Лошо ли е да си стиснат?

• 11 739
  • 317
  •   1
Отговори
Ох.. просто от къде да започна не знам, честно. Свекърва ми е възможно най-стиснатия човек, когото познавам. Бременна съм в 9 месец, тя ми носи луканка с изтекъл срок на годност, защото нищо и няма, а е изтикал преди месец. За детето да но говорим, нищичко не ни е купила за него, а и няма желание. Не знам, постоянното и говорене за пари ме изнервя, едни дребни такива неща просто ме влудяват до краен предел вече. За сватбата нищо една стотинка не ни е дала, съпруга ми имаше рожден ден една дъвка не му купи и подобни такива неща.. искам съвет как любезно да и кажа да не ми говори за такива неща, да не ми се мотае покрай очите.. нейното е болестно, момичета..

# 1
  • София
Не виждам друг начин, освен да ограничиш максимално контактните с нея.
Да, лошо е да си стиснат. Това винаги крие по-дълбоки проблеми и дефицити.

# 2
  • София
Тъкмо няма да ти се меси и да иска детето да носи подаръците ѝ!

# 3
  • Melmak
Да, лошо е да си стиснат, това е травматично поведение.

В твоя случай е най-добре да се дистанцираш и да приемеш, че човекът отсреща няма да се промени. Просто не очаквай нищо от нея. И моята свекърва е ужасяващо стисната. Разбирам те, но тези хора наистина няма да се променят. Не се хаби да се опитваш, защото ще си скъсаш нервите.

# 4
  • София
А вас какво ви интересува колко е стисната?
Големи хора сте, дете чакате, би трябвало да се зрели, самостоятелни и независими.
Всички подаръци, различни от символични не са приемливи на този житейски етап, ако искате сами да диктувате правилата на живота си.
Всичко останало ви задължава в параментри, които бих дефинирала като неприемливи.

# 5
Има разлика между стиснатост и простотия, като при свекърва ви е второто.

# 6
Отвратително е да си стиснат! Живея с такъв човек дълги години, просто е такъв, от по-бедно семейство е. Още си пази обувките, дето си купил като се уволнил от казармата...

# 7
  • София
Лошо за кого?
За стиснатия едва ли е лошо.
За околните - може би, ако стиснатият им е длъжен.

# 8
Съгласна съм, че не ме засяга каква е, но тя общува с нас, част от живота ни е-неизбежно е. Просто искам да си съхраня нервната система, какво прави не ме засяга, но на никой човек няма да му е приятно да е свидетел или потърпевш от такива щури, стиснати бабки!

# 9
Ужасно е да имаш около себе си стиснати хора, някои стигат до такива неадекватни действия, че си е чиста психопатия. Най-добре се отдалечете от нея и ограничете контакта.

# 10
А свекървата къде живее? С вас ли, близо до вас ли? Ако постоянно ви търси и често идва, е малко трудно да ограничиш контактите, въпреки че това е единственият вариант. Но все пак тя ще е баба на детето, и дори да сведеш контактите си минимум, покрай него пак ще се наложи да я виждаш и контактуваш с нея. Сложна работа.

# 11
  • Melmak
Миленака, то и за тях е лошо, защото страдат като харчат пари. Постоянно се смята колко е изхабено от нещо, от къде да се купи евтино, какво да не се изхвърли. Даже с психолог съм говорила по темата за стиснатостта и на този тип хора не им е лесно. Казвам го без да осъждам, то си е проблем.
Проблем е ако даде нещо развалено на детето, има такива случаи. Ако общуват често също.

# 12
А свекървата къде живее? С вас ли, близо до вас ли? Ако постоянно ви търси и често идва, е малко трудно да ограничиш контактите, въпреки че това е единственият вариант. Но все пак тя ще е баба на детето, и дори да сведеш контактите си минимум, покрай него пак ще се наложи да я виждаш и контактуваш с нея. Сложна работа.
Ето тук е проблема, живее в нашият блок…

# 13
Всеки медал има две страни, а ти се фокусираш само върху едната. Отпусни се и си мисли колко те облекчава пък това, че няма да и избираш подаръци за рожден ден и Коледа. За мен да избирам подаръци е доста натоварващо, а при вас щом тя не подарява и вие няма. Ми рахат.

# 14
Ами опитай се да се абстрахираш. Това, че живеете в един блок е доста неприятно, но пък може да й кажеш директно да не ти носи повече неща, заради случаят с луканката. Хубаво е с мъжът ти да разчитате само на себе си и да нямате очаквания от нея, тогава ще си живеете спокойно.
И аз съм в подобна ситуация (добре, че не живеем близко) и колкото по-малко обръщам внимание и не очаквам нищо, толкова по-добре се чувствам.

Общи условия

Активация на акаунт