Малък сечко наближава, ЮНЧО все по-палав става

• 9 741
  • 289
  •   1
Отговори
# 30
Здравейте и от нас !
Анитка мила вярно се изгубих , но за жалост всички у дома са болни. Sad Нана също , за което ми е безкрайно мъчно smile3518
Горкатае подпухнала , носа и тече като чешма , капля , не може да спи почти никак нощем , защото се дави , хърка , пери ръчички и крака безпомощно , защото явно сополите я давят и така се буди уплашено , с рев .Сега съвсем не спя  smile3507 от две нощи , ако и преди спях малко е и толкова няма. #Silly #Shocked #Puppy dog
пред мен има две чаши кафе , сок от манго , опити да мисля позитивно , щото и тати е болен - та съм направо с две деца и така я карам.
 kaffeetrmker_2По този повод искам да се извиня на мамите , на който бях обещала да се  видим че няма да стане  по разбираеми причини newsm51 
На док ходихме , така че вече си имаме хапове и лекове всякакви.
На Таталинка да и е жив и здрав рожденника ! Two Hearts newsm67
Аз за моя тати на 18-ти не почерпих че бях ужасно болна  Rolling Eyes Embarassed догодина обаче ще го направя - обещавам  Peace
Честно казано искам си зимата.Една нормална средностатистическа зима  Nature Snowman,  че жегите ей какво докараха  smile3516  smile3545

# 31
Здравейте и от нас. Йоанка също е със сополи и звънях на док. почвам солен разтвор със спринцовка, а ако не станат нещата мисля да и взема виброцил, че милата много се мъчи . А да ви питам имате ли вече зъбки повечето, че ние скоро правим девет месеца и още няма никой.

# 32
  • Варна
Таталинка, честит ти рожденник! Да е жив и здрав, да си Ви глези и да помага в къщи!

Преди малко ми се обадиха, че братовчедка ми е родила момиченце -Филипа. Много се зарадвах и развълнувах, че тя си имаше проблемна бременност, но всичко вече е ОК. Хайде сега на почерпката за малката братовчедка на Криси

# 33
  • Варна
Аз докато "сготвя" почерпката вие сте поизписали доста...

Вили, много ми е тъжно за болничката Нана. С Криско изпращаме много целувки за бързо оздравяване. И вие с татито бързо да оздравявате.
Нинани, Тея да не ревнува, целувките са виртуални и приятелски  Wink Честито ти завръщане на съпруга -той сигурно много се вълнува след толкова време да ви види. А и Вие него. Чакаме да се похвалиш с подаръците.
Мимик, и ние нямаме зъби. Вчрно, че сме с един месец назад от Йоанка, но...другите деца вече паста и четка ще купуват докато ние се моткаме.

На мен също ми липсва вече зимата. Дано идва по-скоро.

# 34
  • По света и У нас
Привет и от нас  Hug

Peppita чудесно си се справила    coolcool

ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ ПРАЗНУВАЩИ МЕСЕЧИНКИ!

ДИдка БГ пиТКа - и ние имам проблем със запека от няколко месеца  Sick.... но слава богу в рамките на 2 до 3 дена ... Донякъде се справяме с ПОВЕЧКО /спрямо това което ме е посъветвала педиатърката/ плодови сокчета и пюрета, слава богу и зеленчуковите ги харесва /независимо от фирмата, вкл. "Ovko"  Wink ... Гледам да не му давам твърде много храни на базата на ориз или с морков /но и за 2те се оказа доста трудно  Thinking/, повечето каши а и една част от месните пюрета /особено вносните са на базата на ориз, а за морковите да не говорим  ooooh! ... вярно че са много полезни, но са почти на всякъде .... Има някакъв чай на Блевит разхлабващ, казва се Блевит L - някой опитвал ли го е  newsm78

От месните пюрета, и ние започнахме в началото с пилешко, пуешко и заешко , а след това минахме на всички останали ... Някъде бях чела, че телешкото го водят алерген и не се препоръчва до една годинка  Thinking ... но ние си го хапваме сладко-сладко ... Joy
Глутен въведохме от онзи ден с Пловдовата каша на Милупа

TABBY - ммного сладък колаж  Grinning

Tatalina - и аз стискам палци периода да те отмине по бързо  baby_neutral .... и ние бяхме така докато се кърмехме, говоря за събуждането .... а сега сме на цедене и шише /и мама пак донякъде си е недоспала, нали трябва по-раничко да стане да се изцеди  Wink/ ... малкият човек изглежда добре си похапва щом поспива докъм 8-8:30  Laughing
Тортата е страхотна, да ти е жива и здрава половинката  Joy

