Защо мъжете бягат от жена, която живее с майка си?

• 28 813
  • 895
  •   1
Отговори
# 30
Жените често обичат да спестяват подробности, които всъщност може да са далеч по-сериозен deal breaker от живеенето с мама.
Само жените?

# 31
  • София
Бояна, вече 5 пъти каза колко традиционно било живеенето по 10 семейства в една къща - било е традиционно някога, останала си в някакво минало време още... Традиционно е по селата, и то не толкова, защото вече хора там не останаха, че да живеят всички заедно...
Не е само по селата. И в градовете при голямо жилище и овдовял родител се случва и младо семейство да живее с него, нищо лошо не виждам. Много хора са в инфантилни и обсебващи отношения с родителите и без да живеят с тях, дори да са на хиляди километри.
И с това не казвам колко е хубаво непременно, но не сме като в Щатите или някои европейски страни и на 18 да ти подарят опакования багаж. Тук е допустимо и нормално, не е екзотика. Някои професии и до над 30 са си у техните, не знам дали е нужно да уточнявам кога лекарите със специалност получават първата си заплата и до каква възраст само харчат. Например.

# 32
  • София
Според мен Номер 1 се е надявал да правят секс и жената да има терен.
На Номер 3 след интимността са му се изпарили желанията. Сега повечето отношения са така. Уж всичко ок, след секса мъжете изчезват.

Тези и двата случая не мога да ги свържа директно с живеене в Каса ди Мама.

Абсолютно. И двата случая са на толкова ранен етап, че изобщо не става дума с кого живее. И двете жени търсят обяснението на грешното място.

За дългосрочни отношения - по същата причина, поради която жените не харесват мъже, живеещи с мама.

# 33
  • София
Хаха, е за мен като мъж е очевидно. Жените, които са над 30 и все още живеят с майка си носят много потенциални проблеми със себе си:

- липса на самостоятелност
- липса на амбиция и интертност в живота
- липса на добре развити сексуални умения
- липса на добра лична хигиена
- липса на умения да управлява финансите си ( изкарва малко, харчи като ламя и завиджа за чуждите чантички и екскурзии )

Разбира се, горните неща са генерализация и не са 100% валидни за всички, но аз бих ги проверил. Другото е, че жена която живее с родители си означа, че доста бързо ще се наложи да се запознаеш с тях. Това, носи един куп рискове и като цяло мъжете го избягваме. Намесата на родители във връзка на раннен етап, често е супер неприятно. Другото е много голям риск много бързо да се засели при мъжа и после, като се наложи да я разкарваш е по-неприятно.

Особено, ако наистина един мъж си търси сериозна приятелка, той би търсил жена, която да донесе нещо хубаво в живота му, а не само проблеми. Ако мъжа има и други опции, доста е вероятно да предпочете някоя друга жена.

Разбира се, има жени, които са ОК и временно живеят при родителите си. Например, някоя която се е върнала от чужбина и е в процес да си търси жилище.

Ако попадна в такава ситуация да излизам с такава жена, която е над 30 и живее с родителите си, бих бил много внимателен и най-вече за секса. Ако не е топ там - не бих продължил да се занимавам с нея.

Разбира се, аз разсъждавам като човек, който се е изнесъл на 19г след гиманизията и винаги след това съм бил самостоятелен със жилище и финанси. В унивеситета живеех със съквартиранти. В крайна сметка битието определя съзнанието и човек си избира партньор със сходно съзнание.

За мен варианта жена да живее с техните е по-приемлив от колкото мъж на същата възраст да живее с родители си.

# 34
По статистика в България и мъжете, и жените доста късно напускат родното семейство и жилище. Около 30-те, че и отгоре. Има ги данните онлайн.

Това, че нещо е традиционно, не го прави непременно здравословно. Под един покрив са живели по 5 поколения, защото не са можели да си позволят друго. При хора с по-нисък доход, съвместният живот улеснява в битов план. Дали обаче хората са били доволни от това съжителство с разширено семейство - не особено. Младите са били безгласна буква докато самите те не оглавят семейството и не поемат водеща роля спрямо следващото поколение.

# 35
Има разлика между човек живеещ с родител ( защото родителят е болен и част от заплата отива за лекарства и няма как да плаща наем, или разведена жена с дете, мъжът и не дава стотинка, нормално, докато се организира да поживее с родител, ако има тази възможност) и човек, който никога не е бил самостоятелен през живота си. Иначе и за мен не е здравословно живот с родители след 20 и бих искала да знам причината, ако реша да имам връзка с такъв човек. Но в случаите говорим за чат от по 10 дена, което абсолютно нищо не означава, даже е съмнително, че още на този етап се споменава сериозна връзка. Реално търсещ сериозна връзка човек, ще иска да опознае повече потенциалният партньор преди да сподели, че иска по-сериозно обвързване. Класическо търсене на секс е положението тук,  ситуация в която дори да имам терен, ще искам той да ми се осигури от мъжа.

# 36
  • София
Жените често обичат да спестяват подробности, които всъщност може да са далеч по-сериозен deal breaker от живеенето с мама.
Само жените?
Така де, И жените.

