За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 108

• 34 284
  • 754
  •   1
Отговори
# 675
На 2м ходихме на ортопед.
Здравейте, на каква възраст/ месеца за бебе се правят прегледите от ортопед и нефролог?

# 676
Ще сменяме млякото от Аптамил на Нан Supreme pro по препоръка на педиатъра , защото изхождането след аптамила става изключително трудно с мнохо напъвания и целия става червен и плаче .. Та търся мнения за Нан ?

С НАН няма да се отпуши ,не мъчете детето,минете на ХИП
Според вас дали искам да си мъча детето 🤦🏽♀

# 677
  • до най-прекрасния мъж
На ортопед ходихме на 2 и 6 м, както и 3 м след стабилно прохождане, при нас на 1.6 г. На нефролог на 6 м.

# 678
Ще сменяме млякото от Аптамил на Нан Supreme pro по препоръка на педиатъра , защото изхождането след аптамила става изключително трудно с мнохо напъвания и целия става червен и плаче .. Та търся мнения за Нан ?
Аз използвам медицинското мляко Нан къмплийт комфорт, само комфортис не беше достатъчно. Нан сюрприм няма да Ви свърши работа за запек.

# 679
Бебе на 29 дни. Втори ден постоянно е сърдит. Заспива в мен, оставям го в креватчето - след 15 минути е буден и плаче. Дори и в мен спи неспокойно, рита с крака и маха с ръце, премрънква. Често се държи като гладен, но не мисля, че е това, хапва доста повече от препоръчителното за възрастта си. С биберон се успокоява временно. Не е памперс, забавляван е достатъчно време преди сън. Има доста газове. Каква може да е причината за този неспокоен сън?

# 680
Здравейте,за набрало пръстче около нокътя с какво мога да намажа?

# 681
  • до най-прекрасния мъж
Бебе на 29 дни. Втори ден постоянно е сърдит. Заспива в мен, оставям го в креватчето - след 15 минути е буден и плаче. Дори и в мен спи неспокойно, рита с крака и маха с ръце, премрънква. Често се държи като гладен, но не мисля, че е това, хапва доста повече от препоръчителното за възрастта си. С биберон се успокоява временно. Не е памперс, забавляван е достатъчно време преди сън. Има доста газове. Каква може да е причината за този неспокоен сън?
Колики. Гушкайте го повече, правете му масажче на коремчето. Ако не давате капки за колики, пробвайте Санколик - на билкова основа е и поне на нас само те ни помогнаха.

# 682
  • Бургас
Нашият, имаше ужасни колики.Точно до третия месец-на датата, сякаш магически спряха (но, почнаха зъбите Simple Smile ).

Опитайте със сешоар. Затопляте коремчето, през дрехата, не на голо. При нас се успокояваше и заспиваше от шума.

Това беше, най-използвания уред, когато имаше колики.

# 683
Боже, няма по-невъзможна мисия от носа. Изключително трудно е да се оправя с моя бебок. Няма такова въртене, няма такъв плач, а вече и хваща нещата от ръката ми и ги хвърля. Преди месеци само вдигаше ръце пред носа  си... Не мога и не мога да се справя с промиването на носа и слагането на капки. Дори и да спи, се разбужда за по-малко от минута - успявам само с едната ноздра и то само до физиологичния разтвор 🥺 Успява само чужд човек с цялата процедура и то веднъж. Следващият път - отново не дава. Няма начин да търся нов човек всеки път. Един червей седи по-мирен от бебчо. Моля ви дайте идеи 🙏🙏🙏

# 684
  • Sofia
На синът ми успявах да  слагам капки само когато спеше дълбоко и само с флакон който пръска.
За издухването на ноздрите преди 5-6год.съм гледала как го правят с прахосмукачка 😄
Беше ми много странно как става,но е доста бърз и ефективен метод.

# 685
Колики макар и да се повтарям . При нас нищо не помогна освен огромна доза търпение, помагахме си със съпругът ми нощем и много гушкане . Бебето спеше върху нас тъй като имаше ужасни колики. Чукна 3 месеца и всичко приключи . Някои бебета не са толкова зле , но ние изтеглихме късата клечка за колики, зъби, регресии и скокове 😁

# 686
Здравейте!
Нормално ли 1 ден след ваксинация да вдигне 37.5-37.7

# 687
# 688
Помагайте, започнаха въпросите “какво да подарим за Коледа на бебето” (30 дни днес). Честно, нямам никаква идея и ще оценя всяка такава.

# 689
Черно бели книжки примерно поредицата на точната книжка/следващата точна книжка, малки плюшени дрънкащи играчки баш бебешки са си, различни текстури играчки. В шушкащите книжки обичайно има огледало/шушкаща страничка/ различна материя плат. Монтесори въртележка 😂 мерино вълна дрешки.. само да ме питаха, за да получава адекватни подаръци🫠 слинг/раница

Общи условия

Активация на акаунт