Red Pill Редпилнати мъже/жени

• 69 285
  • 2 341
  •   1
Отговори
# 1 275
  • France
Помните ли онова романче на Марио Пузо, където като припев се появяваше "нищо лично, просто бизнес"? В последните страници обаче главният герой казва "забрави това, всичко в този бизнес е лично".
Следя един подкаст на един професор по история. В едно от видеата си казва, че никога не забелязвал разлика в студентите си (мъже vs жени), докато една колежка не му казала да следи специално какво става, когато едно момиче се изказва и какво - когато е момче. И изненада! Всеки път момичетата били прекъсвани. Всеки път! А момчетата много рядко, дори и когато говорят глупости. И от тогава внимавал и се намесвал за да могат студентките да могат да се изкажат докрай.

# 1 276
през грубо сочене на мястото й, да не си помисли, че е способна на повече. Но ако стане дума жената да бъде подсигурена с пари и имот, за да не виси на голата мъжка воля - ами никой мъж не би се навил на това, нали така, Крис?

То това се случва и когато жената работи, за съжаление. Защото е ясно на всички, че дори с прилична заплата, сама жена с 2 деца трябва да свали стандарта на живот. И не само своя стандарт, ами и този на децата. За България говоря, където издръжките са смешни.

# 1 277
Давала съм за пример как като мома печелих със 100е по-малко от колегата. На абсолютно същия пост, със същата работа. Дори често бяхме екип. Колегата ми много се възмущаваше. Но освен тази нищожна разлика, той взимаме и по-големи бонуси. Ако аз взимам 200е, той има 400е, ако аз получа 300е, той ще има 600е. Пак повтарям- на една и съща работа.
Значи твоят работодател не си е движил бизнеса в най-добър негов интерес. Защо ще дава на колегата тия 300 евро, без да ги е заслужил с нещо повече от теб - само защото е мъж? Може и да има такива фирми, но аз каквото съм видял, хората са в бизнеса за да правят пари, а не да строят нов обществен ред. Освен когато работят с чужди пари. Но ако е тъй, какво ви пречи на жените да се хващате на работа в бизнеси, управлявани от жени - те пък на вас ще дават повече, ако я има тази полова солидарност, нали тъй?

# 1 278
  • France
https://www.facebook.com/reel/346091731304437?mibextid=rS40aB7S9Ucbxw6v

Едно от най-полезните неща за нашата връзка с ММ, че за определено време ме отмени с Монстърчето. Никога не съм го чула да казва, че майчинството било леко.

Криско, за теб има една приказка - едно си баба знае, едно си баба бае Rolling Eyes Независимо какъв проверен пример ще ти даден (не от шок-точка-беге) ти пак няма да си съгласен.
Писах по-горе за когнитивното пристрастие, вземи го проучи. Някои мъже, като онзи професор, успяват да си дадат сметка.

# 1 279
Това важи в същата сила и за жените. Чули са от феминистките, че имало неравенство в заплащането и вече това им е когнитивния байъс - има, та има, независимо колко изследвания им покажат, че тази разлика се дължи на естеството и количеството извършена работа. Обратното е без икономическа логика, а всяко нещо, противно на логиката, изчезва по естествен път от пазара.
Освен ако не го задържат насила с административни мерки, но случаят не е такъв, защото всички мерки са насочени точно в обратната посока.

# 1 280
  • Столичанин ама не в повече :D
https://www.youtube.com/shorts/uEM3RpsDXkU Sunglasses
И разбира се за абсолютно всичко останало нещата са точно така както крис ги описва, защото ако жените в реалността вършеха толкова работа колкото мъжете за по-малко пари много ясно, че щяха да бъдат наемани само те, защото на бизнеса изообщо не му пука ни за феминизъм, ни за еманципации, а единствено от кое ще спечели най-много.
В днешно време съвсем не виждам кой може да накара някоя жена да се посвети на домакинството и да й пречи да направи кариера. Няма да я назначат, защото е жена? А, да бе.