Анитa - предполагам, че ползваш Аптамил 2 - току що хвърлих поглед на етикета /имаме 1 кутия за всеки случай, не че ни се е наложило да ползваме / и както е отбелязала  Tatalina това са пропорциите ... Иначе това, че е без превод, наистина е НеДопустимо!  Naughty

mle4ko и   Tatalina - за ушната кал и евентуално това, че ги дразнят ушетата ... Бъдете много Внимателни  newsm12 и ги наблюдавайте ... особенно ако вдигнат температура ... веднага се консултирайте с лекар /не само с педиатъра, но ако трябва с УНГ/... Въобще при най-малките съмнения го сторете, не искам излишно да ви тревожа, но на моя приятелка малкият получи инфекция на средното ухо и твърде късно я хванаха /мислеха си първоначално че са зъбите, след това че не иска да ходи на ясла ..../, оттам нататъка болници и т.н. От нея знам, че има ли повечко ушна кал, търка ли си ушето, и най-вече вдигне ли температура в няколко поредни дена /да не си мислим, че е само от зъбите/ ... и да не разчитаме само на педиатъра /тай като нейната я пообъркала първоначално/ ... Въобще доста изчетох по темата ... Никой не е Застрахован, въпросът е да сме и се вземат мерки НаВреме, още при първите симптоми ....

Вили1 - пробвай да сложиш Нана под лек наклон, за да не дави от сополките ... При нас вършеше работа  thumbsup
СТИСКАМ ПАЛЦИ БЪРЗИЧКО ЗА ОЗДРАВЯВАТЕ В КЪЩИ,както и всички останали БОЛНИЧКИ  Hug

mimik - и ние сме без зъбки  Wink

Хайде, че пак се отплеснах  ooooh!

Слънчев ден на всички  sun и приятни разходки  1stroller

# 35
Здравейте и от мен! Възползвам се, докато Ива спи, че напоследък само хленчи....
Честито на месечинките!
Butterfly,   bouquet за комплимента Simple Smile Кумата като ме видя и 10 мин. само повтаряше колко съм красива  Grinning За зъбите давам флуор от 4-месечна възраст.
Tatalina, това наистина е басейн. От плат е и отстрани се надува един обръч. Има 3 играчки на него, огледало (не е стъклено), на дъното има човече с пищяща шапка и като му натиснеш носа има мелодийка. На Chipolino е, от магазин в Люлин срещу магазин Витоша (питах колежка, че ни е подарък, но не мога да кажа цена). Удобен и  безопасен е, оставям я в него и през деня там си седи и си спи.
За нощното кърмене и аз съм от мамите, дето 7 месеца нормален сън не са видели. Напоследък даже се буди да папа по 2 пъти на нощ....
Mle4ko, покрепям за зеленчуковите на Овко. Само 1 бях взела и хич не ми хареса. Много желирано и с бучки.
А последните дни и тя не иска да яде зеленчуково на обяд, та минаваме само с кърмене. Ама то къде ще му излезе края така  newsm78
А като чета, че пиете кафе, как го правите тоя номер-аз 3 парченца шоколад да изям и после 8 часа ми будува и пери ръце. А какво остава за кафе....
Стискам палци всички болнички бързо да оздравяват  Praynig Слушах по новините, че най-засегнати от грипа са децата до 4-годишна възраст. То и ние нали бяхме болни.....
Весело настроение, напук на дъжда  Simple Smile

# 36
Здравейте Мацки!

Таталинка, да ти е жив и здрав рожденника.... много да те слушка , обичка  и да те прави щастлива! За буденето нощем и Бубата си го върна и се буди по веднъж да папка ... не се пробвам да й давам каквото и да било... директно шишето и така по бързо пак си заспивам. Надявам се да е период само и скоро пак да си спинкам по цяла нощ.

Днес Боби спи много ... дали е от дъжда .... знам ли . Никога не ми е спала повече от 30 мин на обяд , а сеха 1 час и полвина спи и продължава..... хмммм

За папането..... Боби е яла всичко на което пише "НАД 6МЕСЕЦА" .... свинско, пилешко , пуешко.... абе всичко без риба.

Вили надявам се скоро да се оправите всичките и да сте здравички..... а също така  да започне малката кукла да спинка по цяла нощ .... дда видиш и ти какво е рахат, че направо не ми се мисли какво ти е Sad

Момичета ... искам да споделя с вас личния си опит с червеното цвекло. Не съм го давала на бебка , но аз съм го яла. При възрастните , не знам дали знаете, но след папане на цвекло урината после е червена. Нямам идея при бебетета как е .... но си имайте едно на ум да не се уплашите. Аз се бях уплашила много , че имам кръв в урината , но лекарката ми обясни за цвеклото.

