Сполучливи имитации на маркови парфюми - 52

• 67 007
  • 752
  •   1
Отговори
# 570
Ама много е хубав Шалимара. Дойде ми днес. Много, много хубав. Само да споделя за хората, които го харесват.
Ще бутна е кошницата още един преди да е свършил и да се появи пак след пет години

# 571
  • Burgas, Bulgaria
Мила, много се радвам, че ти е харесал Шалимара, този на Камея съм го носила и имитира първообраза: https://www.fragrantica.com/perfume/Guerlain/Shalimar-Eau-de-Parfum-53.html , парфюмът е вечна класика, създаден  през 1925 година от Jacques Guerlain. Чела съм за него, че бил като "втора кожа" на Рита Хейуърт, която става и негово рекламно лице. Не е безопасен, особено без тест, но съм сигурна, че на теб ти стои прекрасно! Hearts   Искам, обаче да не забравяш кой те запозна с един друг Шалимар, а именно - https://www.fragrantica.com/perfume/Guerlain/Shalimar-Parfum-Initial-11360.html , според мен това е най-добрият съвременен прочит на Шалимар, за жалост и той отдавна е спрян! Имаше жестока имитация на Еклат, но и от там го изтеглиха. Flowers Hibiscus Cupid
Скрит текст:

Последна редакция: сб, 04 ное 2023, 14:48 от kolevaangela

# 572
  • Варна
Едни 5 нови айфелчета да опиша набързо, нали може! Още ги разучавам, но засега съм много доволен от попаденията:
Скрит текст:
Prada Luna Rossa Extreme - свеж сапун(от ония, които ги произвеждат в син или синкавозелен цвят) със сладникави подправки. За мен е смесица между оригиналния JPG Le Male(който не ми е сред предпочитаните аромати сам по себе си) и Spicebomb/Bvlgari Man in Black. Разносвах го вчера и е повече от прилично представянето. Аромат 8/10, представяне 8/10. Сезон - есен/пролет. Поводи - ами по-официални.
JPG Le Male Essence de parfum - имам от Айфел Roberto Cavalli Uomo La Note. На хартия и двата са почти еднакви - кожа със сладникаво киселяви нотки. Напръсках си двете ръце за тест с двата. Определено JPG повече ми допада, т.к. е някак по-плътен и сладък. Аромат 8/10, представяне 10/10. Сезон есен/ пролет. Поводи - бар, ресторант, родителска среща в училище, смяна на гумите със зимни, пускане на тото........абе сравнително универсален без спорт.
YSL Y EDT - имам интерпретации на EDP и парфюма(от Lattafa и от ГИЗА), трябваше ми и нещо за лятото, затова го взех. Добро попадение. Аромат 8/10, представяне 7/10. Идва ми да си метна една бяла тениска, плувните шорти, да сложа слънчевите очила и усмивката и да се разходя по плажа с този аромат. Ама вече времето не позволява и ще ми замръзнат зарзалите.
Montale Oudmazing - абе не е съвсем за мъжкарски мъже. Някак ми напомня и препраща към TF Noir de Noir. Унисекс определено, много сладък oud и някак наситен плодово-флорален. За суровата зима ще е. Колкото повече престоява, толкова повече клони към мъжки. Тестерната лентичка вече трети ден ухае от 50-60см и доминира над всички останали лентички около нея. Аромат 9/10, представяне 12/10. Ако минете между щандовете на Кауфланд с него, някои баби може да си помислят, че са пуснали локум на промоция. Шега разбира се, но определено си иска температури под 5 градуса. Наистина подходящ и за дами, обичащи тежичките аромати. Моята любима много го хареса, но не би го носила.
Givenchy Insense Ultramarine - този съм го тествал от David Walker лятото и много ми допадна. И тази версия е страхотна. Летен свеж аромат, умерено сладникав, мъничко ретро, но много стилен. Този ми беше подаръкът към поръчката - произведен 2016 и изтичащ срок 2019, т.е. яко втасал. Аромат 10/10, представяне 7/10(първоначално го подцених, но се оказа сравнително добре откъм трайност), ще го видим в следващото лято......ах лято, кога ще дойдеш отново, с жужащите арогантни комари и ароматът на пържена цаца и евтина бира Satisfied
Може ли номерата на тези 5 Айфелчета?
Може:
Е16 givenchy insense
M75 jpg le male essence
M77 ysl y edt
M86 prada luna rossa extreme
U7 montale oudmazing

