На море в Гърция 2023 - V / 2024

• 69 804
  • 755
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Преди доста години 4 семейства с деца бяхме отседнали в Скала Фурка, но няколко дни ходихме на плаж в Сивири. Децата ни бяха 4ти срещу 5ти клас - за тях си беше идеално. Фин пясък, подходящо плитко. Плажът не беше много широк, но събираше няколко реда чадъри. И си беше чадъросано здраво.
 Бяхме си харесали една псаротаверна (малко на юг от един кей) и се настанявахме пред нея. Гледахме как рибарите карат прясната риба от морето и точно нея ни приготвяха малко след това. Страшна вусотия.

# 631
Здравейте, може ли някой да сподели впечатления от Корфу? Харесала съм хотел до плаж Гарденос, но се колебая за периода на резервацията - дали да е през август или в началото на септември. Дали през септември водата все още е топла и подходяща за деца и по принцип плажа подходящ ли е? Като цяло кой период бихте препоръчали? Всяка информация ще ми е полезна, тъй като до сега не сме били там.

# 632
  • София
Корфу през август е ужасно, ужасно пренаселен.

# 633
И вероятно ужасно горещ:) Ние бяхме там края на юни, началото на юли и щяхме да се изпържим.

# 634
  • София
Жегата е най-големият проблем, от 9 сутринта не може да се диша от лепкав, врял въздух. Иначе хора си има и септември, круизите спираха един след друг. Ама пак ми се ходи. 😂

Последна редакция: сб, 13 яну 2024, 20:17 от yovanka

# 635
В края на септември беше горещо и влажно. По документи около 28 градуса, но заради влагата се усещаха като доста повече. Имаше два дъждовни дни, единият с буря, които не бяха в прогнозата седмица по-рано - явно островният климат е динамичен. Водата беше топла.
Бяхме на плажа Исос, който е просторен и не беше пренаселен. Отначало ме разочарова мътната вода (пристигнахме след буреносни дни), пълна с някакви водорасли като трева. Когато плувах, имах чувството, че всеки момент отнякъде ще изскочи лохнеското чудовище, а това не беше приятно. Два дни по-късно боклуците се бяха утаили и плуването стана приятно. Недостатък на мястото - далеч от столицата, а тя си струва разглеждането.

Последна редакция: сб, 13 яну 2024, 19:51 от Grizantema

# 636
Островът е красив, Корфу таун е супер, но честно казано откъм плажове не ме впечатли. Може би, ако човек е с компания и си наеме лодка преживяването ще е много по-интересно.

# 637
  • Русе
Здравейте. От известно време се ровя в Букинг и Airbnb и вече съвсем се омотах. Почивали сме само два пъти в Гърция в Неа Перамос и ми се иска тази година да сменим локацията. Първоначално гледах за района на Никити, но после разширих търсенето и харесахме много един апартамент в Неа Мудания. Може ли да споделите ако някой е почивал там, какъв е плажът? Дали е пясъчен с плавен вход във водата или не? Гледах и Паралия Дионисиу, Ставрос и Уранополи. Не знам на къде да се насочим. На нас така или иначе всичко ни е далече.

# 638
Здравейте, може ли някой да сподели впечатления от Корфу? Харесала съм хотел до плаж Гарденос, но се колебая за периода на резервацията - дали да е през август или в началото на септември. Дали през септември водата все още е топла и подходяща за деца и по принцип плажа подходящ ли е? Като цяло кой период бихте препоръчали? Всяка информация ще ми е полезна, тъй като до сега не сме били там.
Гарденос е супер плаж, ако обичате класическите - плитко, пясъчно, просторно. Също и съседните Санта Барбара, Исос, Халикунас. Тази част на острова е най-малко пренаселена и застроена. Не че на север не е красиво, но е страшна лудница, а е и едно от малкото места в Гърция, където ще видите хотелски комплекси буквално на плажовете.

За времето вече е казано. Корфу е с много висока влажност и затова жегите в разгара на лятото трудно се понасят. В началото на септември е най-топлата вода навсякъде в Гърция. На Йонийското крайбрежие има риск от септемврийски циклони, които понякога носят порои и застудяване, но не е всяка година. Общо взето с претегляне на всички аргументи, категорично бих избрала септември.

Последна редакция: сб, 13 яну 2024, 20:51 от Параход

# 639
Здравейте. От известно време се ровя в Букинг и Airbnb и вече съвсем се омотах. Почивали сме само два пъти в Гърция в Неа Перамос и ми се иска тази година да сменим локацията. Първоначално гледах за района на Никити, но после разширих търсенето и харесахме много един апартамент в Неа Мудания. Може ли да споделите ако някой е почивал там, какъв е плажът? Дали е пясъчен с плавен вход във водата или не? Гледах и Паралия Дионисиу, Ставрос и Уранополи. Не знам на къде да се насочим. На нас така или иначе всичко ни е далече.

Здравей, в района на Ставрос има много хубави плажове, стига да ви се обикаля с кола, много подходящ за деца е Babylon, Totos и Балконаки също. В самия Ставро, харесвам много Kazani-kozi.

Урануполи през сезона е лудница, на мен лично ми харесва да ходим извън месеците юли/август там.

# 640
Кои от плажовете на Кефалония са плитки, пясъчни и възможно най-чисти откъм рибки и животинки?

# 641
Кои от плажовете на Кефалония са плитки, пясъчни и възможно най-чисти откъм рибки и животинки?

Vouti и Anitisamos по мои впечатления

# 642

Vouti и Anitisamos по мои впечатления

И двата са с обли камъчета и не са плитки (особено Антисамос).

# 643
  • София
А на Антисамос подводният живот е изключителен, което не отговаря на питането.

# 644
От тези, които познавам - Лепеда и Кси. Вути и Антисамос категорично не отговарят на условията.

Общи условия

Активация на акаунт