Ще я назначат, но с по-ниска заплата, отколкото мъж на същата позиция. В България, в държавната администрация съм го виждала лично. В Европа стои същият проблем, но поне го обсъждат.
+1!
За съжаление, разликите продължават с въпроси на първоначално интервю, като:"обвързана ли сте?, планирате/имате ли деца, колко са големи и т.н.". На някой мъж да са му ги задавали?
И айде продължи нататък, три години майчинство през което мястото се пази задължително, сума ти болнични заради децата, наскоро говорих с една приятелка, дето последния месеца първо две седмици болничен заради едното дете, после няколко дни на работа и след това още седмица болничен заради другото дете. Винаги съм казвал, че равните права вървят с равни отговорности, което обаче войнствено настроените жени някакси го пропускате. Защото един мъж, по всяко време могат да го освободят от работа, ама една бременна жена или с малко дете не. А както казах бизнеса го интересува единствено кое му е най-изгодното. Simple Smile
То изобщо не трябва да опира до яслите. Когато двамата родители участват наравно, нещата са съвсем различни. Но има мъже, на които им е прекалено изгодно жената да върши всичко, с което на тях не им се занимава (или смятат под нивото си), но без да получава собствени пари за това, да не вземе да избяга случайно, ако отношението към нея е лошо. И оттук следват всички пледоарии, минаващи от навиване колко е прекрасно жената да е домакиня, през грубо сочене на мястото й, да не си помисли, че е способна на повече. Но ако стане дума жената да бъде подсигурена с пари и имот, за да не виси на голата мъжка воля - ами никой мъж не би се навил на това, нали така, Крис?
Ама и ти си се взела с мъж, който е на по-високо финансово и кариерно ниво иначе нямаше и да го погледнеш Wink (защото няколко пъти те питах дали е така и оглушителното ти мълчание даваше категоричен отговор Sunglasses ). Защото предубедеността всъщност съществува с пълна сила при жените, почти никоя жена не би обърнала внимание на мъж с доходи много под нейните, или са на една ниво или на мъжа са по-високи (оттук пишещите буквално се сещам за една единствена, която го е направила (но и тя вече не е с него де)).

# 1 281
  • София
Тоест, Джерами, на теб никоя не ти обръща внимание, след като си с ниски доходи, нали?

Това важи в същата сила и за жените. Чули са от феминистките, че имало неравенство в заплащането и вече това им е когнитивния байъс - има, та има, независимо колко изследвания им покажат, че тази разлика се дължи на естеството и количеството извършена работа. Обратното е без икономическа логика, а всяко нещо, противно на логиката, изчезва по естествен път от пазара.
Освен ако не го задържат насила с административни мерки, но случаят не е такъв, защото всички мерки са насочени точно в обратната посока.

Добре, да приемем, че се дължи на разлика в количеството и качеството на труда... на какво се дължи разликата в количеството и качеството?

ПП: Корупцията, връзкарството и "Калинките" доказват, че на бизнеса му пука само за най-добрите работници и парите Wink

# 1 282
Абе то и при нас има един шеф, който държи като помощник една жена на добра заплата и без да върши кой знае какво, само за да седи по къса пола точно до офиса му. Пък може и нещо друго да има, знам ли. Обикновено това става, когато не плащаш със свои пари, а с чужди.
Но да питам аз пак Филомена: след като шефът-мъж дава повече пари на служителите мъже, само защото са мъже, то защо тогава не се хвана на работа някъде, където шефката е жена - тя пък ще дава повече на жените, или?

# 1 283
  • Столичанин ама не в повече :D
И когато жената е победена в спора, започва с личните захапвания Smile , айде прочети ми пак поста и ще си отговориш тигрице Wink . С какви доходи съм ти няма как да знаеш, но винаги съм бил с жени или около моето ниво или под него, но никога много над него, както се е случило при теб и се случва и при по-голямата част от жените. Но както казах и преди вие самите не искате такива мъже, така че тук е просто чесане на езиците, спомням си за една тема, дето мъжа се грижел за домакинството вкъщи, а жена му била с кариерата ама накрая го изгонила. Sweat Smile

# 1 284
  • София
Абе то и при нас има един шеф, който държи като помощник една жена на добра заплата и без да върши кой знае какво, само за да седи по къса пола точно до офиса му. Пък може и нещо друго да има, знам ли. Обикновено това става, когато не плащаш със свои пари, а с чужди.
Но да питам аз пак Филомена: след като шефът-мъж дава повече пари на служителите мъже, само защото са мъже, то защо тогава не се хвана на работа някъде, където шефката е жена - тя пък ще дава повече на жените, или?