# 37
  • Melmak
Каквато и да е причината не всеки ще си сложи таралеж в гащите, да се занимава с лепнат за родителите си индивид.

Майка ми живее в 130 квадрата апартамент в хубав квартал. Да се лепна за нея, че да пестим с мм ли? Абсурд!

Живеенето с родителите носи повече негативи. Човек на 30 да не може да докара заплата за един наем/ипотека и да се издържа сам, то говори лошо за него.

Понеже както е ползвал родителя си за патерица, после ще ползва мъжа си/жена си.

Не искаме мамини синчета. Защо мъжете да искат мамината богданка?

# 38
Не е причината това, че авторката живее с майка си или поне не основната. Просто не му е допаднала. Ама за всеки влак си има пътници, така че смело напред и каквото стане.

# 39
  • София
Съгласна съм с Бояна, емоционалната привързаност не зависи толкова от местоживеенето
И да, поамериканчване е идеализацията да бухаш пари в наеми за десетилетия, изкривявайки пазара.

Имам приятелка, която се прибира у тях само да спи и яде, излиза си по срещи, на мъжете не им пречи. Но те не чакат на нея да осигури терен, за да я на****т. На 25 не е имало как да се изнесе, още нямаше специалност, а доходът ѝ беше колкото за една гарсониера, която толкова много хвалите. Една сервитьорка взимаше 2 и 3 пъти, колкото нея. Сигурно е много по- успешна.

Имам и друга позната. Писала съм за нея. С истеричен порив за самостоятелност и при четиристаен апартамент, в който родителката ѝ кукува сама, тя живее в мансардно помещение и да, гордо осигурява терен на всеки, поискал да я опр@ви, те си минават и заминават, а майка ѝ вече ѝ казва, че ще остане стара мома.

Като цяло, ми е много перверзно жена да се стреми към самостоятелност, за да:
- има терен (демек да си плаща своебразно за секс)
- да бъде приемана добре от мъжете
- да се счита за успяла

Трябва да е просто част от живота и ефективното израстване. А не на всяка цена и залудо, фикс идея. Животи- разни. Хора - също, респективно.

# 40
  • Melmak
То нищо, което е идея фикс не е добре. Без значение дали е за нищената в момента тема или за друго.

Самостоятелното жилище или квартира не гарантира успешен брак или любовен живот.

Това да имаш терен да идват да те трескат някакви не значи нищо.

Аз съм от София и си учех в града, но повечето ми състуденти бяха от други градове. Като гледам миграцията към чужбина и към големите градове в БГ е доста. Още от 1991 г насам хората напускат страната. Което искат или не ги прави по-самостоятелни. Дори да дойдеш в големия град да учиш, пак е свързано с това да се изнесеш. И нека сме честни, че малко се завръщат в родния си град след дипломиране. Тоест.. традициите не са това, което бяха. Дори да приемем, че има хора, които съжителстват с родители, ако не сте в една държава/град, то това е невъзможно и е много чест случай.

Остават тези, които са си по родните села/градове. В селата да, много хора живеят в една къща с родителите си. Но то и селата вече се обезлюдиха. А в градовете има такив, живеещи до късна възраст с мама и тати. Но пестенето от 1 наем или 1 ипотека се плаща по друг начин. Всичко си има цена. Безплатно  няма нищо, дори да плащаш нещо с пари е най-евтиният начин да си платиш.

Примери всеки ще даде много, на всеки обкръжението е различно. В случая може въобще тия мъже да не са търсели сериозно и да им е било все тая каква е жената, търсели са секс.

Вече ако става дума за сериозна връзка, мъж, който знае какво търси ще бяга с 300 от поредната лигла. Не казвам, че авторовите герои са лигли. Обаче жена, лепната за майка си крещи дефицит, дефицит, дефицит. Ако ще и петстаен в Лозенец да обитава.

# 41
То тоя първия може и женен да е бил... Нищо чудно и втория де.

Последна редакция: пт, 20 дек 2024, 13:58 от Прекрасная Василиса

# 42
Кеч, много жени с години не осъзнават, че мъжете се възползват от тяхната самостоятелност. Това не прави самостоятелността лошо нещо. Просто малко повече подбиране и мъжете да си знаят, че няма да дойдат на гости. И приемане на факта, че ако за някой мъж това е проблем, значи връзка така или иначе няма да излезе.

# 43
  • София
Да, аз просто подкрепям тезата, че и без съвместно местоживеене можеш да си емоционално много зависим от родителите си и дваж по- дефицитен от някой, изнесъл се на 18.
И това не става ясно на първа среща непременно.

# 44
  • Melmak
То тоя първия може и женен да е бил...

Василиса… подсети ме за една история, развиваща се в спа хотел. Група дами си пийват на басейна, идва един да сваля една от тях. Всичко точно ама много настоява да ходят в нейната стая, не в неговата. На сутринта на закуска в хотела се оказва, че той си е с жената и децата!

Общи условия

Активация на акаунт