СЪРБИЯ, Белград, Ниш, Златибор и всичко останало…/Тема 3/

• 43 916
  • 632
  •   1
Отговори
# 465
70 лв е скъпо.
 Погледнете нещо с ваучери.
Пирот+Бела Паланка ми се върти, че беше 27 лв с ваучер.
Пирот+Ниш не съм гледала дали има пуснато.
 Цигари не се “връчват”, защото са много скъпи и никой купува от Сърбия.
Пазарува се основно кисело мляко, кори за баница, кашкавал, меса, яйца, павлак, препарати, лекарства. Общо взето каквото се купува и от Одрин.
Повечето стоки са забранени за внос в България от Сърбия. На ваша отговорност пазарувате. Когато има акция или не са в настроение, конфискуват всичко.
Аз съм писала преди в темата какъв цирк стана с една отворена кофичка активия на предната седалка Joy

# 466
70 лв е скъпо.
 Погледнете нещо с ваучери.
Пирот+Бела Паланка ми се върти, че беше 27 лв с ваучер.
Пирот+Ниш не съм гледала дали има пуснато.
 Цигари не се “връчват”, защото са много скъпи и никой купува от Сърбия.
Пазарува се основно кисело мляко, кори за баница, кашкавал, меса, яйца, павлак, препарати, лекарства. Общо взето каквото се купува и от Одрин.
Повечето стоки са забранени за внос в България от Сърбия. На ваша отговорност пазарувате. Когато има акция или не са в настроение, конфискуват всичко.
Аз съм писала преди в темата какъв цирк стана с една отворена кофичка активия на предната седалка Joy
Защо е забранено да се внасят сръбски стоки в България? Не отговарят на стандартите на ЕС?

# 467
  • In transit
Deaf, защото са страна извън ЕС и такива са правилата за всички които внасят млечни и месни продукти. Има и други забранени стоки или силно ограничени откъм брой.

# 468
  • софия
Утре се прибираме към БГ и имаме колебания дали да минем през Връшка чука/ не сме минавали оттам и не знаем как е пътя/ или през Калотина/ не ми се мисли как ще е утре/...
Моля пътувалите тези дни ако им е възможно да се включат за съвет.
През Връшка чука пътят не е лош - еднолентов в по-голямата част, с повечко завои, но добър. Малко по-дълъг, малко по-бавен, но ако на Калотина има от онези опашки, бих избрала него. Поне се движиш, има сянка.

# 469
Ние преди седмица се прибрахме през Стрезимировци. Не е лош пътя, но е малко все едно минаваш Беклемето. От Ниш до едно село на 15-20 км преди КППто си на магистрала.Прибрахме се към 15ч БГ време и имаше две коли пред нас. Едната беше с италиански номер и на нея и на сръбския и на българския пункт й отваряха и й ровиха в багажника. Даже човека подари едно кенче Кола на един сърбин. На нас ни отвориха багажника само на българския пункт, но ние нямахме цигари и алкохол и всичко беше за секунди.

# 470
  • София
А носехте ли млечни или месни продукти от Сърбия? Защото аз знам, че на Стрезимировци ги конфискуват почти винаги, тъй като по регламент внасянето им в ЕС е забранено.

# 471
Прибрахме се в БГ доволни и щастливи. Ние с мъжа ми минахме през Връшка чука. Никак не е лош пътя. От Сокобаня, начална точка до Княжевац има завои, но пътят става. После от Княжевац до Зайчар и границата е идеален. На Връшка чука имаше три коли пред нас, две гишета-едно за коли и едно за камиони. За 15 минути минахме, после от българската страна още 15 минути.
На Калотина пътуваха хората,  с които бяхме. Чакали са няколко часа и в София реално по едно и също време.
Ние поне се движихме и не стояхме на едно място с часове, което в тези горещини никак не е за предпочитане.

# 472
Носехме едно Ню Ню френско саламче и малко френски сирена ( около 300гр) , но бяха в електрическа хладилна кутия и никой не я е отварял. Ние се връщахме от Франция, не беше целта на пътуването Сърбия.
Въобще не си представям на 35-40 гр външна температура да вися 4 часа на Калотина. За мен триста пъти е по-добре да се движим.

# 473
Момичета, началото на септември дали е голяма навалица с гастърбайтери по границата?

# 474
  • София
Момичета, началото на септември дали е голяма навалица с гастърбайтери по границата?
О, да. Чак в края на септември, може би, ще е спокойно.

# 475
Да, отложете пътуването.

# 476
Наистина ли градския транспорт в Белград е безплатен?
Става въпрос за автобус 72 от летището до центъра.

# 477
Да, безплатен е.
Само експресната линия е платена.
От летището може да хванете 72 или експресната.
От 4 сутринта до 12 вечерта се движат.

# 478
  • In transit
От Ниш посока Срезимировци по кой път минавате? С тъмно синьото или може и по отсечката в светлосиньо, през Преслап? Как е пътят като цяло?

# 479
Гледам пишете за задръствания по Калотина- планирахме пътуване утре, за деня, има ли смисъл да тръгваме ?

Общи условия

Активация на акаунт