🐑 ''Фермата 9: Нишката на живота'' - тема 2 (11.09 - 19.09) 🐄

• 23 239
  • 450
  •   1
Отговори
# 150
Ей такива игрички да им организират в следващата Ферма 😂
https://www.facebook.com/reel/807751147713279

# 151
  • Sunshine state
Няма да се учудя, ако Станислав е някой хазартаджия лентяй. На такъв си прилича.

# 152
Струва ли си да се глдеда епизода? За 15-тина минути набързо...

# 153
И аз реших, че е Валерия, струва ми се, че ще има ключово значение това, че и тя се включи и затова реших да попитам. Докато само Станислав си говореше, нямаше проблем, но дали пък няма да му светне сега, че прекалява. А Станислав е манипулатор. Сякаш в някакво интервю Сашо Дойнов обясняваше, че Станислав играе покер.
Станислав е от тези хора, които тайно-тайно саботират. Говори зад гърба, манипулира и настройва хората срещу някого. Петър може да е всякакъв, но поне е ясен. Въпреки че и при него има форсирана фасада на човек, който не се засяга и е над нещата. Според мен въобще не е такъв. Но да видим. (Пак да спомена, че съм гледала доста малко от предаването досега).

# 154
На мен ми направи впечатление визитката на Петър. Човек с толкова успехи и още повече провали. Лута се от политически науки до актьорско майсторство. Фалирал бил много пъти. Влизал във Фермата, защото смята че е добър пример. За какво точно, не е ясно. Знаел, че успехът идва винаги късно. Много неосъществен ми се струва. Нещо не е както трябва там.
За мен Станислав е по-ясен от Петър. Мухльо на вид, тарикат иначе. Саботьор, невинен до доказване на противното, гледа да се измъкне като мокра връв. Скандалджия, мързел, подстрекател.

# 155
  • Варна
Струва ли си да се глдеда епизода? За 15-тина минути набързо...
За мен е първият епизод, в който наистина ми беше интересно. Може би защото започнах да различавам участниците. Simple Smile

# 156
  • София
По-приемливо ми беше снощи, но ми се уясни, че ще да превъртам около рекламите и към другата ТВ и нататък - което ме хване за повече време. Поне до началото на Шампионска лига (вторн/сря но пък от 22:00).
Ще се нагласят новостите, ще улегнат, ще посвикнем и ние - гледащите. Но в предишните сезони у нас Фермата беше приоритетния избор. Клише - ала, тъкмо заради посланието на формАта.
- "Според мен не трябва да се генерализира от това, че десет човека написали в бг мама, че не харесват предаването" (slastna). "След всички мнения по темата, останах с впечатление, че повечето хора искат Фермата да се върне към идеята, която представиха в първите сезони, а те сега са възможно най-далеч" (elunaria). Най-вероятно гледаме, което телевизията е наложила - който дава кесията, той поръчва услугата. Пък и манталитетно - живущите в тая територия сме по-склонни да кажем/пишем какво не ни харесва, отричаме, мразим; вижте изобщо коментари под нюз-и-политически статии, форуми и др., и дори по изборите. Което не значи (особено тук с достатъчно толерантни и интелигентни писания), че неодобряващите са мрънкала като някои от онези в шоАта. Това, че борда на директорите не чете и няма да одобри потребителски мнения/предложения, не значи, че трябва да си кривим душите. Или да мълчим.
- "В темата сме искали промени, но не такива" (Dara888). За това става дума. И когато едновременно по няколко телевизии вървят варианти на едно и също предаване - хич не е ОК. Ала няма преки избори за ТВ-оператори, а когато аз пропускам някоя програма ежедневно, на никой "там" не му пука.
. Alucard, да, снощи Фермер търси жена вече си отпочна както трябва. От визитките на доста участници тази година стана ясно, че този елемент ще се развихри (или поне се очаква от продуцентите - които в тяхно прекъсване си казаха, колко хубави са тези моменти - "на свалки" за пред драгия зрител, бих ги определил аз). И не вярвам, Papilio_, че ще гледаме само една двойка. Но никога не е късно да научиш нещо ново за любовта и флирта. Нали! Или пък дали?
- "Т.нар. “Баба” Дешка как пя “Happy Birthday”? Те в нейното село уж на диалект говорят, ама и английски поназнайват" (Vivi). Ха-ха, не обърнах внимание дали го пя на консервативен британски английски, или успя да вкара диалект (кокни, айриш или каквото би било; не ми е основен чужд и просто или разбирам - или не разбирам, ама я разбрах какво пее тя).
- Те всички (хайде, повечето) засега там са на летен пионерски лагер. Очаквали са кръжоци по коване, строене, гардън-дизайн, кънтри кухня (инто дъ прованса кулинария). Някои са приятно изненадани: ядене, пиене, флиртче, клюки, не под строй в басейна. Други - не чак и са ентусиазирани в следобедните игри "Бързи, смели, сръчни". Някои неща от базиса на Фермата можеше да се пипнат малко, осъвременят - но не и игнорират напълно: фермери, ратаи, двубоите за оцеляване (примерно; ама продължавам да настоявам, че вадене на картофи, чистене на ориз/леща, печене на баница/пита са също подходящи). И не, лично аз не мисля, че една ферма (като реалити формат) е басейн, съдомиялна, шампанско.
- На мен ми направи впечатление визитката на Петър. Човек с толкова успехи и още повече провали. Лута се... (dia4ti)". За мен си е точно един от "извадката". Има ги немалко такива - едни нещо ги удря по главата и се променят (в някоя от посоките). Други си се лутат, командорят, влизат-излизат в ситуациите (кога безметежно, кога - ранени), стават, изтупват се (без да ги видят) и... продължават лутането. Не само Кубрат Пулев казва "... и продължавам напред". А един мой покоен преподавател пък казваше, че българинът може да го накараш да се промени, само ако му падне тухла на главата или му бръкнеш в джоба. Не знам дали трябва да се добавят съвременни предпоставки, или да се констатира, че нищо не е в състояние.
Тук, все пак, има и игри. И един Петър може да бъде бит и изплют от играта.
А, че "бедните" са по-съвестни и пригодни (особено в задачи за храна) - и тук (засега) се вижда на фона на зададените по дефолт глезотии и търпимост към "богатите". Очаквам с интерес смяната на "къщите" някой ден.

