Red Pill Редпилнати мъже/жени

• 69 321
  • 2 341
  •   1
Отговори
# 1 200
  • София
Не попадат на каймака, но не се и целят в него - впечатлението ми е, че такива жени умишлено търсят мъже, които не са желани от други жени (или са много по-възрастни, например), защото така получават привързаност и благодарност - много от тези мъже няма как да си хванат жена по друг начин (визирам основно азиатките, с източноевропейките е малко по-различно). На тях основните им цели са да избягат от родната държава, да си осигурят сигурен дом, прехрана и чуждо гражданство.

Но иначе ясно, че е много тъжно, че първо им се налага да прибягват до такива действия, защото това е единственият им шанс да се измъкнат от много по-лоши обстоятелства, и второ, че се събират с мъже, които може грам да не познават или харесват, поради същите тези причини. Допълнително рисковете да станат жертви не просто на кофти мъж, а и на трафик, например. Но вкъщи алтернативите не са много по-добри - мизерия, глад, физическо, психическо, сексуално насилие, експлоатация, преследване и други. Никоя жена не действа така от много хубаво и защото има голям избор. За съжаление на много места по света животът е ужасен и опасен, и то не само за жените.

# 1 201
Заради тази тема бях направила няколко търсения и сега алгоритъмът на гугъл ми подсказва влогове и подкасти. И понеже съм любопитна като котката от историята, разгледах коментарите. В един момент и етнографският ми интерес не успя да ме задържи в тази тиня 🤢 Но имаше един силно притеснителен припев.
За мен най-притеснителното при тези хора е неприкритата агресия. Повечето от тях са груби, цинични и без задръжки, в стремежа си да унижат и подчинят жените, могат да направят много бели. Младите момичета трябва да разпознават знаците, и да странят от такива индивиди.
Аз говоря много по тези теми и с моите деца, и с племениците, и с приятелски деца.  Трудно е - от една страна не трябва да имат страхове и притеснения по отношение на човешките контакти, от друга - трябва да са нащрек за всякакви червени лампи и сигнали. Радостното е, че повечето от тях си имат своите ученически и студентски гаджета и трепети, и то със съвсем нормални партньори от същата среда. Но човек никога не знае какво ще му поднесе бъдещето, и какъв изрод ще постави на пътя му.

# 1 202
  • София
Информацията е най-голямото оръжие срещу всяка опасност. Гаранция може да няма, но ако си запознат с такива индивиди и познаваш методите им, ако умееш да разпознаваш червените светлини, ако имаш правилна нагласа за това какво е допустимо в едни отношения и какво - не, какво отличава здравословните отношения от токсичните, ако у теб е заложена пълна непоносимост към агресията, неуважителното отношение, унижаването на личността... тогава шансът да допуснеш подобен човек в близост до себе си е много по-малък.

# 1 203
  • France
Единствената точка, по която имам съмнения в поста на Лъвица е дали "каймакът" може да е цел. От една страна, когато идваш от нашите държави, не страдаш от липса на реализъм... от друга се боя, че могат да паднат наистина ниско. Толкова ниско, колкото много не могат да предположат, че е възможно в "чужбинеция". Уайт трашът е много траш.
Цитат
Информацията е най-голямото оръжие срещу всяка опасност.
Убедена съм в това. Затова и тези неща трябва да се дискутират често и навсякъде. В училище, по телевизията, в семейството...

# 1 204
Преди години като млада момЪ много се възмущавах и съдех такива жени дето си избират партньор по сметка. Ама как може, липса на достойнство, избор, унизителна позиция, липса на самоуважение и самочувствие.
Поживях, поочука ме живота, пък видях, че всеки има собствена история и причини да прави определени избори за себе си. И те в никой случай не са така очевидни, както изглежда, за да има категоричност и преценка от странични хора.
Така че – всеки да си живее живота, както се чувства добре, стига да не причинява лошо на други хора.

# 1 205
  • France
Смятам, че за да успееш да надраснеш социалния си произход се искат много качества и малко късмет. Включително ако го направиш чрез брак. В никакъв случай не съдя.

# 1 206
  • София
Надрастването чрез брак е старо колкото човешкия род. Често многото качества се изчерпват с възрастова разлика.

