Повдигам тази тема около казус с една от най-добрите ми приятелки. Поради ред причини се наложи временно да съжителства с майка си. Тя е на 30 години. Запозна се с мъж, с който си писаха 2 седмици - всичко беше чудесно, той я покани на среща и е бил много внимателен, джентълмен, но в един момент, излизайки от ресторанта той иска да я изпрати. Пита на къде да кара и тя му споделя, че живее в момента с майка си и съответно - посочва локацията. Сподели ми, че от този момент е станал мълчалив, а преди това не са спирали д сговорят, изпратил я е, нито я е прегърнал/целунал, и изведнъж е спрял да отговаря на съобщенията й. Това се случва преди 3 месеца. Той просто изчезна от тези "отношения", без обяснения. Това ме заинтригува и просто реших да попитам мой приятел какво мисли като цяло по въпроса, отговора му беше: "Правилно е постъпило момчето, такава на никой не трябва, тя щом живее с майка си и връзката ще е зависима от това каквото каже и харесва мамата" ....
И за финал: снощи се събрахме с колежките от новата ми работа - нещо като мини Коледен банкет и без да съм отваряла аз темата - едната ми колежка (32 годишна), сподели, че в момента поради развод за малко се е наложило да остане при майка си и съответно - запознала се с мъж, с който много си паснали на първата среща, били са дори интимни, но малко след това тя му споделя, че живее с майка си и той й е казал, че отношенията им са се изчерпали.
Честно казано, нямах представа, че жена, която живее с майка си в своите 30, е такъв проблем за мъжете. Ето това са реални 3 примера от живота ми. И понеже аз още на 18 години напуснах семейното гнездо и съм независима, някак не мога да дам съвет и да помогна на тези свои приятелки и колежки. А ми се иска. Виждам, че това се отразява зле на жените, за които споделих и те са временно в тази ситуация, но мъжете ги отписват с лека ръка все едно са някакво бреме. А най-тъпото е, че мъжете не казват директно: " Аз не съм окей, че живееш с майка си", ами просто като разберат за това, рязко охладняват и изчезват, то е ясно, че това е причината, но жените почват да се чудят "Това ли е, аз ли казах нещо неправилно, какво не ми е наред???"
Споделете какво мислите - наистина ли е толкова отблъскващо за един мъж жена, която го привлича не само външно, факта, че живее с майка си?
Ще се радвам повече мъже да се включат, за да стигнем до същината.