няколко приятели които ходят там със собствени каравани и казват, че последните 2-3 години ( след пандемията) все повече се пълни и трудно намират места. Вече се резервира  от рано място за каравана , а преди не беше така. Иначе самият къмпинг има доста удобства ( басейн, магазини, заведения), плажа е голям и хубав , но в повечето случаи има вълни, поне с такова впечатление съм останала  като сме ходили  на плаж при тях.  Много българи го посещават, а последните години са го научили и румънци и сърби.  

jul,  благодаря ти! Върнах старите теми и видях какво си писала.

Една снимка от плажа на Сикя от 2018 г.

Последна редакция: ср, 17 яну 2024, 17:02 от nellyli

# 691
  • София
Здравейте!
Писах в темата на мамите от Гърция, но там не е много оживено и затова искам да се обърна и тук с молба за съвет. През май ще съм за 3 нощувки в Атина. В момента съм запазила апартамент в Монастираки, но получих някои мнения, че районът не е съвсем безопасен. Имам варианти за апартаменти в Кукаки и Колонаки. Освен безопасност, за мен е важно в района да има заведения за вечеря на достъпни цени - имам предвид не улична храна, а ресторанти, цените да са като софийските, например. Освен това, важно е да има метро. Може ли да ме посъветвате в кой район е най-добре да отседнем?

# 692
Nellyli, ние запазихме още в началото на декември на Талата и нямахме избор в коя зона да е бунгалото, а взехме (пред)последните за нашия период от съответния тип. Това с вълните не го знаех и не ми харесва, но вече сме резервирали. Честно казано, за мен мястото е компромисно за цената си, но се съгласих заради другото семейство, защото те не са авантюристично настроени.

# 693
Здравейте!
Писах в темата на мамите от Гърция, но там не е много оживено и затова искам да се обърна и тук с молба за съвет. През май ще съм за 3 нощувки в Атина. В момента съм запазила апартамент в Монастираки, но получих някои мнения, че районът не е съвсем безопасен. Имам варианти за апартаменти в Кукаки и Колонаки. Освен безопасност, за мен е важно в района да има заведения за вечеря на достъпни цени - имам предвид не улична храна, а ресторанти, цените да са като софийските, например. Освен това, важно е да има метро. Може ли да ме посъветвате в кой район е най-добре да отседнем?
Не знам какъв е проблемът с Монастираки, това си е баш центърът, най-удобно за всички забележителности и за придвижване. Огледайте с Google Street View района около самото настаняване - сграда, улица, търговски обекти... Това ще ви ориентира. С Кукаки е горе-долу едно и също - и двете се падат в подножието на Акропола и са силно туристически. Колонаки е хубав квартал, но скъп, със съответните цени в заведенията.
Ако искате по-спокойни и "местни" квартали, които същевременно да са близо до центъра, вижте Тисио, Мец, Панграти. Там и кръчмите са различни.
Казват, че имало джебчии в метрото и да си пазите личните вещи, но това важи за всеки голям град по света. (Отдавна не съм пътувала с градски транспорт в Атина.) Избягвайте района на Омония.

# 694
А как е плажът и градчето Никити?

# 695
  • Русе/ София
Здравейте. Надявам се да помогнете и на нас с насоки за тазгодишното, живот и здраве, море в Гърция: 5 членно семейство с  2 момичета на 17 и 16 г и момче на 8.... Като бяха по-малки, като че ли беше по -лесно - нямаха мнение по въпроса.  В търсене сме на: ново място, на което да не сме ходили - пясъчен плаж, чиста вода, спокойно, ама "да не е някое забутано село" като Торони (там сме ходили години наред), да е по-оживено, но да няма комари като в Керамоти ( и тук сме ходили). Всичко друго ни е непознато. По възможност да не е на прекалено голямо разстояние, като приказните гръцки островите за които споделяте... - максимум до 5 часа път от София. И естествено всички чакат аз да намеря , резервирам...   и да е по вкуса на цялото семейство.... Thinking
Насочих се към Олимпийската Ривиера този път и конкретно гледам за Паралия Катерини и Олимпиаки Акти.
Кое бихте избрали на база вашия опит и впечатления? Благодаря! Flowers Hibiscus
П.П. Миналата година "изневерихме" на гръцкото море и запознахме малкото дете с българското черноморие (Поморие). Останаха  толкова стресирани от гъстотата на плажуващите, че са готови да пропуснат морето тази година, ако не се справя с организацията, но не и да повторят.