За пореден път отбягваш въпрос Wink

И когато жената е победена в спора, започва с личните захапвания Smile , айде прочети ми пак поста и ще си отговориш тигрице Wink . С какви доходи съм ти няма как да знаеш, но винаги съм бил с жени или около моето ниво или под него, но никога много над него, както се е случило при теб и се случва и при по-голямата част от жените. Но както казах и преди вие самите не искате такива мъже, така че тук е просто чесане на езиците, спомням си за една тема, дето мъжа се грижел за домакинството вкъщи, а жена му била с кариерата ама накрая го изгонила. Sweat Smile

Тоест, ти не желаеш да коментираш доходите си, но очакваш аз да коментирам моите и тези на мъжа ми? Добре Wink

# 1 285
Значи, ако една жена излиза от от работа в 16ч, а мъж на същата позиция излиза от работа в 18ч, то те не вършат същата работа, така че нормално е да им се плаща по-малко, то на много места из Европа така и правят жените - работят на намалено време, защото детските градини са скъпи. Но това си е избор на семейството - единият изкарва повече пари, другият полага грижи за децата, и си делят бюджета както там са си решили. Може и да си разменят ролите, никой не им пречи.

Но това, че работодателите плащали на жените по-малко за същата работа, са глупости. Ако беше така, никой нямаше да иска мъже, а щеше да търси само жени - все пак хората са в бизнеса, за да изкарват пари, а не за да строят обществото, да налагат социални норми, и т.н. Аз като имам работа да се свърши, гледам да взема човек, който може да я свърши и ще струва най-изгодно. Пък дали е турчин или българин, мъж или жена, гей или стрейт, това не ми влиза в работата.

Всъщност, не са глупости. Има стотици изследвания по въпроса. Ако се елиминират всички други фактори, жените получават около 70% от заплатата на мъжа. Това в Канада, информация от февруари тази година. Същото е и другаде. Не ми се занимава да те информирам рано рано сутринта (за мен), но като “доминантен” мъж, не може да не си чувал за Гугъл. Попитай го (ако знаеш как да зададеш точно въпрос).

# 1 286
  • France
Не се хаби. Криско не се вълнува от статистики. Явно и те са ислямо-феминистко-гошистски Rolling Eyes

# 1 287
@лъвице - а какъв беше въпроса, че забравих, а темата е много дълга и не ми се връща? Ако е защо жените вършат различна работа - много дълга тема, понякога защото са заети с деца/семейство, понякога защото сами са си избрали по-лекото (може би защото имат мъж, който изкарва достатъчно и за тях), понякога са физически по-непригодни (петролните платформи и т.н.)

@абаджиева - и все пак не разбрах защо този мъж не го изгонят и не вземат жена, която върши същата работа за 70% от парите - тези фирми не искат ли да печелят, или какво? Как нямат скрупули да го изгонят и да го заместят с някой индиец в Бангалор за по-евтино, пък заради жена не?

# 1 288
Заплащането е по ниско, а често и с нежелание за наемане, защото се очакват няколко години майчинство ако жената е млада, или после чести отсъствия заради малко дете. Това си е проблем, да търсиш заместници или да се бавят поръчките, или нещо друго. Тези неща се определят от пазара, а не заради сексизъм, законови мерки биха довели до по силно нежелание за наемане на жени в много случаи.

А една статистика, която да показва производителност на труда?

# 1 289
  • София
@лъвице - а какъв беше въпроса, че забравих, а темата е много дълга и не ми се връща?
@абаджиева - и все пак не разбрах защо този мъж не го изгонят и не вземат жена, която върши същата работа за 70% от парите - тези фирми не искат ли да печелят, или какво?

Добре, да приемем, че се дължи на разлика в количеството и качеството на труда... на какво се дължи разликата в количеството и качеството?

Общи условия

Активация на акаунт