Любители на котки - Тема 187

• 35 014
  • 749
  •   1
Отговори
# 525
  • на брега на морето
Преслава си остана около 2 кг. Обаче вчера я видях да бие Рижко. Joy
Simple Smile Сладурана мамина.
Дай снимки да я видим.

# 526
  • Велико Търново
Отборът по синхронно лежане 😀

# 527
Намира ли се сред вас някой, преборил Гиардия завинаги. Осиновихме коте с добри
намерения (за жалост от хора с нечисти такива и май незаконни схеми за износ, ама това е друга тема). Та котето се оказа че е заразено с Гиардия. Борим се с нея вече 3 седмици. Подобрение и отново влошаване. Четох че е много упорита и губя надежда че ще успеем да го излекуваме завинаги. Чистя постоянно. Като редувам единия път с белина, на другия ден с парочистачка.  Обаче просто все някъде ще остане кътче което не може да се почисти, дреха, играчка, пантоф или под и зад мебели където се провира. И замисляйки се че примерно от едно чистене днес, до повторното чистене утре все някоя киста ще е попаднала отново в устата и може да се "излюпи". Силно се нуждая от някой с опит с успешното преборване за насоки и препоръки.
Да допълня че котето е било на ветеринар, има изписано лечение и лекарства.

# 528
  • Стара Загора
Преслава си остана около 2 кг. Обаче вчера я видях да бие Рижко. Joy
Не съм я мерила скоро, тамън две шепи е, сигурно и тя е към 2 кг. Иначе и тя се бие, но само с Локума. 😃
Имат си някакво предпочитание кой с кого да се бие, само Любослав с всички. Grinning

# 529
Днес поснимах тези котенца с надежда да си намерят стопанин. Осиновителката ще ги публикува в социалните мрежи. Дано имат късмет!

# 530
  • София
В момента върлува птичи грип. Най-вероятно това е причината да умре и да не го е изяла някоя котка.
И аз за това си помислих. Не съм чела скоро за птичия грип. Но ще стигне и до България.

# 531
Красота!
Дано намерят, малки са и шансът им е голям.

# 532
# 533

Ето го това диване злоядо 🤦‍♀️ категоричен е ,че няма да сменя храната!

# 534
Злояд, ама красив!

# 535
Цитат на: Morkovelka99 link=topic=1587351.msg46988897#msg46988897
И бебето май може да мяука. До сега веднъж не съм го чула, а всеки ден ги виждам и го закачам. Не знам на колко е, но тича, скача, катери се, хапи пръсти 😂, дере якоо. Ноктите на малките били ужасни 🥺.
Забелязах и друго интересно половината част на долния венец е черен, а другата част си е розов.

Не следя в детайли темата и много малко котки помня. Но цитирам поста за да не бъде подминат.

Какъв цвят е котето и венците му?

Аз съм с черно бяла, с розови лигавици и  с черен с тъмни. На малкия преди време майка ми видяла че плаче като яде суха храна. Отваря му устата и вижда как там където се събират челюстите от едната страна е алено червено, а от другата - почти черно, като развалено месо.  След няколко доктора и мнения остана без зъби.

Не е нормално различен цвят на венците. Откъде сте за да ви препоръчат добри лекари? На колко е и какво яде?

# 536
  • София
Шарените усти са нещо нормално. Така както имат шарки по кожата, така имат и петна по лигавиците. Не всички, но се среща често.

# 537
Таня, аз не съм много наясно за лигавици и оцветяване. Но ако има проблем - да не се подмине. Болна тема ми е изгубено време ... И обвиненията към себе си.

# 538
Минавам да похваля порцелановите купички от Пепко. Струват 5 лв. и са много по-добър вариант от пластмасата

Последна редакция: ср, 27 сеп 2023, 08:11 от SummerStory

# 539
  • София
И моите са с порцеланови купички, но все пак да кажа, че съм с шевове на крака, защото като дете стъпих в такава купичка и я счупих. Може сегашните купички да са по-здрави, но ако имате деца, имайте предвид и тази възможност. Когато моите деца бяха малки, използвах само пластмасови.

Общи условия

Активация на акаунт