За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 108

• 34 372
  • 754
  •   1
Отговори
# 450
Възможно е да. Но тогава защо заспива веднага след като изпие млякото... Както и да е, взех си поука и днес дадох много повече мляко, както правех преди седмица... Педиатъра каза, че ако го захраня от рано, ще избегна да стане злояд...

Товааа е много наивно изказване от нейна страна! Задръжте млякото поне до годинка. Предлагайте и след хранене. Детето ще покаже, дали има или няма нужда от мляко. Имайте предвид и друго- АМ е доста по- калорично от повечето храни. Изглежда като "нехрана", но не е така! Основно е поне до годинката и има защо. Сега запознавате, обучавате детето на друга храна. Не бързайте! Със сигурност ще е злоядо, ако не му допадне процеса и вкуса. Бавно, с подходящите неща и с много внимание и търпение! Това е ключът! Трябва да го свързва с удоволствие, за да хапва добре. Слушайте инстинкта си и детето.
По- надолу прочетох за плодовете. Да- абсолютен мит! Аз започнах с тях. Яде всичко. Нищо не ми е отказал. Та- спокойно и уверено, Вие и детенце водите процеса. Вярвайте си! Успех!

# 451
Здравейте , искам да ви попитам, някой ,дали може да ми каже , до колко седмици или месеци мога да давам газ капки ? Възможно ли е бебето да свикне с тях ? Ситуацията е следната.

Имаше много лоши колики моето бебе,когато се роди  и  не яденето беше много трудно ,  ,защото я болеше корема .. откакто започнах ,да й давам газ капки , започна да яде  нормално и си изяждаше млякото , но след като минаха вече 2 месеца , наскоро  го спрях и тя не иска да яде , смисъл яде ,но много малко и  не си изяжда млякото ,по 70 гр. Горе-долу.

Ще се радвам за някой добър съвет и отговор!

# 452
Здравейте, мами! Simple Smile Моля ви за мнение. Бебка е на 40 дни, на смесено хранене (50:50 кърма към АМ) и от ден 1 почти всеки памперс е наакан, до преди 4 дни… В рамките на 48 часа започна да генерира само напишкани памперса до по-миналата нощ, когато с 2 леки напъна, с извинение, но не само напълни памперса, а и цялото си гръбче, с всичко събрано за двете денонощия. Сега вече отново от 44 часа сме в изчакване и се готвим за нова бомба. 😅

Не съм променила нищо в режима си на хранене, АМ също е това, с което стартирахме, за колики даваме Колийф също от 3-4 седмици. Не виждаме отличим дискомфорт при нея, но ми е странна и притеснителна тази смяна на поведението като изхождане. Нормална ли е?!

# 453
Има случаи да се наакат от петите до ушите, ама буквално казано. Може да се дължина много неща не изхождането. Вижте дали ще продължи да има такава повторяемост. Влияе и вие какво ядете, тъй като отива в кърмата все пак. При нас имаше реакция след първата ваксина за ротавирус- изхождаше се само на “експлозии” . Добре че беше лято тогава, та хвърлях по- малко дрехи на боклука.

# 454
  • Пловдив
Според мен описаното от вас е напълно нормално като изхождане и ритъм на изхождане от толкова малко бебе.

# 455
Има случаи да се наакат от петите до ушите, ама буквално казано. Може да се дължина много неща не изхождането. Вижте дали ще продължи да има такава повторяемост. Влияе и вие какво ядете, тъй като отива в кърмата все пак. При нас имаше реакция след първата ваксина за ротавирус- изхождаше се само на “експлозии” . Добре че беше лято тогава, та хвърлях по- малко дрехи на боклука.
Здравейте, до кога продължи това при вашето дете след първата доза Ротарикс и влоши ли се и след втората? Моето бебе получи чести “експлозии”, засилени колики и газове сега след първата доза, продължава вече 2 седмици.Предстой втора доза началото на декември.

# 456
Интересно, при моето бебе не се наблюдаваха такива неща...

# 457
При малкия ми син също нямаше никакви странични прояви.
На големия не сме слагали по препоръка на педиатърката, защото беше с рефлукс.

