Red Pill Редпилнати мъже/жени

• 69 282
  • 2 341
  •   1
Отговори
# 1 290
Заплащането е по ниско, а често и с нежелание за наемане, защото се очакват няколко години майчинство ако жената е млада, или после чести отсъствия заради малко дете. Това си е проблем, да търсиш заместници или да се бавят поръчките, или нещо друго. Тези неща се определят от пазара, а не заради сексизъм, законови мерки биха довели до по силно нежелание за наемане на жени в много случаи.

А една статистика, която да показва производителност на труда?

Затова мъжете също трябва повече да участват в отглеждането на децата.

# 1 291
  • France
Големият проблем е, че сексизмът е част от колективното неосъзнато. Много мъже не могат да си представят, че жена ще върши същата работа със същия успех като мъж.
В моя бранш често съм чувала, че жените били много чувствителни към детайла, изпипвали си работата. Но за пилотска позиция естествено мъжете са предпочитани. По очевадни причини. Само че един добър пилот взима 4-5K нето, а една жена в ариергарда - 2-2,5К. Макс 3 ако е наистина много добра.

# 1 292
Добре, както казва колегата, защо ако вършат еднаква работа, но за по малко пари, жените не са по търсени?

# 1 293
  • София
Много мъже не могат да си представят, че жена ще върши същата работа със същия успех като мъж.

Задавате въпроси на отговори.

# 1 294
Добре де, в бизнеса резултатите се измерват в пари. Предразсъдъците не играят. Когато се оказва по изгоден женският труд, щеше да бъде по търсен. А такова нещо няма, поне в повечето сфери.

# 1 295
  • София
Да, и затова бизнесът е пълен с корупция, връзки и Калинки Wink Въртим се в кръг.

# 1 296
Ок, фирма а, б, в, г и т.н са корумпирани и по тази причина умишлено не наемат жени или ги държат на по ниска заплата. Обаче фирма "е" не е корумпирана и обира най добрите женски кадри, плаща им малко повече от горе изброените фирми, но по малко от на мъжете, и би трябвало да издуха конкуренцията. Обаче такова нещо не се наблюдава, само да не стигнем до конспиративни теории за обяснение.

# 1 297
Калинки има навсякъде, в определен процент. Няма как общото ниво да се определя от тях, защото бизнеса ще фалира.
Ето, аз ти дадох пример - в САЩ и Канада постоянно съкращават служители и дават работата им на индийци, за по-евтино. Нищо лично - просто бизнес. Няма мъже, жени.
Ако в моя бранш на мъж плащаме $100к, а на жена $70к за същата работа, и аз измисля великата идея да "откраднем" 2-3 жени от конкуренцията, като им предложим $80к, шефът ми ще е много доволен от мен, и бонус ще ми даде. И $90к да им дадем, пак ще сме на печалба като изгоним мъжете на $100к - нали вършат същата работа.
А ако го направя с 20-30 мъже, или с 200-300? Защо цялата икономика не направи така?

# 1 298
  • France
Рф, по-същият начин, по който горецитирания професор не беше забелязал, че момичетата са прекъсвани през няколко десетилетия кариера. Не виждаш това, което не очакваш да видиш

# 1 299
  • София
Калинките, корупцията и връзките са пример как фирмите не се водят по най-изгодното. Другото вече го коментирахме. Но ето един пример - колко мъже избират секси секретарка, пред такава, която ще им върши много повече работа, но е невзрачна? От какво се водят?

Крис, пак ли не видя въпроса? Това беше трети опит, приемам, че не ти е изгодно да отговориш.

# 1 300
Чета темата от известно време ,изключително интересни гледни точки и полемиката е на ниво.Искам да препоръчам една книга ,която е доста интересна и съвсем по темата според мен.

