Red Pill Редпилнати мъже/жени

• 67 929
  • 2 341
  •   1
Отговори
# 1 725
  • Paris, France
Че точно бедняците си пръскат гените и някои много богати. Средната класа рядко има повече от едно или две деца.

Бедност е относителна работа. За един мъж ток, течаща вода, покрив над главата в боксониера и ядене в хладилника са напълно достатъчни и даже лукс. Друг и котка не би гледал в такива условия.

Даден мъж може да е богат днес, утре война, няколко бомби и...... може и да не е жив. Малко е и до късмет.

# 1 726
Че точно бедняците си пръскат гените и някои много богати. Средната класа рядко има повече от едно или две деца.

Бедност е относителна работа. За един мъж ток, течаща вода, покрив над главата в боксониера и ядене в хладилника са напълно достатъчни и даже лукс. Друг и котка не би гледал в такива условия.

Даден мъж може да е богат днес, утре война, няколко бомби и...... може и да не е жив. Малко е и до късмет.

Така е, тук съм съгласна, обаче има едно НО и то е, че за да се изпълни това условие бедняците трябва да са големи чаровници и казанови, че да им върже някое наивно младо момиче преди да се е усетило, че в хубава къща се живее по-добре пред гарсониера под наем.
Не всеки бедняк го умее това. Повечето са проядени от комплекси заради липса на пари.

# 1 727
Точно генерализирането е проблема.

Както не всеки мъж търси жена кифла, така и не всяка жена търси чичко паричко.

А между другото по отношение на дебелината...
Точно това лято се ожениха две двойки познати, мъжете пълнички, жените като моделки.

И мъжете не бяха богаташи, а нормални момчета от средната класа.

Сега, за всеки влак си има пътници.

# 1 728
  • По света и у нас
Ами сега като съм “самотна презряла майка” 😂, но пък съм сочна и сладка 😉 + много по-готина от преди. Бившия ми приятел го зарязах в момента в който си купи къща защото това уби надеждата, че ще се премести в моя град, аз не се бях засилила да се местя при него. Сега си търся мъж с пари по възможност и инженер да е и екзекютив ( като предния да е, да ми отговаря на стандартите). Сега е определено по- лесно защото сме на възраст в която сме се изградили - на почти 40 ако не си постигнал нищо и нямаш пари, значи няма какво да се заблуждаваш че нещо ще се получи в бъдеще.  Преди беше все едно да стреляш в тъмното, сега е ясно като бял ден.

# 1 729
  • Paris, France
Arielle, момичетата, които са осигурени от родители с хубави къщи хич не гледат в гарсониера ли живее бедния младок или спи на пода у леля си. Естествено, че трябва да е хубав и чаровен, но ако не е хубав и не е чаровен, и палат да има, тук може да си седи сам.

The Catcher писа за майчинството втората година. Ами тук е 3-4 месеца и после има родителски отпуск, който е нещо като втората година в България. Има жени с положение, с кариера, които на 35 или 36г искат дете, но не щат да си причиняват стар, скучен. Хващат някой младок и правят бебе. Много чужденци така си оправят документите тук. Видяла съм раждащи от камилари и неграмотници и никога не са се оплакали от липсата на кинти при мъжа. Не им е приоритет. Дават детето на ясла, бащата ако иска, помага, помагат им родителите и всички доволни. Като порасне детето си намират друг или си живеят сами с детето. Познавам и с близнаци от такива връзки, изоставени като бременни и живеещи под наем в парижкия район. Дъщеря ми имаше такива съученички. Тук ги слагат в различни класове, та на родителска среща майката тичаше да се среща с учителите на двете и не успяваше, но не се оплакваше. Отгледа ги и вече са студентки. Родителите и помагаха за ваканциите.

Предпочитам дете от беден, но здрав и красив младок пред някое от богат дъртак, който едвам дишам. После не е казано, че трябва да векувам с даден мъж, дето викаше майка ми 🌞.

Най-добрата ми приятелка роди от милионер, който имитира фалит и и плащаше 8£ месечно, че и банката прибра апартамента, та тя отиде в социално жилище. Хайде, била е влюбена в него и е искала детето, ама ако беше го родила за апартамента и китните, бая щеше да страда после. Виж, след него хукна по младоци, богаташи, захитря.