Още неща исках да пиша ама съм склери и не помня... като се сетя пак ще досаждам:)

# 37
Вижте един друг бебешки форум подобен на бг-мамма Wink

# 38
HugЗдравейте,милички Hug

Едвам ви изчетох...аз докато се усетя,че има нова темичка... CrazyА и нямам много време,че пак съм залегнала над едни учебници.В петък пак съм на изпит,ама този път е гаден-ФРЕНСИ  Sick Хич не го разбирам,ама трябва да го взема,няма как.Абе писна ми да уча,от както се помня,все това правя и между другото родих Joy
На всички болни желая бързо оздравяване PraynigЧе като си спомня какъв ад е детенце като е болно SadСега разбирам защо майка стоеше до леглото ми нон-стоп като съм болна.Аз правя същото,когато Марти не е добре.Ужас-нито ми се ядеше,нито ми се спеше,абе нищо не исках,освен малчо да е добре.Мимик,Вили 1-стискам палци бързо да се оправите Peace
Таталинка,да ти е жив и здрав мъжа и мнооого да слуша и глези принцесите си  bouquet А относно буденето нощем за хапване,явно наистина има такъв период при бебоците.Марти от няколко дни се буди към 5-6ч да яде,като сигурно от 2 месеца сам си беше спрял това хранене.Аз лично предпочитам да го нахраня и пак да заспи,иначе се буди през 30 мин ooooh!Аз правя така-в едно шише слагам количеството АМ,а в термос-водата,за да е топла.Като го чуя,че мърка,само смесвам 2-те и готово.Така не се разсънвам много.Ама все пак да но е само период Hug
Млечко,като малка съм имала проблеми с ушите.Не искам да те плаша,просто казвам,за да имате 1 на ум.Така и никой не е разбрал-в смисъл не е имало никакви признаци,че нещо не е наред.Докато един ден се оплакали от мен на детската,че не слушам.Оказало се,че аз не съм ги чувала какво са ми говорели и затова не съм изпълнявала Rolling EyesСлед много лекари,всичко сега е наред.Но наблюдавам много Марти.Един път вече го боля ухо.Милото плака или по-скоро пищя няколко часа без да спре.Накрая се сетих и го натиснах под ушенцето и...ужас.Веднага на лекар,изписа ни капки и след 2 дни,нищо му нямаше.Но сега винаги като го къпя вечер,слагам памучета в ушите му,за да се застраховам Peace
Мимик, и Марти е още с беззъба усмивка.Не се притеснявай,все някога и това ще стане Peace
Ох отлеснах се,аз като не видяла... Blush
Целувки на всички бебоци Hug  bouquet Hug

# 39
  • София
Здравейте и от нас!

Честит празник на всички празнуващи!
Таталинка да ти е жив и здрав мъжа! Да слуша и да ви дарява с много любов!

На всички болнички бързо оздравяване!

Ние вече може да се похвалим с избило зъбче Laughing
Относно местните пюрета - вече сме яли пилешко,заешко и пуешко на Нестле и Хип, а зеленчуковите му ги приготвям аз и много си ги харесва.

Целувки от нас!  bouquet

# 40
  • София
Момичета, благодаря за милите думи!  Hug

Анита, да е жива и здрава малката ти племенница с разкошното име Филипа (фен съм на това име отдавна)! Много да радва всички у дома! Страхотна новина е появата на нов живот  Simple Smile

Валкириа, не знам дали е от времето, но и моята госпожица днес е поспалива. От както се събиди сутринта сега спи за втори път. Няма температура. Дано да не е някакъв проблем. Бобката има ли температура? Уф, и ние сме едни - като не спят лошо, като спят повече се притесняваме... луди мами Wink