# 458
  • София
При племенникът ми имаше такива “експлозии” и проблеми с изхожданията след ротавирусната. С времето минаха, но не помня дали не се отказаха от втората доза в крайна сметка, за да не повлияе пак така. Кака му и синът ми нямат, на бебето също няма да слагам (педиатърката ни е фен на ваксини, но не на всички и ротавирусната е една от тези, които не препоръчва особено).

# 459

Личната казва някаква бебешка шарка, щяла да мине за 2-3 дни, две приятелки казват скарлатина било да съм я водела някъде. Пъпките почнаха първо от зад ушите и гърба, сега вече има по корема, линията на косата, интим. Да я водя ли някъде?
Мисля да изчакам утре в работен ден да минем през лаборатория и да я водя до личната.. с оглед на това че е неделя 16ч… къде да обикаляме

# 460

Личната казва някаква бебешка шарка, щяла да мине за 2-3 дни, две приятелки казват скарлатина било да съм я водела някъде. Пъпките почнаха първо от зад ушите и гърба, сега вече има по корема, линията на косата, интим. Да я водя ли някъде?
Мисля да изчакам утре в работен ден да минем през лаборатория и да я водя до личната.. с оглед на това че е неделя 16ч… къде да обикаляме

Хмм...точно Ви похвалих личната, надявам се да има защо. Скарлатината има специфични симптоми, но като цяло- при съмнения се прави стреп-тест. Гърлен секрет е, лесно и евтино изследване.
Обривът може да е и от вируса или към медикамент. Избива, след температурата. Вече предполагам не вдига, нали? Ако няма температура и се чувства добре, според мен обсъдете утре с педиатърката всичките си въпроси и притеснения. Тя знае детето и ходът на болестта. Ако сте притеснена и имате съмнения, посетете друг лекар. Понякога се иска време и следене за симптоматика. Тя, към какви изследвания Ви насочи за утре?

# 461
Към никакви.. каза,че щели да минат пъпките сами за няколко дни, аз на своя глава мисля да отида за тест, защото разбрах,че ако е скарлатина няма да мине от само себе си.
Температура не е вдигала тази нощ, оставих да я да спи по боди и завивка само, но много лошо спа въртя се плака .. принципно нямаме проблеми с нощния сън. Чудя се какво да я правя, нервна е плаче за най-малкото, не иска да си играе, само в мен иска да седи. Дадох и една камилия ( пробил и е зъб) даже и тя не помогна 🥲 нищо не сме и давали за последните 24ч освен тази камилия и електролити във водичката.

# 462
Аз бих завела детето да му се направят необходимите изследвания пък педито да си говори каквото иска. Кожато видя,че не ми дават полезен съвет ги пускам покрай ушите си

# 463
Към никакви.. каза,че щели да минат пъпките сами за няколко дни, аз на своя глава мисля да отида за тест, защото разбрах,че ако е скарлатина няма да мине от само себе си.
Температура не е вдигала тази нощ, оставих да я да спи по боди и завивка само, но много лошо спа въртя се плака .. принципно нямаме проблеми с нощния сън. Чудя се какво да я правя, нервна е плаче за най-малкото, не иска да си играе, само в мен иска да седи. Дадох и една камилия ( пробил и е зъб) даже и тя не помогна 🥲 нищо не сме и давали за последните 24ч освен тази камилия и електролити във водичката.

Ами...всеки с методите си. Може да е сигурна, че не е и вероятно не е. То си има специфични симптоми, но...все пак- не пречи да изключи гадостите. Моят лекар ме е карал да правя при няколко дни с температура. Търсеше да изключи някакъв стрептокок от група А. Ако го има се почва антибиотик. Направете теста! Бърз, безболезнен и евтин е. За ваше спокойствие. Не пречи да проверявате, докато нямате пълно доверие в лекаря. Пожелавам бързо да се оправи детенце!

# 464
Мами, може ли препоръка на марка зимно чувалче за сън с ръкави и крачета.
Имаме есенно, но ми се иска да купим и зимно.
Angel baby имат ли с ръкавчета?

Последна редакция: пн, 20 ное 2023, 00:29 от hintt

Общи условия

Активация на акаунт