За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 108

• 34 374
  • 754
  •   1
Отговори
# 435
В упътването на Филипс пише вода да има толкова, че да е на нивото на храната, не повече, не по - малко.

# 436
Благодаря ви, момичета!!!
Днес ще се престраша да го пробвам, да видим...
Имам един друг въпрос - тъй като вече се опитвам да има и второ заместващо хранене - бебчо е на 6 месеца - какви грамажи да давам? Педиатърката казва, че колкото му се яде... Така правя, но явно не му стига, защото вече пета нощ ме буди към 1 за да яде... През деня яде буквално 4 пъти, но не дава индикации за още едно ядене по някое време.... Липсата на индикации си обяснявам с това, че вече много повече се заиграва и му е интересно, и се сърди като му предлагам вода-мляко... Хвърля шишето,после си го намира и си го вдига, но понеже давам вече само АМ, не искам да рискувам да вземе след час - два развалено мляко.... Иначе до преди дни спеше твърдо по 10 часа и се събуждаше към 6 часа за закуска.... Откакто го храня с две заместващи - т.е. от 5 дни насам, той се буди в 1 както казах и докато не изпие 240 лм мляко не се успокоява...

# 437
Не съм експерт, но 6 м е твърде малко да има две заместващи хранения. Детето си остава гладно и затова се буди. Следвах “ food til one is only for fun”. Идеята не е в грамажите, дохранвайте с ам на всяко хранене.

# 438
  • Пловдив
На 6 месеца основното хранене е мляко.
Заместен обяд ( смесен с мляко) и малко следобедна закуска и след нея - пак мляко, за да дояде.

# 439
  • София
Аз пък точно на 6м започнах да предлагам и второ твърдо хранене. От раз замести следобедната закуска и отказваше мляко след нея. Общо взето гледах нуждите детето. На 8м и половина беше с 4 заместени + един път АМ преди сън. Преди това все беше нервен, неспокоен, сънят се накъсваше, а след вече въвеждане на повече заместени хранения и намаляване на АМ нещата се успокоиха много и от тогава спи по цяла нощ без проблем. АМ пиеше до към 1г3-4м вечер и в даден момент почна да хвърля бутилката и да не го иска и го махнах изцяло.
За грамажи - давах колкото си иска и колкото му се яде. Не следвах таблици, винаги е ял повече отколкото е описано, вкл. и за АМ.

# 440
ЛЛ каза,че било вирус и каза да давам биозин, обаче трета нощ вдига те температура, плаче много. Дори като новородено не е плакала през нощта, съблякох я гола докато и подейства неурофена. Залепена е за мен и е адски кротка, тя е от децата които не седят мирно и на едно място.. колко дни в нормално да вдига? Да я водя ли другаде да я прегледат?

# 441
Независимо дали има едно или две заместени хранения е нормално за бебе на 6 м. да има нужда от нощно хранене.

# 442
ЛЛ каза,че било вирус и каза да давам биозин, обаче трета нощ вдига те температура, плаче много. Дори като новородено не е плакала през нощта, съблякох я гола докато и подейства неурофена. Залепена е за мен и е адски кротка, тя е от децата които не седят мирно и на едно място.. колко дни в нормално да вдига? Да я водя ли другаде да я прегледат?

Изследванията показват вирусна инфекция, температурата обикновено е 2-3 дни при вирус, като може и до 5 да стигне.

# 443

Дайте електролити! Много е важно и бързо ще се съвземе. По малко хидратин във водата ( предварително разтворен по указанията) или лечебно мляко на хумана. От температурата губят течности и бързо се дехидратират. Аз за вирус не давам нищо, освен температуропонижаващи и електролити. Не знам, как действа биозин, не съм го ползвала. Като цяло- лекарят Ви е адекватен! Аз съм с особено внимание, към тези, които за вирус изписват една торба илачи. Имах лош опит с това...

# 444
Малко тъп въпрос, който не е за тук, но така и така е темата - защо трябва да се замести едно хранене, за да се даде друго? Като е изяла количество Х значи няма повече мляко по това време никога?
На моето започнахме да даваме първо вечеря, после закуска, сега обяд и започвам да давам и по нещо следобед, защото е гладниче, но си кърмя междинно, има си поне 5 кърмения за деня.

# 445
Vicky_P, освен глад може да се буди и заради регресия на съня. Точно на 6 месеца моето бебе почна да се буди нощем. И за други бебета по това време знам.

# 446
Възможно е да. Но тогава защо заспива веднага след като изпие млякото... Както и да е, взех си поука и днес дадох много повече мляко, както правех преди седмица... Педиатъра каза, че ако го захраня от рано, ще избегна да стане злояд...

# 447
Педиатъра каза, че ако го захраня от рано, ще избегна да стане злояд...
Това е нещо, което никой по никакъв начин не може да ти гарантира. То и за даването на плодове в началото се казва, че не е правилно, за да не иска само сладко. Трънки. Моята мадама си яде плодове лятото и сега си набляга на месце без проблем Joy

# 448
Това е напълно невярно,което ти е казала педиатърката. Моя е захранен на 4+++ месеца и в момента е на 1,2 г с желязодефицитна анемия защото не иска да яде !!!! А относно млякото може и да е гладно а може и да не е ,заспивя защото бебетата се успокояват ,когато сучат
Възможно е да. Но тогава защо заспива веднага след като изпие млякото... Както и да е, взех си поука и днес дадох много повече мляко, както правех преди седмица... Педиатъра каза, че ако го захраня от рано, ще избегна да стане злояд...

Последна редакция: сб, 18 ное 2023, 22:08 от Radii :)

# 449
Имам подобен на Lorelli.

Слагам ок. 100 мл. вода, в нея слагам шишето с АМ и завъртам бутона на знак "шише". За 6-10 мин затопля млякото на ок. 40°. Има знак за пюре на 70 ° и за стерилизация на бурканче на 100°.
Допълвам се: Като достигне определената температура се изключва сам, като изстине водата т. е. падне температурата пак се включва сам.

Аз пак тук с въпрос.
Сестрата на ММ ми подари отоплителен уред за мляко/каша/пюре, вече ползван и съответно без упътване/опаковка. Търсих в интернет, уж намерих една листовка-упътване, но е на немски и като чета с машинен превод,оставам с впечатлението, че трябва да сложа вода и така да  го включа. Каза ми, че не го е използвала и не знае, имала го от сестрата на нейният мъж... Та, ще бъда благодарна, ако ми подскажете как се топли в този уред...
Скрит текст:

Последна редакция: сб, 18 ное 2023, 21:39 от bubastet

Общи условия

Активация на акаунт