🍽️ MasterChef България 🍽️ - сезон 8, тема 1

  • 40 246
  • 734
  •   2
Отговори
  • Мнения: 3 777
MasterChef е едно от най-драматичните и завладяващи TV състезания, световен хит. В България и в ефира на bTV стъпва за пръв път на 3 март 2015 г. Кастингите за шоуто започват през декември 2014 г. със задачата да намерят най-добрите любители готвачи в страната, чийто талант, креативност, отдаденост, технически умения и страст към храната ще променят живота им завинаги. Любители готвачи /без ограничения във възрастта и произхода, с любов към кулинарията и мечта за кариера в нея/ се сблъскват с жури от трима забавни и много взискателни професионалисти. Най-добрият състезател ще стане притежател на титлата MasterChef в България. Телевизионният формат за таланти е продуциран в повече от 34 държави. Излъчва се буквално всяка минута в някоя точка по света и достига до над 200 млн. зрители. Шоуто е превърнало повече от 100 любители готвачи в професионалисти. В България продуцент на MasterChef е bTV, а изпълнителен продуцент – Constantin Entertainment - една от най-големите компании за телевизионни продукции в Германия, с фокус върху иновативни развлекателни формати, които реализира в различни държави. MasterChef се представя по света от Shine International - звеното за продажби и дистрибуция на Shine Group, и е базиран на оригиналния формат на Франк Родам.



Chef Илиан Кустев

Chef Александър Таралежков

Явор Сарафов

Приятни и вкусни моменти с новите епизоди!

Последна редакция: нд, 10 сеп 2023, 08:59 от #RAngelova

# 1
  • София
  • Мнения: 15 489
Благодаря за темата, записвам се за да се подсещам. В момента гледам записа, ми повечето неща изглеждат.... като веднъж  вече ядени. Защо рискуват така, или просто са поканени и готвят, колкото да отбият номера.

Последна редакция: сб, 09 сеп 2023, 18:54 от Тайна

# 2
  • Мнения: 31 364
Таралежков се представя най- добре засега.
Благодаря за новата тема.

# 3
  • Мнения: 2 647
Днес след обяд гледах по ьтб, някое си.
Мен пък точно Таралежков ме дразни. Няма да казвам нищо за него, защото ще ме изтрият.
Много евтино изглежда и.. Спирам!
Кустев си бе ок. Гледала съм го и във Фермата. Там се дразнеше на Ванче. Хепи.
Ама то Ванчето, юхууу кой може да я изтърпи.
Най ми хареса и допадна съдружника на Ангелов.
Изскочи ми името. A той бе някак в сянка.
Някои  от участниците бяха толкова абсурдни, че си личеше, че са от кастинг. бг

# 4
  • софия
  • Мнения: 277
Кустев е абсолютно посредствен като персонаж. Не мога да го възприема на сериозно /може би защото го гледах във Фермата/
От друга страна се радвам , че журито е от нови лица, но Кустев трябваше да е в поддържаща роля.

# 5
  • Мнения: 3 777
Малко повече подробности от биографиите на журито.

Скрит текст:
Chef Илиан Кустев
Кариерата на Chef Кустев е забележителна и не случайно той се налага като едно от големите имена в кулинарията у нас и по света. Въпреки, че мечтата му е била да стане футболист, любопитството го отвежда в кухнята, а години по-късно вече готви за политици от ранга на турския президент Реджеп Ердоган, принц Чарлз, Маргарет Тачър и за звезди от шоубизнеса като актьора Брад Пит.
Първите си стъпки Chef Кустев прави в Нидерландия и България. Събитията го отвеждат в Лондон, където става част от екипа на Chef Джон Уилиямс в петзвездния Ritz Hotel. Там Кустев „се шлифова“, а през 2006 г. е увековечен на снимката за 100-годишния юбилей на Ritz. През 2016 г. заминава за Париж, където твори рамо до рамо с Chef Пиер Гание в ресторант с три звезди Мишлен. Професионалният му път го отвежда и в Павильон Ледойен - по това време с три Мишлен звезди и заемащ престижното 9 място в света. Там създава шедьоври с Яник Алено, известен като бога на сосовете в модерната днешна френска кулинария.
Не по-малки са успехите на Chef Кустев и в България. За своите 26 години професионален опит, той е консултирал и ръководил редица престижни ресторанти и вериги у нас, работил е със световно-известни имена, сред които личният готвач на Мадона - Джико Хамиджукоку. През 2019 г. Кустев сбъдва мечтата си да отвори собствен ресторант, но пандемията казва тежката си дума. Към момента той е кулинарен консултант и партньор във фирма, чиято дейност е насочена към търговия основно на млечни продукти.
Chef Кустев има славата на кулинарен експериментатор, чиниите му се отличават с изтънчен вкус, а в тях присъстват най-различни продукти.

