Масло от вечерна иглика и проблем с цикъла

• 28 310
  • 106
  •   1
Отговори
# 90
Arwen Amarantha, от спорта е. Имам 2 приятелки с активно спортуващи деца и същия проблем. А едната приятелката от споменатите майки самата тя е национална шампионка и на 17 родителите я спират от спорт, именно за да и дойде цикъла по съвет на треньорката. И наистина след около година без тренировки цикъла идва.
Явно активното спортуване дава сигнал на организма, че времената са трудни, храната малко и да не бърза да се зармножава. Като сте намалили тренироеките - ще дойде. Не е единствената без цикъл на 15. Но му е време. 

# 91
Ендокринологът и гинеколога на дъщеря ми категорично са ми забранили да й давам вечерна иглика. Единственото, което позволяват е прием на Инофолик комби. Изобщо не се изказват ласкаво за тези фито хормони, с които масово се тъпчат девойките вече.

# 92
  • София
А какъв е проблемът при нея? И реши ли се с Инофолик комби?

Последна редакция: ср, 26 юни 2024, 10:49 от Skiorche

# 93
Дълго е. Пиша ви на ЛС.

# 94
Здравейте, някой да знае дали е вярно твърдението,че и при излишък и при недостиг на естроген се образува хормонално коремче? И тези дисбаланси на естроген дали предизвикват по-обилна слуз през целия месец?

# 95
  • София
Момичета, излязоха хормоните на детето (на 4-ти ден са правени). Нищо не разбирам, но не ми изглеждат добре😕
Писах в темата на Денис, но моля, ако някоя от вас също се наема, да ми ги разтълкува преди да посетим детския гинеколог. Каква добавка мислите, че ще е ОК? (разбира се, ще я обсъдя и с лекарката)
Скрит текст:
Допълвам се- пратих ги на лекарката и тя ми отговори, че са нормални, но утре да се чуем и да обсъдим терапия.🙄

Последна редакция: чт, 04 юли 2024, 20:43 от Skiorche

# 96
Здравейте! Пия вечерна иглика от известно време поради стряскане на сън, безсъние от хормоните. Болки също имам но това влияние на хормоните върху нервната система ме съсипва. Само игликата ми помага успешно. Обаче пия по 4 на ден. Четох че може да се пие по лекарско предписание до 6000мг на ден. Чувствам се много добре обаче цикъл ми се скъси, само три дни. Ако я намаля веднага започват пак нервни проблеми. Това проблем ли е според вас със по краткия цикъл?

# 97
Щом не помагат 3 месеца, значи не са за нея. Ние на този етап действаме с медицинска козметика -от една седмица вечер някакъв пилинг крем на Биодерма и сутрин на Ларош крем с тройно действие. Да видим. Брат й е с доста по-сериозно акне и е на Епидуо вече 1,5 месеца.  В семейството и по двете линии никой не е имал акне. Но при него тръгна още на 14 (преди 5-6 години), а при нея сега на 16, когато си мислех, че трябва да е преминала пика на пубертета.
При вас ми се струва нормално това, при положение, че пубертетът (цикълът) закъснява. И челото и брадичката са стандартни зони за младежки пъпки. Моята беше последното дете с цикъл от класа и поне 10-тина приятелски деца. Масово им идва на 11 -12. Чак се зарадвах, че при нея закъсня, ама не очаквах да има такива проблеми вече 3 години.

Здравейте! По повод акнето, искам да Ви споделя, какво помогна много на моя синковец. Единственото неудобство е, че едната съставка е с рецепта…вече. Та…в шишенце лавандулов спирт се прибавят половин шишенце сулфатиазол и 5 капсули /изсипва се само съдържанието/ хлорнитромицин /нещото с рецепта/. Рутината на сина ми е, вечер измиване със сапун на Акнеаут, след което минава с лосиона, който се разклаща добре преди всяко ползване. Искам да отбележа, че с лосиона само се тампонира леко върху засегнатите участъци, без да се натрива и избягвайки се чистата кожа. Надявам се да помогне и при Вас! Успех!

# 98
  • София
Мерси за рецептата. Чувала съм я в различни разновидности, но не сме я прилагали. Само за пръв път я виждам с лавандулов спирт -навсякъде пише салицилов. Не пресушава ли прекалено кожата спиртът?

# 99
Не помня дали съм писала моята  - салицилов спирт, хлорнитромицин, глицерин. По мое желание добавят и ампула гентамицин (т.е. стават 2 антибиотика).

# 100
С миома съм, нарушен цикъл, вкл. зацапване и докторката ми изписа масло от Иглика . Не съм сигурна до колко е уместно. Хормоните са ми в норма

# 101
С миома съм, нарушен цикъл, вкл. зацапване и докторката ми изписа масло от Иглика . Не съм сигурна до колко е уместно. Хормоните са ми в норма
Моето мнение е да помислите за игликата, защото стимулира естроген..
Аз пиех по едно време, но я спрях като се усетих, че постоянно ми е висок. Може да проверите Витекс, но при мен не се регулира зацапването, продължава си.

# 102
А пиете ли лекарство за спиране на зацапването ? При мен е продължително….

# 103
А пиете ли лекарство за спиране на зацапването ? При мен е продължително….
Ако питате мен, не... Точно вчера бях на преглед..и няколко пъти питах. Според лекаря, проблема е едно полипче което се видя и другия месец ще го махаме.

# 104
аз приемам прогестерон и спира зацапването,но ако не приемам прогестерона пак почва да цапа,дори от овулация

Общи условия

Активация на акаунт