# 696
Елида,
С Олимпийската ривиера, опасявам се, няма да дръпнете много откъм спокойствие Grinning
Това е мястото, което никога не бих препоръчала на никого - да, има огромни плажове, но май друго предимство не намирам. Скучно е, няма нищо интересно като природа, селата са населени тип Китен и Приморско, това лято като минахме оттам на връщане, точно на плажа на Олимпиаки Акти спряхме, на плажа беше гмеж, водата беше гмеж, а беше и неособено чиста поради многото хора.

# 697
  • София
И в Катерини ще останат неприятно изненадани от гъстотата на плажуващите. 😂 За отсядане и плаж - Олимпиаки Акти, за вечерни разходки - Катерини.
Може да погледнете и 50 км на юг в Неа Пори - оживено градче, има хора, но и огромен плаж. Тийнките има къде да се разхождат, плюс лунапарк за малкия.

# 698
  • В полите на Пирин планина
Неи Пори е много хубаво градче и освен това на около 500-600 метра от основния плаж има един по-закътан, до който се стига по черен път. Там няма чадъри и бийч бар обаче. Казва се Sand Dunes Beach.
Хубаво е за разходка в Платамонас и планинското село Агиос Пантелеймонас. Може да се види и Платамонския замък.

# 699
А на основния плаж има ли си заведения и чадъри?

# 700
  • София
А на основния плаж има ли си заведения и чадъри?
Колкото искаш.

# 701
Здравейте!
Насочили сме се за море за юни месец (надяваме се, че водата ще е добре) и гледаме akti oneirou (https://www.aktioneirou.gr/bg/), дали имате отзиви за това място? Гледам от снимки, че плажа май е с камъчета... :/

Писах на къмпинга и аз, свободни места чак септември :/

# 702
Здравейте. Надявам се да помогнете и на нас с насоки за тазгодишното, живот и здраве, море в Гърция: 5 членно семейство с  2 момичета на 17 и 16 г и момче на 8.... Като бяха по-малки, като че ли беше по -лесно - нямаха мнение по въпроса.  В търсене сме на: ново място, на което да не сме ходили - пясъчен плаж, чиста вода, спокойно, ама "да не е някое забутано село" като Торони (там сме ходили години наред), да е по-оживено, но да няма комари като в Керамоти ( и тук сме ходили). Всичко друго ни е непознато. По възможност да не е на прекалено голямо разстояние, като приказните гръцки островите за които споделяте... - максимум до 5 часа път от София. И естествено всички чакат аз да намеря , резервирам...   и да е по вкуса на цялото семейство.... Thinking
Насочих се към Олимпийската Ривиера този път и конкретно гледам за Паралия Катерини и Олимпиаки Акти.
Кое бихте избрали на база вашия опит и впечатления? Благодаря! Flowers Hibiscus
П.П. Миналата година "изневерихме" на гръцкото море и запознахме малкото дете с българското черноморие (Поморие). Останаха  толкова стресирани от гъстотата на плажуващите, че са готови да пропуснат морето тази година, ако не се справя с организацията, но не и да повторят.
Ако може да добавите още 2-3 часа , Ви препоръчвам да отидете до Парга. В района има хубави плажове, а и островите Паксос и Антипаксос са наблизо. Може да си направите еднодневна разходка с корабче до там. На децата ще им е интересно. При късмет ще видите и делфини.

# 703
  • София
Elida, аз също щях да предложа района на Парга - има много различни плажове, можете да обикаляте ако обичате.
Също вариант е Лефкада или районът преди Превеза и да си направите екскурзия до Лефкада, която, въпреки че е остров, е свързана с мост и е с лесен достъп. Пътуването до Лефкада от София е не повече от 8 часа, но си заслужава заради уникалния цвят на водата по западния бряг. Със сигурност ще останете доволни.

Последна редакция: чт, 18 яну 2024, 11:52 от миленка_д

# 704
  • София
Здравейте, тази година обмислям Кефалония. Планът е 10 нощувки, като на отиване си мисля да направим 2 около Метеора. Минаваме през Лефкада и през Василики си хващаме ферибот за Фискардо. Настаняваме се за 5 нощувки в Ликсури. Цел са ни пясъчните плажове около Кси. Някъде четох, че има Ферибот към Агростоли, който да ползваме за разходка там. Последните 3 нощувки мисля да са около Фискардо, когато ММ е рожденник. От Фискардо директно към София. Как ви се струва като план и най-вече нощувките във Фискардо? Благодаря.

Общи условия

Активация на акаунт