# 1 301
@Л - видях, го ама едитнах директно в моя още горе:
Ако е защо жените вършат различна работа - много дълга тема, понякога защото са заети с деца/семейство, понякога защото сами са си избрали по-лекото (може би защото имат мъж, който изкарва достатъчно и за тях), понякога са физически по-непригодни (петролните платформи и т.н.)

Рф, по-същият начин, по който горецитирания професор не беше забелязал, че момичетата са прекъсвани през няколко десетилетия кариера.
Уф, логиката ти е... не казвам, че е защото си жена. Някои хора просто имат затруднения с логическите принципи, например аналогията.
Все едно ако те питам "защо небето е синьо" и ти ми отговориш, а после те питам "а защо морето е синьо" - и да кажеш "ми по същия начин".
Но тези неща въобще не са същите. Едно е ъкноншъс байъс, друго е както каза колегата заплащане на служители - в бизнеса всеки разход се гледа под лупа и ако може да се спести, се спестява. Да не говорим, че в ХР и в БГ, и в САЩ и в Канада повечето служители са жени, а без ХР трудно можеш да пипаш заплати. И тези жени от ХР и те ли имат активна роля в това да се плаща повече на мъжете? А фирмите, в които и СЕО-то е жена, и много от мениджърките, и те ли плащат повече на мъжете? Или там плащат повече на жените и ако е така, защо ти не работиш в такава фирма?

# 1 302
да, истината е, че жените на позиция "човешки ресурси" , ТРЗ, Личен състав, Изпълнителен Директор и т.н. (ръководни позиции или такива свързани с назначения) , също ще спестят от заплатите на наеманите жени и на мъже ще дават повече... няма женска солидарност там..
същото е и положението с шефовете жени..може да са жени, но гледат и те да си спестят от заплати и цедят на макс работничките си откъм плащане, дори да са предимно жени.. да не говорим, че рядко плащат болнични, правят фасони и за платена отпуска..

# 1 303
Аз живея в България и никога не съм усещала сексизъм честно казано. И по статистика тук жените на високи постове са повече от другите страни в ЕС, тъй че със сигурност ние, които живеем тук, трудно можем да разберем сексизма в другите държави, но го има.
В моята фирма наемаме само жени, плащаме им добре. Имаме и майки, които отсъстват по-рядко и са по-сериозни от някои мъже, които са работили преди. Работата изисква дипломация, комуникация с клиенти, доза търпимост и хладнокръвие, а мъжете са твърде емоционални. Един щеше да ми потроши техниката, защото го изнервил клиент. Затова само жени. Wink

# 1 304
  • France
Уф, логиката ти е... не казвам, че е защото си жена. Някои хора просто имат затруднения с логическите принципи, например аналогията.
Joy и това го казва човек, който не може да чете и съпоставя графики! Шъ умръ Joy
Като човек кандидатствал с математика навремето бях факир на логическите задачи, явно твоята "логика" е различна Wink Интересното е, че нито веднъж, за толкова страници тема, не успя да обориш нито един мой аргумент или исторически пример. Но продължаваш да дълбаеш. По същият начин не се сещаш да купиш тикви, а всяка година декорирате. Трябва жената да ти каже. Просто твоята реалност спира в периферията на личните ти усещания. Никакъв уклон или желание да отидеш отвъд. Слава Богу има много мъже, които го правят и светът бавно еволюира.

🙄 хайде не давайте за пример остаряли и сексистки книги, които са отречени от новите изследвания. Жените имаме много повече връзки между двете полукълба и така се ориентираме по-добре във времето и пространството от мъжете. И имаме по-добър мерник от мъжете заради сърдечния ни ритъм - най-добрите попадения са между 2 удара на сърцето. Да, в битка с буздугани няма да ни бива, но сме все по-предпочитани като снайперисти или пилоти на дронове. По същият начин никой уважаващ себе си специалист не говори вече за клиторен и вагинален оргазъм, а в продължение а десетилетия това е било клиника. Просто, защото благодарение на ЯМР знаем до къде се разпростира клиторът.

Общи условия

Активация на акаунт