# 157
Хареса ми снощният епизод. Станислав ми е много анти , не харесвам такива хора. Дребно     злобарче.
   Аз не разбирам какво толкова искат от Петър. Не е никак мой тип, но така или иначе не видях друг да иска да хване юздите на групата. Само критикуват и мрънкат, но никой не се нае да ги поведе. Мацката, дето го критикува, Валерия? - много ми харесва как говори. Аргументирано , спокойно. Има две други, които като че ли снощи видях за пръв път. Любовната история ме кара леко да се чувствам неудобно като зрител. Дамата  не може ли да мисли сама -Ралица, та Ралица.
    В Ада , освен Кенан май нямам засега изявен дразнител. Американката ми хареса, засега.
    НАнси също . Аз я следвам отдавна в ИГ, покрай волейболната кариера на мъжа й.Той не ми е от любимите национали, но тя не кифлее, харесва ми.

# 158
Аз съм назад с епизодите, но стигнах да изгледам дуела от понеделник.
Теодора беше приятната изненада и се радвам за нея - тази жена има нужда от самочувствие!
Ния също игра много добре.
Интересни са ми битките в този им вид, бяха ми омръзнали коване на пирони, триони, рязане и т.н.
Определено не е загубил дуелът в този му вид - поне в моите очи - нито откъм правила, нито откъм вид игри Simple Smile
Закономерно Неделина си отиде вкъщи, което само направи Канатица по-силни.

# 159
Не ми харесва, че двама яхват любовната вълна, камерите се насочват към тях и непрекъснато се акцентира колко са сладки, дрън-дрън...В същото време някои участници изобщо не ги дават, все едно не са там.Сигурно и с тяхно участие се случва нещо, но любовта е по-важна...Как се очаква да ги запомним, като от цяло предаване им се отделя по няколко секунди?
Не ми направи добро впечатление, когато част от Канатица ядяха телешката глава.Да се бяха събрали всички на масата.Някакво разделение се усеща и там, но поне за храната може да се съберат.

# 160
Върщаме се към Джунов и Паулина. Дано бързо се разфокусират върхъ тоя сюжет. Съвсем отделно, че не ми е ясно какво прави 29 годишна с 43 годишен, но това си е тяхна работа.

# 161
- На мен ми направи впечатление визитката на Петър. Човек с толкова успехи и още повече провали. Лута се... (dia4ti)". За мен си е точно един от "извадката". Има ги немалко такива - едни нещо ги удря по главата и се променят (в някоя от посоките). Други си се лутат, командорят, влизат-излизат в ситуациите (кога безметежно, кога - ранени), стават, изтупват се (без да ги видят) и... продължават лутането. Не само Кубрат Пулев казва "... и продължавам напред". А един мой покоен преподавател пък казваше, че българинът може да го накараш да се промени, само ако му падне тухла на главата или му бръкнеш в джоба. Не знам дали трябва да се добавят съвременни предпоставки, или да се констатира, че нищо не е в състояние.
Само дето всичките тия неща с "търсенето на себе си" и намирането, е правилно и здравословно да се случват маааксимум до 30, а човекът вчера празнува... 43! Та затова казвам, че нещо не е наред тук и ще си покаже какво точно.

# 162
  • София
Човекът на 43 още не е изгонил детето от себе си.
Съгласен, dia4ti, просто смятам, че си е в "извадката", понеже такива като него не са рядкост навън. И понякога (за жалост) се срещаме с тях.

# 163
Само дето всичките тия неща с "търсенето на себе си" и намирането, е правилно и здравословно да се случват маааксимум до 30, а човекът вчера празнува... 43! Та затова казвам, че нещо не е наред тук и ще си покаже какво точно.
Според масовата публика на Ергенът това е нещо хубаво. Пример - Елена (всеобщата любимка).

# 164
  • София
Моника дали не хлътна? Май, май е на върбата. 😳😊

Общи условия

Активация на акаунт