Защо мъжете бягат от жена, която живее с майка си?

• 28 812
  • 895
  •   1
Отговори
Здравейте!
Повдигам тази тема около казус с една от най-добрите ми приятелки. Поради ред причини се наложи временно да съжителства с майка си. Тя е на 30 години. Запозна се с мъж, с който си писаха 2 седмици - всичко беше чудесно, той я покани на среща и е бил много внимателен, джентълмен, но в един момент, излизайки от ресторанта той иска да я изпрати. Пита на къде да кара и тя му споделя, че живее в момента с майка си и съответно - посочва локацията. Сподели ми, че от този момент е станал мълчалив, а преди това не са спирали д сговорят, изпратил я е, нито я е прегърнал/целунал, и изведнъж е спрял да отговаря на съобщенията й. Това се случва преди 3 месеца. Той просто изчезна от  тези "отношения", без обяснения. Това ме заинтригува и просто реших да попитам мой приятел какво мисли като цяло по въпроса, отговора му беше: "Правилно е постъпило момчето, такава на никой не трябва, тя щом живее с майка си и връзката ще е зависима от това каквото каже и харесва мамата" ....
И за финал: снощи се събрахме с колежките от новата ми работа - нещо като мини Коледен банкет и без да съм отваряла аз темата - едната ми колежка (32 годишна), сподели, че в момента поради развод за малко се е наложило да остане при майка си и съответно - запознала се с мъж, с който много си паснали на първата среща, били са дори интимни, но малко след това тя му споделя, че живее с майка си и той й е казал, че отношенията им са се изчерпали.
Честно казано, нямах представа, че жена, която живее с майка си в своите 30, е такъв проблем за мъжете. Ето това са реални 3 примера от живота ми. И понеже аз още на 18 години напуснах семейното гнездо и съм независима, някак не мога да дам съвет и да помогна на тези свои приятелки и колежки. А ми се иска. Виждам, че това се отразява зле на жените, за които споделих и те са временно в тази ситуация, но мъжете ги отписват с лека ръка все едно са някакво бреме. А най-тъпото е, че мъжете не казват директно: " Аз не съм окей, че живееш с майка си", ами просто като разберат за това, рязко охладняват и изчезват, то е ясно, че това е причината, но жените почват да се чудят "Това ли е, аз ли казах нещо неправилно, какво не ми е наред???"
Споделете какво мислите - наистина ли е толкова отблъскващо за един мъж жена, която го привлича не само външно, факта, че живее с майка си?
Ще се радвам повече мъже да се включат, за да стигнем до същината.

# 1
Още преди да прочета темата, ще отговоря - защото и жените бягат с 300 от мъже, които живеят с мама. Нормално е вече и мъжете да започват да се усещат и да бягат и те от такива жени.

След прочитане - оставам си със същия отговор. Както аз директно приключвам всякакви отношения с мъж над 30, който още си живурка в детската стая, така и нормалните мъже правят същото. Приятелят ви е отговорил абсолютно точно - това важи и за двата пола.

# 2
  • Варна
Временните неща често стават постоянни. Съжителството с майката е с потенциал да създаде проблеми. Не казвам, че правилно постъпват въпросните мъже, но ги разбирам донякъде. Все пак те искат отношения с жената, не с нея и майка й.

# 3
  • София
Обърнете ситуацията и ще си отговорите на много питанки т.е. 30+ годишен да живее с майка си "временно". А и от посочените примери може да има още нещо. Например 32-годишната колежка е споменала, че има дете. Или другата приятелка- 2 седмици само писане и накрая аха да станат нещата ама живеела при мама.

# 4
Според мен Номер 1 се е надявал да правят секс и жената да има терен.
На Номер 3 след интимността са му се изпарили желанията. Сега повечето отношения са така. Уж всичко ок, след секса мъжете изчезват.

Тези и двата случая не мога да ги свържа директно с живеене в Каса ди Мама.

