За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 108

• 34 291
  • 754
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Добър вечер, можете ли да ми отговорите на следния въпрос. Вземах пробиотик за детенце на 5г, Линекс капки, но
Скрит текст:
листовката е нещо объркана. Ще приложа снимки, по 6 капки или по 9 да давам, че и аз се обърках....

9 капки е добра доза за дете на 5 год. - получава 1,5 млрд. ПроБ и 600IU вит. Д

# 661
Здравейте, момченцето ни вече втора седмица  е със задна хрема и кашля дълбоко от секрета, който  се стича.
Изписаха му сиропче и капки Грип стоп, за сега няма ефект.
Имаме инхалатор, но не питах личната  дали мога да правя инхалации с физиологичен разтвор. Мисля да пробваме, но не знам по колко се слага от разтвора.
Една дозичка дали е достатъчна?
А аспиратор  какъв е ефективен, че имаме Носко за издърпване с уста, но с него абсолютно  нищо не успяваме да издърпаме.
Много кашля като е легнал и съответно няма сън, плаче и цяла нощ  е мъка за всички.
Междувременно осмия зъб се вижда да белее на венеца и имам подозрение, че и той е предпоставка за сополите.
Спокоен е иначе, играе, хапва, няма температура, но тези сополи са ужасно нещо.

# 662
На нашия си пише, мисля, 4мл, но трябва да е или от банка, или стерилен, масовите на Тонимер не стават за инхалация (имат и стерилни) Педиатъра ни беше казал 5-7 Мин, безконтактно, може и докато спи за по-лесно.

Последна редакция: ср, 13 дек 2023, 15:14 от Inferiya

# 663
  • София
Аз инхалации правя с разтвор от дозичка 5мл по 5мин и 2 пъти на ден (това за дете на 3г3м). Препоръчаха ми като взимам да не е от банка.

Иначе бих казала не разчитайте на личната и отивайте на УНГ. Синът ми е така често заради третата сливица и без адекватна терапия не се оправя. А капки макс се пръскат 5-7 дни не повече.
С този рев вечерта може и да е отишло нещо към ушите. Синът ми миналата седмица почна с хъркане в носа и типична задна хрема, онзи ден обаче и почна да преревава докато спи и се оказа отит и възпалени уши. Но той може да си каже вече къде го боли и директно на УНГ го заведохме. Не е давал други признаци, храни се, беснее и т.н.

# 664
Може да се правят инхалации,аз слагам една цяла доза.  Даже последно точно Тонимер му изписа педиатърката. Понеже имаше и хрипове, правих инхалации и с Пулмикот. Най-добре да го преслуша лекар, при малките слиза бързо надолу.
За да спи по-добре може с нещо да повдигнете матрака.

# 665
На нас за бебе на 5 месеца ни бяха казали от ампулка физ разтвор да слагаме 2мл.

Някоя от вас ползвала ли е услугите на Йоана от мамо спи ми се?

# 666
Здравейте! Отворен Нурофен в хладилник ли се държи или на стайна температура?

# 667
На кутийката пише, как да се съхранява. Аз лично, си го държа в шкаф с други лекарства. Simple Smile

# 668
  • гр.Пловдив
Ще сменяме млякото от Аптамил на Нан Supreme pro по препоръка на педиатъра , защото изхождането след аптамила става изключително трудно с мнохо напъвания и целия става червен и плаче .. Та търся мнения за Нан ?

С НАН няма да се отпуши ,не мъчете детето,минете на ХИП

# 669
Да, пише, но след отваряне не пише..
На кутийката пише, как да се съхранява. Аз лично, си го държа в шкаф с други лекарства. Simple Smile

# 670
  • София
Щом няма изрично да пише в хладилник, значи не е нужно нещо специфично. Аз също го държа в шкаф с другите лекарства.

# 671
Да, пише, но след отваряне не пише..
Според мен, това си важи и за след отваряне.

# 672
Панадол и Нурофен дори след отваряне, държа в шкафа с лекарства. Единствено маркирам датата на отваряне и ако се наложи да се ползва пак повече от 6м от отваряне, хвърлям и купувам нов сироп. Не е имало проблем никога, на 9г е голямото дете, тоест до към 6 годишна, когато вече имаше кг за хапчета, все така съм процедирала. Малката беше болна преди 2 седмици, ползвах Нурофен, отворен преди 4м и съхраняван в шкаф, действаше си както е нужно Simple Smile

# 673
Здравейте, на каква възраст/ месеца за бебе се правят прегледите от ортопед и нефролог?

# 674
Ортопед на 2 м и ЕХО на коремни органи на 6м

Общи условия

Активация на акаунт