За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 108

• 34 360
  • 754
  •   1
Отговори
# 465
# 466
Втора ваксина на ротавирусната не сложихме, експлозиите намаляха и изчезнаха с времето. Просто бе много неприятно.
MmmAm прилича на розеола, това е бебешка шарка която засяга дечица до около 2г макс( стига да не бъркам), след като избият пъпчиците и няма температура вече не са заразни. Други симптоми няма, отшумява за 2-3(макс 4) дни. При нас се случи същата картинка точно за Великден. Правих бани с лайка- в бебешкото корито тенджера с чай лайка и малко вода и дава бърз ефект, успокоява кожата. Лекарства не сме давали.

# 467
Как се преминава от АМ 1 към АМ 2?
Изведнъж ли?
Или има някакъв метод? Другия вторник сме на консултация, а като свърши кутия 1 мисля да преминаваме към 2. На 26-ти става на 6 месеца 🎈

# 468
  • до най-прекрасния мъж
Аз смесвах 1 и 2, като постепенно добавях по една лъжица повече 2 за сметка на 1, докато изцяло минем на 2. Така процедирах и с 3ката. Ако остане малко 1, може да се добавя към 2, докато свърши. Специално за млякото знам, че е добре да се подхожда внимателно, за да не се предизвикат колики.

# 469
  • Sofia
Някой ползва ли такава ваничка?

# 470
Педиатър предписа сироп Mariamed за суха кашлица и раздразнено гърло. Сега обаче видях, че в него има мед - дали е ок? Бебенцето ми става на годинка след няколко дни.

# 471

Личната казва някаква бебешка шарка, щяла да мине за 2-3 дни, две приятелки казват скарлатина било да съм я водела някъде. Пъпките почнаха първо от зад ушите и гърба, сега вече има по корема, линията на косата, интим. Да я водя ли някъде?
Мисля да изчакам утре в работен ден да минем през лаборатория и да я водя до личната.. с оглед на това че е неделя 16ч… къде да обикаляме
Детето ми с абсолютно същия обрив , преобладаващ по корема и гърдите - алергична реакция от антибиотик. Фенистил давах 7 дни , след 48 час от спирането на антибиотика се изчистиха

# 472
Към никакви.. каза,че щели да минат пъпките сами за няколко дни, аз на своя глава мисля да отида за тест, защото разбрах,че ако е скарлатина няма да мине от само себе си.
Температура не е вдигала тази нощ, оставих да я да спи по боди и завивка само, но много лошо спа въртя се плака .. принципно нямаме проблеми с нощния сън. Чудя се какво да я правя, нервна е плаче за най-малкото, не иска да си играе, само в мен иска да седи. Дадох и една камилия ( пробил и е зъб) даже и тя не помогна 🥲 нищо не сме и давали за последните 24ч освен тази камилия и електролити във водичката.

Какво направихте mmmAm? Как е детенце?

# 473
  • Пловдив
Педиатър предписа сироп Mariamed за суха кашлица и раздразнено гърло. Сега обаче видях, че в него има мед - дали е ок? Бебенцето ми става на годинка след няколко дни.

Дъщеря ми е на 1г и 4м. Не е захранвана с мед. Изписаха ни същия сироп. Изчисти кашлицата, всичко беше наред.

# 474
Здравейте ,от вчера забелязвам,че детето ми на 1.5 м ,прави нещо като тикове с очите. Събира вежди ,сякаш гледа лошо и изпъва носа. Тв гледаше съвсем от скоро. От студените дни както се запчнаха. Чудя се може ли да е проблемът в това,че бритона често й в влизаше в очите,.защото си махаше ластичката. Може ли психически да е напрегната…. Не знам за невролог ли е,за психолог ли е. Моля за малко помощ 😟
И също мн ме интересува ,на тази възраст вашите деца като не можеха да кажат нещо викаха ли нещо като “Аааа” и да посочват ? Вместо да се опитат да го кажат?

# 475
  • до най-прекрасния мъж
Нормално е детето да се опитва да посочи това, което иска, щом още не може да каже думичката. Ааа, ъъъ, ееей са си съвсем нормален начин на комуникация за още неговорещи дечица. Моето започна да казва повече от десетина-двадесет думички на 1.9 г. Започна да говори изведнъж, а сега на 1.11 г повтаря буквално всичко и говори много.

# 476
Здравейте,тук предполагам,че има кърмещи мами от гърда (не от изцедена с шише).Та въпроса ми е вие колко кърмения имате на денонощие.Те е на почти 7м и си цока през деня ~5 пъти през деня и няколко пъти през вечерта.☺Ще се радвам на вашите отзиви.😊

# 477
На 7м. Бяха безброй. Не съм ги броила никога. Сега е на 1г9м и вече са минимум 3.

# 478
7/8 пъти на денонощие е при нас

# 479
На 7м около 3-4 кърмения през деня и 1-2 пъти ставаше през нощта

Общи условия

Активация на акаунт