Chef Александър Таралежков
Александър Таралежков е роден в София, но още много млад става гражданин на света. Едва навършил пълнолетие се озовава в Лондон, където завършва „Продуктов дизайн“ в световно признатия университет Central Saint Martins. Под влиянието на един от преподавателите си започва да се занимава с „Хоспиталити дизайн“, а по-късно започва работа като Креативен директор в едно от водещите печатни издания и платформи в индустрията - CODE Hospitality. Професионалните му изяви го срещат с множество от най-значимите ресторантьори и шеф/главни готвачи в света, а последвалото десетилетие е изпълнено с пътувания по целия свят. Таралежков прекарва месеци в проучване на местните култури и кухни, като прилага наученото към многобройните си проекти. Преди няколко години на събитие Александър се запознава с Каликса Киландър - фермер, който със специализираната си продукция зарежда цяло съзвездие от Лондонски ресторанти, носители на звезда ‘Мишлен’. С опита си от няколко предишни кулинарни изяви, Таралежков започва да готви като част от програмата във фермата на Киландър Flourish Produce по време на дневните визити на готвачите. Няколко месеца по-късно Александър се установява на крайбрежието на Кент, където и в момента развива кулинарната си практика. Очарован от възможността за готвене на открито, диво събиране на растения и отглеждане на собствена продукция, той се залавя именно с това в Градината на Англия. В началото на 2021 г., Таралежков създава Долма Бар – място, което се отличава с оригинална ресторантска концепция и се фокусира върху „сарми и долми - свити и пълнени“. Тези кулинарни изделия са изключително популярни от Балканите чак до Близкия Изток и изискват голямо майсторство и внимание. Долма Бар бързо се утвърждава като любим на кулинарните критици и местните гости и става носител на Балканската гастрономическа култура. Това довежда до интерес от страна на световния частен членски клуб Сохо Хаус и последвал поп-ъп ресторант в Лондонския им клуб през януари и февруари 2022 г.
В момента Таралежков разработва и споделя рецепти за публикации за вестник Гардиан и работи активно върху първата си готварска книга, вдъхновена от кулинарната му философия и характерния му почерк, продиктуван от Балканската кухня и отвъд. На дневен ред в работата му е и изграждане на платформа за развитие на съвременна кулинарна култура. Тя ще включва академия за кулинарно мислене, която ще развива млади таланти и работилница, фокусирана върху разработването на нови ресторантски концепции и продукти.

Явор Сарафов
Името на Явор Сарафов е символ на успеха, а животът му - аналог на американската мечта. Роден в София, завършил право, Явор бързо проявява своя нюх и днес е един от най-успешните бизнесмени у нас с над 30-години професионален опит в ръководенето на различни бизнеси. От годините в казармата датира приятелството му с Chef Виктор Ангелов, с когото пътищата им се пресичат отново през 2013 г., когато стават партньори и колеги в ресторант, а впоследствие и във верига заведения за бързо хранене. Понастоящем работното ежедневие на Сарафов се разпределя между ресторанти, управление на имоти и инвестиции.
Освен към бизнеса, Явор има силно развит нюх на кулинарен експерт и критик, а кулинарните пътешествия са негова страст. Той обича да готви и експериментира в кухнята, където подобно на всичко друго, има завидни умения. За себе си твърди, че обича да опитва нови и различни неща – от улична храна до гурме кухня, независимо къде и кога се намира. Всяко докосване до автентична кухня, продукти, различни подправки и култури като цяло, го вдъхновява едновременно като любител и бизнесмен. Като успешен ресторантьор Сарафов има изключително сериозен опит относно процесите, протичащи в една кухня или ресторант, за които дори готвачите често нямат представа. Освен кулинарен любител, Явор е и страстен познавач на виното. За него то е море, в което с удоволствие открива нови вкусове, сортове и технологии.
Скрит текст:

# 6
  • Манчестър
  • Мнения: 2 492
Благодаря за темата. Да продължавам от старата.

# 7
  • Мнения: 9 849
На колко години е започнал да готви в Лондон Кустев? Тачър умира преди 20 години когато той трябва да е бил на 23г.

# 8
  • Мнения: 3 777
Охааа, този боб с гъби и аз бих го хапнала с кеф.

# 9
  • Мнения: 948
Благодаря за темата и старанието  RAngelova.

Според мен Сарафов ще поддържа нивото, другите май ще са за шоу, но вярвам ще са адекватни в оценките.
Пълнени гъби с кашкавал и бекон! Направо паднах, сериозно ще се замисля догодина да се запиша.Joy

# 10
  • Мнения: 3 777
Добре стана, че и двете получиха престилка за крушите.

# 11
  • София
  • Мнения: 15 489
Интересно, но на мен засега ми харесва журито.Ама пускат напред хора с много обикновени неща.Как разбират,че имат талант? Аз гледам малко със закъснение, че много ми прекъсва нета.

# 12
  • София
  • Мнения: 15 261
Много са ми сладки. Как отиват да си дояждат. Simple Smile И вчера го направиха.

# 13
  • Мнения: 3 777
"Сваляте ли котета от дърветата?" - Таралежков.
Joy

# 14
  • Мнения: 8 964
Охааа, този боб с гъби и аз бих го хапнала с кеф.
И аз.
Ама равиолите бяха къде къде по-сложни от бобеца.

Общи условия

Активация на акаунт