Мои съученички родиха по семейни стаи в общежития и по мазета. Не останаха там вечно и сега имат просторни, хубави домове и прекрасен и охолен живот + отгледани деца и внуци.

# 1 730
Nevena за едно и също говорим само дето аз не искам да се "пробвам" да раждам деца на бедняци и после да си търся някой богат, защото богатият няма да иска жена на години и с ремарке, а младо яренце. Напълно нормални неща  (знам, знам тука във форума ги вземат и на 50+ и с по 10 деца, но като излезем от Интернет нещата изглеждат по друг начин).

# 1 731
  • София
Нямах това предвид под бедняшки ген. Има хора с нелошо финансово състояние, но бедняшки и измекярски манталитет. Има и хора с временно неособено блестящо финансово състояние, но са амбициозни, находчиви и знаеш, че ще се оправят във всякакви ситуации.

Не съм съгласна за осигурените момичета, пък и момчета. Около мен който каквото прави на младини, си остана там, после хората от добри семейства се събраха със себеподобни. Като генетични заложби колкото и да е прекрасен един човек, средата играе голяма роля и вероятността това тяло да го профука, ако идва от кофти среда, е доста голяма. Малко е илюзорно да си вземеш просячко с адското тяло и красиви очи, ако няма грам потенциал и да си мислиш, че ще си го гледаш до 40-50, понеже си осигурена.

А пък бившият ми шеф не успя след десетилетия работа на много високи и сладки позиции да се пенсионира, защото плаща alimony. Само бай Ганьо свършва, после си хваща багажчето от гарсониерата и все едно нищо не е било.

# 1 732
  • Paris, France
Еми добре, обаче колко време ще чакаш да намериш богат? Богат да търсиш за да ти прави деца, когато не си богата и не си в първа младост е доста трудно. Тук, а предполагам и при вас, всяко трето дете е родено от майка чужденка. Доста млади чужденки, особено от Азия и Африка са навити да родят от местен богаташ, та хем да си оправят документите, хем да си имат издръжка и да си доведат половината рода. 

Познавам 50+ годишни с по 4 и 5 деца, дето си намират богати мъже като овдовеят. Те не искат деца, техните са големи и не са в картинката и за някой 70 годишен са екстра, защото са организирани, спокойни, готвят, не напират да му ходят в къщата.

Тук шансът на жена с ремарке е долу горе като на тази без ...... или е малко по-висок и това го забелязах още като мома.

Не знам как живеят богатите при вас, но животът им в Англия не ми беше по вкуса. Те искаха децата им да отиват по интернати от 8 годишни и при развод да остават при тях. Ти ОК ли си с това?

# 1 733
Еми добре, обаче колко време ще чакаш да намериш богат? Богат да търсиш за да ти прави деца, когато не си богата и не си в първа младост е доста трудно. Тук, а предполагам и при вас, всяко трето дете е родено от майка чужденка. Доста млади чужденки, особено от Азия и Африка са навити да родят от местен богаташ, та хем да си оправят документите, хем да си имат издръжка и да си доведат половината рода. 

Познавам 50+ годишни с по 4 и 5 деца, дето си намират богати мъже като овдовеят. Те не искат деца, техните са големи и не са в картинката и за някой 70 годишен са екстра, защото са организирани, спокойни, готвят, не напират да му ходят в къщата.

Тук шансът на жена с ремарке е долу горе като на тази без ...... или е малко по-висок и това го забелязах още като мома.

Не знам как живеят богатите при вас, но животът им в Англия не ми беше по вкуса. Те искаха децата им да отиват по интернати от 8 годишни и при развод да остават при тях. Ти ОК ли си с това?
Ох, много си забавна, Невена. Как само пишеш неверни неща и сама си вярваш, просто не е истина. Децата по интернати, петдесет годишни вдовици си намират богати мъже, всяко трето французойчета родено от чужденка. Ами не е вярно! Обаче е забавно за четене.

