Red Pill Редпилнати мъже/жени

• 69 348
  • 2 341
  •   1
Отговори
# 1 185
Имам удоволствието да си живея в България, и представи си, харесва ми. И освен това не се оплаквам постоянно по форуми колко ми е хубаво.

# 1 186
  • Paris, France
И какво излиза, че в Европа има кадърни кадри и е супер конкуренция, а няма работа, а тук в много ниши е пустош и изобилие от възможности, това учители, мед.работници, ресторантьори. Не знам, замислих се.

И тук е пустош и има много свободни места за учители, медицински и парамедицински специалисти, сервитьори и други професии, свързани с ресторантьорство. Има професии, за които в момента няма никакво търсене и има много конкуренция.

При Филомена, предполагам, не е само да си намери работа по специалността, а и работата да е сравнително близо, да започва или свършва в определени часове, да не е по 15 дена месечно в командировка в Гвияна и разни ей такива условия. Ако с малки деца беше дошла карантината и трябваше да работим от дома по поне 3 дена седмично, сигурно щяхме да луднем и да ни уволнят и двамата.  Много предприятия поставят условия да можеш да работиш от дома по 3 дена и да ходиш в офиса 2 дена. Ако и мъжът и работи от дома?????

Абееее, с малки деца навсякъде е сложно.

# 1 187
  • По света и у нас
Работят тези които искат да имат пари и никой да не им се бърка в това как си ги харчат. Това е. Има и хубави има и грозни които не работят и обратното. Просто някои мразят да просят и да бъдат жалки с мрънкането си за парички. Дефакто от тук е тръгнала феминизацията.

# 1 188
И какво излиза, че в Европа има кадърни кадри и е супер конкуренция, а няма работа, а тук в много ниши е пустош и изобилие от възможности, това учители, мед.работници, ресторантьори. Не знам, замислих се.

И тук е пустош и има много свободни места за учители, медицински и парамедицински специалисти, сервитьори и други професии, свързани с ресторантьорство. Има професии, за които в момента няма никакво търсене и има много конкуренция.

При Филомена, предполагам, не е само да си намери работа по специалността, а и работата да е сравнително близо, да започва или свършва в определени часове, да не е по 15 дена месечно в командировка в Гвияна и разни ей такива условия. Ако с малки деца беше дошла карантината и трябваше да работим от дома по поне 3 дена седмично, сигурно щяхме да луднем и да ни уволнят и двамата.  Много предприятия поставят условия да можеш да работиш от дома по 3 дена и да ходиш в офиса 2 дена. Ако и мъжът и работи от дома?????

Абееее, с малки деца навсякъде е сложно.

Ами, Невена, примерно, жената ходи в офиса в понеделник и вторник, а мъжът в сряда и четвъртък, в петък всички работят от вкъщи. Защо трябва да лудваш?   Ти работиш ли или си домакиня? Питам от празно любопитство. Аз работих от вкъщи по време на локдауна, мъжът ми и той, ами не се избихме.

# 1 189
  • Paris, France
Работя, да. Могат да ходят в различни дни в офисите само ако има такава възможност. Ако работят при различни работодатели или даже при един и същ, може да се наложи поне един ден и двамата да ходят в офиса. Тук вече има натиск всяка работа, която може да се върши от дома или извън офиса, да се върши извън офиса.

Вие работите от дома, но вашите къщи са огромни, а тук не е така. Ако и двамата работят от дома може да се наложи да се слага още едно бюро. При нас и синът всичко прави дистантно и изобщо не ходи в офис (редовно), а и дъщерята си работи проектите от къщи. Хайде, тя поне не говори често по телефона, но ние тримата да.

Не казвам, че всеки лудва, а че може да не е лесно и удобно с малки деца из къщи.

Тук непрекъснато карат родителите да си прибират децата по-рано по някаква причина или да ги задържат у дома. В сряда в много училища е почивен ден. Моите деца до последните класове на прогимназията учеха в понеделник, вторник, четвъртък и петък. Тук има остра липса на персонал в ясли, градини и училища. Добави 4 месеца ваканции - 2 месеца лятна, после около 15 октомври 2 седмици, 15 декември още две, от 15 февруари 2 и великденска още две.