# 41
Здравейте и от мен!Да се разпиша и аз в новата тема/Пепи,ти си знаеш Hug  bouquet/докато не сте я изписали...
Първо да честитя рожденника на Таталинка, и вчерашните и днешни месечковчета!Да са живи и здрави и много да слушкат!!!Анитка,честита ви братовчедка-дано много да си играят като пораснат....на мен ми е толкова кривоуче всичките братовчеди на моите дечковци са надалеч....а пък ,че и мамите им са-още повече...........Като гледах снимките на Емси-направо им завидях....ей товае радост-пълна къща с деца.....предполагам,че като порасне Бобко/които е страхотен чарвник/ и ще ги събирате поне през ваканциите........
Да си "похваля",че след поредната безсънна нощ се събудихме с още два зъба пробили-и вече незнам на ой свят съм.............че то не е мрънкотене,не е пищене през нощта....то не че сме от спящите презостаналото време...ама сега е просто мор........Та по тоя повод-мамите с беззъбите бебета-дано скоро не разберете какво е...че ще си спомняте с умиление беззъбите периоди....
За месните пюрета-аз почнах с пуешко,заешко,пилешко....сега смятам да пробвам и телешко-макар и аз да четох,че е алерген,но все някога ще го опитаме и него...за свинско още и не помислям.....Рибата също ще я поизчакам-пък и съм опитвала готовите рибни пюрета-е няма такава гадост...иначе аз риба много обичам...но не и в бебешко пюре....За цвеклото-аз го обелих,сварих,пасрах и замразих във формите за лед-сега слагам по едно кубче в пюрето или в кашата...но аз го правя превантивно,че и ние сме от запеканите.....
За запичането-при нас положението е под контрол-откак се захранихме и е  все със зор-но поне веднъж или два пъти дневно се изхождаме....но следя много внимателно какво и кога давам.....винаги комбинирам запичащите с разхлабващи......и зехтин-задължително....както и плодови пюрета на гладно/особенно сливи и круши/....а за суровия банан-бих изчакала,че вече две от майските деца с които контактуваме направиха реакция от него....Дидолинката-добре,че сте се изакали,но да ти кааж какво срещнах тия дни из форума-една мама беше писала,че купува от аптеката свещички чист глицерин-специално за бебета със затруднено акане и имали много бърз и положителен ефект-та ми се струва,че поне е по-безвредно и щадяшо от термометри,мушката,сапуни и т.н.Като спре да ми забива форума ще ти пратя линк.......
За ушетата и за калчицата-и на нас ни се случва да изпадне ушна кал-и въпреки,че не сме имали ушни проблеми винаги проверявам за други симптоми-дали мирише на лошо,натискам в основата,подръпвам леко,меря температурката в ушето...ако има реакция-значи има и проблем......Но ако нищо не последва просто приемам,че е нормална секреция/само да ви кажа,че и прекалено честото чистене с клечка не се препоръчва-защото така се засилва секрецията/
Таничка-аз също съм от кафеджийките и от ядящите шоклад на корем-е при мен не се отразява на кърмата-или поне на Иво не му личи....той като си спи,спи....само гадното зъбоникнене го мори много.....но пък и тогава през деня спи дълбоко/а точно тогава майка му се дрогира яко,за да не заспи права или в движение/
Елисир,ти на коя кухня ще го записваш Цецко?На частната ли?
Аз още се чудя,макар,че това моето дете досега почти всичко му се услажда и ще ми спести много време и средства ако го запиша...ама още се чудя къде....пък и ако трябва да се ходи всеки ден по-надалече..ще изчакам да се запролети.....
Таби-и тоя колаж е страхотен-но явно му е говорено на татито...гледам тоя по-бебешки насочен........ Wink
Хайде до след малко,че пак ще ядем/аз си мислех,че като захраня,ще поразредим-то обратното стана...и все цица иска....ама и аз викам-да стимулира лактацията пък живот и здраве все някога ще му мине мерака/

# 42
Здравейте   bouquet
Иванна днес спа точно 30 минути и сега си седи в коша за игра и мрънкоти  smile3518 Вместо на това сънливо време да му дремне, та и аз с нея, а тя ококорила тези очички и само бърбори  smile3506

emsy супер е малкия хубавец направо ме развесели Simple Smile
Анитa мерси мила за милите думи   bouquet Честита Ви радост в семейството  newsm51 Да е жива и здрава и много, много щастлива   Party Time
Таталина ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА СЪПРУГА ТИ  bouquet да ти е жив и здрав и много да ви обича и глези с малката Еничка  Peace
Краси стискам палци всичко да мине бързо при племенника ти  Praynig
ДИдка благодаря, много си мила  bowuu И форума е много готин  newsm10
Вили много съжалявам, че нещата при вас са се развили по този начин  Sad Надявам се скоро да ни зарадваш с хубава новина, че нещата са се оправили и Илиянка вече е добре  Praynig Много целувки и гушки от нас  Heart Eyes за всички вас и скорошно оздравяване   bouquet
lucyl30  smile3525
Pink стискам палци Simple Smile без притеснения ще се справиш  smile3521
yanan честито ви зъбче  tooth
karabanska мерси  smile3503 ами честно да си кажа говорено е Simple SmileSimple SmileSimple Smile нали все пак сме момиченца, та да имаме и ние нещо сладурско   bouquet

Оффф този път се улях... Съжалявам (рядко ми се случваMr. Green Mr. Green Mr. Green

# 43
Karabanska, направо ти завиждам! Хем кафе, хем шоколад....  Grinning Да видим и аз кога ще стана пак човек....
А ще пусна отново един линк, че го пуснах в старата тема и не знам, дали сте го видели:

http://vbox7.com/play:b8cfdbd8

# 44
Tani4ka_04  rotfImbo smile3532 rotfImbo На цялото ми скапано настроение му трябваше нещо такова  smile3501 Благодаря ти  newsm51

Общи условия

Активация на акаунт