Red Pill Редпилнати мъже/жени

• 69 219
  • 2 341
  •   2
Отговори
# 1 425
Аз имам много добро мнение за моето поколение - въпросните 30-40 годишни. Задават си правилните въпроси и имат смелост да признаят слабостите и грешките си. И са ми много по-мъжествени от архетипа на бумъра, който чака всичко на жена си.

И аз. Не мисля, че ако се включваш в домакинството, или проявиш слабост, се отнема от мъжествеността ти.
Всъщност, влязох да напиша, че според статистиката, ниските мъже също са дискриминирани и получават по-малко възнаграждение от високите. Преди малко го научих. И Наполеон изобщо не е бил нисък за времето си.

# 1 426
Мая, все още има квоти, но сега не им се дразним, приветстваме ги. Защото пубертетите имат нужда от здравословна социална среда.
 Мъж, който се осмелява да си признае грешките, вместо да ги поправи преди да са се превърнали в проблем, не ми е мъжествен. Нямам поглед върху поколението 30-40, но пък 20-30 са...Повечето дори избягват да се самоопределят като мъже. То много задължаващо.

# 1 427
  • Пловдив
А аз пък имам поглед върху 17-18 годишни - съвсем мъжествени са си.

# 1 428
  • France
И аз - най-нормални млади момчета. Много по-отворени към света, отколкото ние бяхме на тяхната възраст.

# 1 429
Честно казано и аз съм "за" квотите.
Иначе ще стават класове  от 24 момичета и две момчета в гимназията.
А толкова много жени накуп е не много добра среда.
Имам опит от университета, където групата ми беше 8 момичета и 2 момчета...

Просто момчетата са по-мързеливи според мен в ученето, а реално може да са изключително умни.

# 1 430
Аз пък хич не съм за квотите, защото докато ти си скъсваш задника от учене и не те приемат заради няколко стотни разлика от първите влязли ония с "квотите" ще ти заемат твоето място.
И аз в университета бях в предимно женски състав и беше честно да е така.

# 1 431
А значи още го има това?? Чак се учудвам,все пак сме в ерата на полов неутралитет и пр. Ами ако е джендър, коя квота ще заеме.. сериозно, това е тотална дискриминация. Трябва да влизат първите 26 по бал. Пък вече кой какъв пол е, ми да са учили ако искат да влязат. Ето пак, "те били по-мързеливи момчетата", докато има хора да го мислят това, все ще им е по-лесно на мъжете, пък жените ще се гърбят. Защото после и жена му така ще каже "а той е по-мързелив, милия,да не се напряга, аз ще поема всичко" и ей ти го. Няма да се оплаквате тогава.

# 1 432
Въпросът е, че тези с високия бал не винаги са реално знаещи, а в повечето случаи са назубрили нещо с частни учители само за изпита щ.

В университета момичетата влезли с най-висок бал, о време на а самото обучение бяха доста слаби.
Аз нянах възможност за частни уроци, нямах бал 6.00, но пък по време на самите лекции инах кажи речи винаги между 5 и 6 , което е реално важното.

А момчетата от групата, които също не бяха най топ (като пак имаха висок бал) бяха също на високо ниво.

Може би, когато махнат тъпата система за кандидатстване с заучени теми и заучени задачи по математика ще е друго.

# 1 433
  • France
Когато отпаднат квотите и на момчетата ще им се наложи да си седнат на дупетата и нещата ще се изравнят. Но ще е много, много по-честно. По-добре в клас със 70% момичета, отколкото в някакъв техникум от периферията на образованието.
Не знам как могат да бъдат "заучени" задачите по математика?!

# 1 434
Аз имам много добро мнение за моето поколение - въпросните 30-40 годишни. Задават си правилните въпроси и имат смелост да признаят слабостите и грешките си. И са ми много по-мъжествени от архетипа на бумъра, който чака всичко на жена си.

Същите са ми наблюденията - патриархалните схващания не са на мода сред 30-годишните (поне в моята среда). Все повече мъже приемат женски роли - готвят наравно, помагат в домакинството (двойката чисти заедно в един ден от седмицата), съгласни са да излязат в отпуск по бащинство, стига жената да печели сравнително на тяхното ниво и това да не ощетява значително семейния бюджет.

Относно квотите, при нас в унито нямаше и, съответно, бяхме 60% жени, 40% мъже. Приемът не опира до зубрене. Мен са ме възпитавали да уча наизуст, но с разбиране, тъй като само наизуст е чиста загуба на труд, време и усилия, да не вникваш в материала не е полезно никому. Пак добре, има специалности с квота 80% жени. По-прилежни и усърдни сме жените.

# 1 435
  • France
Аз и до ден днешен не мога да уча на изуст. Ама явно съм се справила някак си Thinking

# 1 436
Което идва да покаже, че разбирането е ключово, както казвам и аз. Simple Smile
А ученето наизуст е въпрос на тренинг на паметта и на учители, които искат диалога от учебника по английски, например, наизуст.

# 1 437
Ето нещо забавно - попадна ми, докато четях списание за коли.

Но все пак и него професори са го писали, колеги на другите професори, които бяха открили обратното (не се учудвам - нали по-назад дадох линк към мета стъди, според което 70% от научните изследвания не могат да бъдат повторени от колеги на изследователя).

И така, кой сега е по-хипергамния пол? Знам, че измежду тук пишещите няма ни една хипергамна, но като средно за целия пол кой от двата е по-хипергамен?

# 1 438
Ми то в БГ и да искаш, трудно може да осъществиш хипергамията Joy то повечето хора са някаква псевдо средна класа.. къде ги тия милионери Thinking

# 1 439
Е как ще са средна класа - в Русе не знам, но в София ела да видиш какви коли карат. Не знам на кредит ли са, на лизинг ли, но е пълно със скъпи коли. Може би защото собствениците им също като тия професори мислят, че същият мъж става по-секси като седне в по-скъпа кола? Знам ли иначе защо ги купуват.
А жена не става по-секси ако седне в по-скъпа кола.
Виж, ако стане по-млада, с по-големи ц*ци, или с фигура форма на пясъчен часовник - става по-секси.
Аз чистосърдечно си признавам това последното като представител на мъжкия пол, независимо колко плитко и първосигнално изглежда. Ама - такива сме. Щом такива ни е направила природата, явно е имала нещо наум.
Не виждам какво ви пречи и на жените да си признаете, че сте хипергамни (с изключение на пишещите тук - имам предвид за женския пол като цяло).

Общи условия

Активация на акаунт