# 1 207
  • France
Изключително рядко е надрастването чрез брак, защото бракът между двама индивиди, а не между два рода, е нещо твърде модерно и твърде географски обусловено. Опитай се да предложиш на някоя индийска вайша да се омъжи за брахманин. Почти ще я уплашиш.
Но дори и в нашите географски ширини е рядко някой много богат да срещне някоя пишман пепеляшка. Както вече писах тук, всеки си живее в квартала, учи си в училището, после в университета и в по-нататък в живота просто нямат допирни точки. Нямат един речник, еднакъв приятелски кръг... много, много рядко се среща.

# 1 208
В България все още няма толкова изразено силно класово разделение, тъй като сравнително отскоро се оформя едва, едва нещо като средна класа, а камо ли да говорим за отявлена богаташка прослойка и гето такава.
Тук все още на едно място за забавление или дори разходка, пазаруване могат да се срещнат хора с всякакъв социален статус и професии. И това определя и липсата на предразсъдъци да се "вземат" хора с различно материално състояние. Те просто се харесват и нататък знаем как се случва.
Тук все още не съществува пропастта на избор на партньор за брак според класата.

# 1 209
  • France
Номенклатурната аристокрация също е трудно досегаема, пък била и българска. Средната класа е комай само в София, иначе просто става дума за хора по-малко бедни от другите бедни. Има разбира се и разни мутри, но тях ги изключвам от уравнението като местна и етнографска екзотика.

# 1 210
Но дори и в нашите географски ширини е рядко някой много богат да срещне някоя пишман пепеляшка. Както вече писах тук, всеки си живее в квартала, учи си в училището, после в университета и в по-нататък в живота просто нямат допирни точки. Нямат един речник, еднакъв приятелски кръг... много, много рядко се среща.
Точно пък при вас нали наследника на Луи Драйфус седнал в самолета случайно до Маргарита Богданова от Санкт Петербург и се залюбили, пък после той се гътна и умря (не помня как) и тя сега е госпожа Луи Драйфус и милиардерка.

# 1 211
  • France
Уау, Л Дрейфюс бил милиардер и бил мъртъв? За кой точно става дума?

Както вече написах, но явно не си прочел, възможно е да се надрастнеш чрез брак, но това предполага много качества и малко късмет. А понякога и доста помощ зад кулисите

# 1 212
Е този Роналдо, май беше, жена му не беше ли продавачка в магазин и той влязъл да си пазарува? Е, на луксозна марка беше магазина, не кварталната бакалия, ама все пак..
Пп. С някой "само заради пари", бих била, може би само ако става въпрос за мнооооого пари. Ама пък вече съм дърта, та може би в следващия живот Joy

# 1 213
  • Paris, France
Цитат
Тя си знае какво и коства, да дойде на друг континент, култура, език...
И често без да си знае правата, без наистина да познава жениха и далеч от всякаква протекция. Не мога да се зарадвам, че човешки същества се излагат доброволно на този риск, независимо от техните мотиви. Още по-малко, че рядко попадат на каймака на мъжествеността и това, че бягат от нещо още по-лошо, не прави констатацията по-храносмилаема.

Поне във Франция много от чужденките знаят френски отпреди да дойдат. Същото в Англия. Език се учи лесно на място.

Тукашните мъже може да не са каймака на мъжествеността, но пък южноазиатските често изобщо не влизат в мъжкия спектър и някои източноевропейски също, та не сме на загуба с местните.

Това за излагането на риск е много вярно. Не познавам тормозена чужденка, но съм чела за случаи на убити и трупът е намерен, но не могат да го идентифицират, защото тя никога не е обявена за изчезнала. Имаше една 25 или 30 годишна тайландка в Англия, чийто 65 годишен съпруг я беше убил и хвърлил на някакъв хълм до поток или река, а семейството и даже не знаеха къде и как да я търсят от Тайланд. Подозирали, че е тя след телевизионно предаване, организирано от Скотланд Ярд.

Правата си точно виетнамките, тайландките, филипинките, африканските го знаят много добре. Всъщност повечето даже не търсят брак в днешно време, а виза да дойдат и някой да им направи едно дете.

А разводите при брак с чужденка са още по-голям %. Единствените трайни бракове са между местен и  магребка-мюсюлманка, родена тук. Само 6 % бракоразводност имат.

Огромно нарастване чрез брак е рядкост наистина и доста неудобно и неприятно и за двете страни, че и за децата.

# 1 214
  • Пловдив
А норвежкия престолонаследник Хакон нали се ожени за сервитьорката Мете-Марит?

Общи условия

Активация на акаунт