# 1 734
И аз се забавлявам с Невена и нейното "тук". Франция доколкото разбирам. Ама ще вземе някой да го възприеме сериозно за тази странна планета "тук" 😁

# 1 735
Това за всяко 3-то дете от майка, не родом от Франция е официална статистика. Точните числа не мога да цитирам, но само новородените с мюсюлмански имена са над 23%. Пишещите от Франция бгмами да не би случайно да могат да си проследят родословието до Версинжеторикс, че се имат за по-французойки от французойките?

# 1 736
  • По света и у нас
Напълно вярвам на Невена. Вие живеете по български във Франция, тя живее като французойка и има достъп до тамошната култура.
И аз знам за интернатите на богатите, и за това, че Англетата (и не само) взимат децата от майките им  при развода - точно богаташите - от първа ръка истории са това не са измишльотини. Вие не общувате с такива хора просто.

# 1 737
  • Paris, France
Над 20% от бебетата, около 23% в момента, са родени от майка, родена в чужбина. Още 10-12% са родени от майка, която е родена тук от двама родители чужденци. Това дава имиграционен майчин принос от около 30% (но може и повече 🤩). В Париж 50% от бебетата имат поне един родител, роден в чужбина. В някои райони около Париж са доста повече от половината, с кулминация в Сен-Сен-Дени - 70%. Статистика за етнос и раса тук е забранено да се събира от 1978г и данните се екстраполират от местораждане на майката и нейните родители. Т61 и T61BIS:

https://www.insee.fr/fr/statistiques/4190314?sommaire=4190525

https://fr.wikipedia.org/wiki/Incidence_des_migrations_sur_la_na … C3%A9tropolitaine

За богатите и интернатите - ами такива са моите впечатления. Разкажете вашите! Франция, Швейцария, ОК са пълни с интернати и предвид цените, едва ли обучават деца на измекяри. Даже и богатите араби, индийци, африканци си пращат децата в такива. Прочетете биографиите на английското кралско семейство, на децата на покойния йордански крал Хюсеин! Поне ги има в интернет. Всичките са завършили училища в Англия, Шотландия, САЩ, Швейцария. Бенямин Нетаняху е завършил гимназия в САЩ, а родителите му си живеели в Израел. Сетих се покрай събитията.

# 1 738
Хипергамията е да избереш партньор, който те превъзхожда. Финансовата хипергамия е само един нюанс. Но е показателно, че само тя бива разисквана от мъжките потребители.
Начи, няма как единият партньор във всичко да превъзхожда другия, защото тогава тоя превъзхождащия ще се е прецакал - можело е да си намери равен на него партньор, а защо не и по-нависоко?
Качествата на хората са многостранни и от двамата партньори единият превъзхожда в нещо, а другият - в друго. Затова и като се вземат става 2+2=5, а иначе ако си беше пак 4, за какво щяхме да образуваме двойки, а не да си живеем сами?
Под хипергамия се има предвид това, дето го пише в речника - с Бици нали го дъвкахме няколко пъти. А именно - статусът на мъжа (социален, финансов, образователен) да е по-висок от на жената. А пък по красота, младост, и по много други качества може пък жената да превъзхожда мъжа.

Питахте още и много други работи, на са 10-15 страници от уикенда, които няма как прочета и отговоря. Едно от тях беше нашите жени (на мъжете тук в темата) дали са хипергамни.
Ми знам ли - сигурно. Как се мери това? Ако всяка жена се омъжва по 10 пъти и пребориш примерно, че 7 пъти е било за мъж с по-висок статус и 3 пъти с по-нисък, то ще я наречеш 70% хипергамна ли? Повечето се омъжват по един път, моята (засега) също, и от този един път 100% е било за мъж с по-висок статус от нейния към момента, така че предполагам това я прави хипергамна. Не съм се замислял, нито ми е било фактор при избора.
Казваш, като била с по-нисък финансов статус от моя, защо не съм имал самооценка и качества да си хвана партньорка на моето ниво. Все едно да ме питаш защо не съм взел по-яка жена от мен, че да носи тя торбите и да не се моря аз. Ми не съм - прецакал съм се.... NOT! (както завършват един тип тъпи американски шеги).

# 1 739
  • France
Тоест не си се замислял дали собствената ти жена е хипергамна, но теоризираш дали всички жени са хипергамни. Това е интересен феномен.

Общи условия

Активация на акаунт