# 5
Като нямат терен за секс, за какво им е?

# 6
  • София
Всеки, независимо от пола, трябва да има "топки" и да се изнесе самостоятелно, ако ще търси партньор.
Оообаче, жените трябва да внимаваме и в тази ситуация и да не каним Сульо и Пульо, защото много мъже търсят "мацка с терен".

Сложно е!

# 7
  • София
Извън проблеми, заради които се налага временно съжителство с майката, живеене с нея след 25-годишна възраст е непростимо.

# 8
Моят опит сочи еднозначно, че в тези ситуации се е очаквало жената да има терен за секс, а се оказва, че такъв няма.
По принцип никой нормален човек (м/ж) няма да отсвири кандидат само заради живота с мама, особено пък на първа среща; отсвирването се случва заради комбинация с други проблеми и на по-късен етап. В цитираните случаи явно не става дума за кандидатки, а за патици за отстрел.
А тази, която И е правила секс, даже не знам какво се чуди.

# 9
Аз не мисля, че е заради терена. Просто е несериозно на 30 години, мъж или жена да живее с мама. Показва, че не се справя с живота. И аз бих се дистанцирала веднага.

# 10
Страшно много хора не се справят с живота и няма значение дали са сами, или в двойка.
Справянето може да е доста широко понятие. Някои се справят със самостоятелен живот, но не се справят с покупка на имот или букване на две седмици в Гърция - те в коя група попадат?
А съвсем отделен проблем е, ако човек се справя и със самостоятелния живот, има жилище, ходи на спа всеки месец, но като личност за чеп не става.

# 11
  • София
Напоследък седя и си мисля...
Как не трябва да се поставяме сами в ситуация "кой ще ме спаси" преди да започнем връзка.
Първо, трябва да си "подредим градинката".
Второ, след като ние самите се чувстваме комфортно, тогава да тръгнем да търсим партньор.

# 12
  • Melmak
Разбира се, че е абсурдно да живееш с родители след 25 даже… без значение от пола.

Разбирам, че първата ситуация може да е повече очакването за секс и терен, което е липсвало и мъжът е решил да не се занимава повече.

Като цяло мнението ми е, че не бива човек да живее с майка си. Имам примери за трайно живеене с маминка на млада и красива дама, но за съжаление позитив не й носи, освен, че си харчи заплатата за джобни.

На 30 човек трябва да е самостоятелен. Ние не искаме мамини синчета, защо мъжете да искат мамини богданки? За тях е по-лесно да изчезнат вместо да кажат в очите “не искам да се хващам с жена, която на 30 живее в детската си стая”.

Пък в крайна сметка излизала е 1-2 пъти с тоя мъж, никакъв не й е, че да й казва с кого да живее. Просто не му пасва, не е неговото и продължава напред.

# 13
Според мен конкретните два случая нямат общо с майката. Имат общо с невъзможността да се прави секс на терена на жената. Очевидно е! 
В първия случай след вечерята той е имал очаквания да бъде поканен в жилището и да има секс. Разбрал е, че няма да стане и си е тръгнал.
Във втория случай е имало секс още на първа среща, получил е каквото иска и си е тръгнал.
Не знам как очаквате сериозност от хора, с които си пишете 2 седмици или спите на първа среща. Съжалявам, но това е импулс и нагон, не бива да има очаквания за сериозност. Тия теми са ми като излишно създадени. В точно тези примери живота с майката няма общо.

# 14
  • София
Di Soleil, аз съм в една ФБ група, където жените се питат една друга дали излизат с един и същи мъж. Масово въпросите са "Пишем си от два дена, пише ли на някоя друга?". Ми сигурно пише, какво очакваш за два дена...
Нещо е сбъркано генерално на терена на срещите - и при мъжете, и при жените.
В посочените случаи е нормално жената да е временно при майка си - развод, проблеми, случва се.
Но въпросът е защо мъжете бягат от жени, които ПО ПРИНЦИП живеят с майка си. Може и да са търсили терен за секс, може обаче и да са се сблъсквали вече с мамина глезанка, на която мама диктува с кого да излиза, какво да прави и кога да диша.

Общи условия

Активация на акаунт