# 1 190
Невена, че вие кога изобщо работите?

# 1 191
  • France
Имаме двойка приятели, които още притреперват при спомена за локдауна. С две породени деца, момиченцето им точно проходило и две отговорни работи. Едвам са оцелели. Момиченцето беше паднало по стълбите, а те бяха изживели стреса на живота си.
Аз се бях възползвала от диспозитива на правителството и не работих. Само си следвах обучението всеки петък. Имаме чудесни спомени, но бяхме от избягалите от Париж. Тези, които останаха, особено с малки деца, не знам как са се справили.
На мен ми харесва хоум офиса, но много рядко се практикува в моята сфера. Confused

# 1 192
  • Paris, France
Невена, че вие кога изобщо работите?

В момента, например, като повечето съфорумки.💃

# 1 193
  • France
Заради тази тема бях направила няколко търсения и сега алгоритъмът на гугъл ми подсказва влогове и подкасти. И понеже съм любопитна като котката от историята, разгледах коментарите. В един момент и етнографският ми интерес не успя да ме задържи в тази тиня 🤢 Но имаше един силно притеснителен припев. Даваха се съвети да се търсят жени или от югоизточна Азия или от източна Европа. Били все още "истински жени" - в смисъл тихи, без много изисквания и капризи, гледали си мъжете и семейството, и не мрънкали против "умственото натоварване, неравното разпределение на битовизмите и/или бейския характер на Смотльото." Докато французойките били твърде независими, взискателни и не се страхували от развод. Стана ми тъпо и тъжно.

# 1 194
  • София
То си е тежко да се окаже, че жените имат собствена вселена, и не желаят само мъжът да й е център, нито те да се въртят около него като някакъв незначителен спътник.

# 1 195
  • София
Но имаше един силно притеснителен припев. Даваха се съвети да се търсят жени или от югоизточна Азия или от източна Европа. Били все още "истински жени" - в смисъл тихи, без много изисквания и капризи, гледали си мъжете и семейството, и не мрънкали против "умственото натоварване, неравното разпределение на битовизмите и/или бейския характер на Смотльото." Докато французойките били твърде независими, взискателни и не се страхували от развод. Стана ми тъпо и тъжно.
Ако мъжът си търси подобна жена, а тя няма нищо против срещу издръжка, сигурност и гражданство, защо не?
По-добре да се намерят така, отколкото два остри камъка.
Обаче и жените не е зле да си правят сметката защо този човек не се занимава със сънародничките си, както и за материалното му състояние. Нали сте гледали по TLC 90 дни до сватбата.

# 1 196
  • София
Точно тези жени много добре (и напълно умишлено) са си направили сметката Wink За тях това е шанс да се измъкнат от много по-лоши обстятелства и изискванията към мъжа са съобразени с това.

# 1 197
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Заради тази тема бях направила няколко търсения и сега алгоритъмът на гугъл ми подсказва влогове и подкасти. И понеже съм любопитна като котката от историята, разгледах коментарите. В един момент и етнографският ми интерес не успя да ме задържи в тази тиня 🤢 Но имаше един силно притеснителен припев. Даваха се съвети да се търсят жени или от югоизточна Азия или от източна Европа. Били все още "истински жени" - в смисъл тихи, без много изисквания и капризи, гледали си мъжете и семейството, и не мрънкали против "умственото натоварване, неравното разпределение на битовизмите и/или бейския характер на Смотльото." Докато французойките били твърде независими, взискателни и не се страхували от развод. Стана ми тъпо и тъжно.
Познат си доведе жена от Азия преди години. Живеят си заедно, гледат си децата. Той доколкото знам не е грубиян, работи усилено, когато съм ги виждала, тя не изглежда изтормозена, ходи се поне веднъж годишно там.
Тя си знае какво и коства, да дойде на друг континент, култура, език... Няма да е първата, която се омъжва "по сметка" ми е мисълта.

# 1 198
  • France
Цитат
Тя си знае какво и коства, да дойде на друг континент, култура, език...
И често без да си знае правата, без наистина да познава жениха и далеч от всякаква протекция. Не мога да се зарадвам, че човешки същества се излагат доброволно на този риск, независимо от техните мотиви. Още по-малко, че рядко попадат на каймака на мъжествеността и това, че бягат от нещо още по-лошо, не прави констатацията по-храносмилаема.

# 1 199
  • София
Каймака МИ е много по-добър от каймака ТИ.

Общи условия

Активация на акаунт