# 573
  • Deutschland
Сигурно сте коментирали, но да питам. Тези Камеа само онлайн ли се продават?
Благодаря.

# 574
  • Варна
Сигурно сте коментирали, но да питам. Тези Камеа само онлайн ли се продават?
Благодаря.
Тук-там ги има по магазини:
https://www.kameya.bg/kontakti/

# 575
Здравейте, някъде в предишна тема прочетох, че имало аналог на Интенз Кафе от Зара, но не пишеш кой е. Някой може ли да ми каже кой точно от техните аромати е?

# 576
Здравейте, някъде в предишна тема прочетох, че имало аналог на Интенз Кафе от Зара, но не пишеш кой е. Някой може ли да ми каже кой точно от техните аромати е?

Rose Gourmand

# 577
  • Варна
Днес се отбих в LCW и наобиколих парфюмния им щанд. В мъжката секция(предполагам и в дамската) имат нови попълнение, от които успях да тествам 4. За съжаление в българския сайт ги няма още.
Два са от обща серия Natura Infinity и Natura Alive. Не помня точно кой от двата бе страхотно добро копие на Dior Sauvage Elixir(мисля че беше Infinity). Много трае и много излъчва. Другият е някак плодово-бонбонест, като за тийнейджърка по-скоро в Drydown-а.
Unique Legacy - някакъв приятен дървесен аромат и дотам. Доста обикновен, но приличен като цяло.
И последната находна - един цилиндричен с бял етикет, черна вертикално набраздена капачка. Ама защо не го снимах.....малко бързах да си ходя. Той пък бе копие на Versace Eros, супер изпълнение, също доста траен и присъствен.
Така че ако имате бюджет от порядъка на 17лв за 100мл, копията на Sauvage Elixir и Eros заслужават внимание и евентуална покупка.

# 578
Здравейте, имате ли представа къде мога да си намеря добра имитация на Tom Ford "Lost cherry "?

# 579
Някой има ли наблюдения над Tom Ford - Violet Orchid от Заг или друга наливна марка? Доволни ли сте от към трайност и как го сравнявате с оригинала?

# 580
  • Варна
Здравейте, имате ли представа къде мога да си намеря добра имитация на Tom Ford "Lost cherry "?
Гиза - много хубав, но леко нетраен.
Martin Lion - много хубав и малко по-траен.
Имат и Рефан и ЗАГ но не съм ги тествал.
Като цяло има избор, въпрос на вкус и възприятие.

# 581
  • BG-DE
На Tom Ford "Lost cherry " в темата е споменавана като много сполучлива имитацията на Дивайн. Зара също го имат, но не знам дали е добра.

# 582
На Гиза е много хубав сам по себе си, но не до там близък. Малко ми е детски бих казала, дори онзи ден имах забавна случка с него- приятелка попита 6-годишната ми дъщеря дали носи парфюм с череша. Grinning Аз не го усещам много честно казано, но явно първият час има добър сияж, тъй като бяхме на 2м. разстояние. Дивайн сякаш е доста по-близък до оригинала, но не съм го разносвала добре и нямам наблюдение за трайността му.

# 583
  • Пловдив
Според вас арабските парфюми числят ли се към имитациите ? Аз например имам Lattafa Fakhar , който е като Givenchy L'intterdit , даже го усещам по-траен.Ще се радвам да споделите имате ли арабски парфюми приличащи на дизайнерските ?

# 584
  • София
Parfumesfromdubai- като отворите детайли за парфюм, на повечето има от кой е "вдъхновен" и Fakhar си пише, че е от L'interdit. Можете да ги прегледате.

Общи условия

Активация на акаунт