Red Pill Редпилнати мъже/жени

• 68 958
  • 2 341
  •   1
Отговори
# 1 785
  • София
Да, и която държи да и се приписват предварително части от бараката и двора, та да не се мине при развод, че издръжките и без това ниски, а животът поскъпнал. Някои такива златотърсачките ги ползват като хотел, докато намерят нещо по-стойностно и ценно в големия град.
В тукашните теми се дават точно такива съвети - да не наливаш пари в негов имот. Или пък жената вече наляла и не иска да си ходи, защото са си направили етажа и тя не иска да се мине.

Последна редакция: пн, 13 ное 2023, 14:53 от Cuckoo

# 1 786
  • France
Ариел, в семейството на майка ми и татко ми сме имали много бедни (на ръба на оцеляването) и много (доста) богати периоди. Общото е, че винаги вкъщи сме намирали безусловна обич, разбиране и подкрепа. Но не вярвам да ме разбереш.

Криско, ти май бъркаш окситоцина със серотонина и допамина Wink

Рф, имам лекото усещане, че пак мен визираш, но държа да бъда ясна, аз съм изключително щастлива в личния си живот. Моите коментари са видими от всички и никога не съм се оплаквала от липса на любов или битови неразбории. Да, имам други проблеми, включително и здравословни - засягащи най-близките ми.

# 1 787
  • По света и у нас
Хипергамията е да избереш партньор, който те превъзхожда. Финансовата хипергамия е само един нюанс. Но е показателно, че само тя бива разисквана от мъжките потребители.
Начи, няма как единият партньор във всичко да превъзхожда другия, защото тогава тоя превъзхождащия ще се е прецакал - можело е да си намери равен на него партньор, а защо не и по-нависоко?
Качествата на хората са многостранни и от двамата партньори единият превъзхожда в нещо, а другият - в друго. Затова и като се вземат става 2+2=5, а иначе ако си беше пак 4, за какво щяхме да образуваме двойки, а не да си живеем сами?
Под хипергамия се има предвид това, дето го пише в речника - с Бици нали го дъвкахме няколко пъти. А именно - статусът на мъжа (социален, финансов, образователен) да е по-висок от на жената. А пък по красота, младост, и по много други качества може пък жената да превъзхожда мъжа.

Питахте още и много други работи, на са 10-15 страници от уикенда, които няма как прочета и отговоря. Едно от тях беше нашите жени (на мъжете тук в темата) дали са хипергамни.
Ми знам ли - сигурно. Как се мери това? Ако всяка жена се омъжва по 10 пъти и пребориш примерно, че 7 пъти е било за мъж с по-висок статус и 3 пъти с по-нисък, то ще я наречеш 70% хипергамна ли? Повечето се омъжват по един път, моята (засега) също, и от този един път 100% е било за мъж с по-висок статус от нейния към момента, така че предполагам това я прави хипергамна. Не съм се замислял, нито ми е било фактор при избора.
Казваш, като била с по-нисък финансов статус от моя, защо не съм имал самооценка и качества да си хвана партньорка на моето ниво. Все едно да ме питаш защо не съм взел по-яка жена от мен, че да носи тя торбите и да не се моря аз. Ми не съм - прецакал съм се.... NOT! (както завършват един тип тъпи американски шеги).

Това е така - няма как мъжът да превъзхожда жената и обратното, защото те са устроени различно.

Обаче жените, които са от мъжки тип си хващат или ги хващат женствени мъже - заото тя иска Тя да диктува накъде да върви семейството а да не зависи от него. Той е красивия, той се оставя тя да го дундурка и тн. И такива жени са мъжа в хипергамната връзка,  защото нейните амбиции са кариерни, а не семейни.

И понеже е дефинирано че “жените” така се омъжвали, хората слагат всички жени под общ знаменател и заклеймяват и тези с мъжката нагласа че и те били така ориентирани. Всъщност обществото насажда на мъжкараните, че трябва да са хипергамни и че не са “успели в живота” защото е трябвало да избере по- силен от нея самата - това е в разрез с нейната нужда да управлява всичко сама. Ако не ми беше набивано в главата че той трябвало да се грижи за мен, никога нямаше да го изисквам от него - разбирате ли какъв е парадоксът. Слагат те в калъп и те държат в този калъп до края на живота ти и ти не можеш намериш спокойствие защото не си им по калъпа.

Реално  погледнато не може и двамата да са еднакви - 1во - няма как да се харесат ако са еднакви. 2-ри няма как да се допълват. То ще е все едно две женствени лесбийки да са гаджета - не става винаги има един Буч и една мацка. Винаги има едно грубо и едно нежно същество в двойката.

Последна редакция: пн, 13 ное 2023, 19:03 от PriMadonna

# 1 788
Primadona, съгласна с написаното,само че е много лошо, когато жената се чувства, повече мъж в една връзка. Напоследък виждам, точно такава тенденция. Мъжете са едни женчовци, чакащи всичко на жената, а после мрънкат,  че не са мъже.

# 1 789
  • Столичанин ама не в повече :D
Какви са мъжете зависи от жените (в крайна сметка и троянската война е започнала заради жена Sunglasses ).

# 1 790
това не е никак мъжко изказване..

# 1 791
  • София
Тая тема е като епицентър на нереализирани нарциси.

# 1 792
Трябва да се борите вече за нашите сърца.
Ако ми цъфне някоя на първа среща без цветя, въобще да не се ослушва за втора.
Отивам сега да си монтирам и един биологичен часовник.
Изравняваме се отвсякъде.

# 1 793
  • По света и у нас
Какви са мъжете зависи от жените (в крайна сметка и троянската война е започнала заради жена Sunglasses ).
А дали е така наистина? Защото жената биологично е създадена да се подстроява по мъжа, както и по бебето, както и по обществото. Жената се нагажда към света, а мъжа нагажда света по себе си.

Хепи док - аз не мисля, че тя се чувства като повече от мъжът си.  Не е задължително да има състезание между двамата. Напротив - тя търси не особено амбициозен мъж за да може да се реализира тя професионално. Ако той е много напредничав той ще ходи командировки, ще липсва и тя ще трябва да стои с децата или да се мести по света и нейните амбиции ще страдат. Такаче тя си го харесва мъжът и нарочно си го избира по-непретенциозен, точно както алфа мъжете си намират непретенциозни жени които биха си зарязали професията за да помагат на семейството.

Последна редакция: вт, 14 ное 2023, 07:21 от PriMadonna

# 1 794
  • София
Взаимно си зависим и взаимно се нагаждаме един към друг, друг начин няма. Но са интересни опитите (и то от мъж) да се измести отговорността към жените - трябва ние да се изчанчим, та от мъжете да става нещо (като обратното по някаква причина не важи). Те не могат да стоят зад себе си и действията си, явно са безгласни букви в цялата схема. Което не ми се връзва с претенциите да са повече от жените или да владеят и нагаждат света по себе си. В крайна сметка, когато има конфликтен интерес - но в същото време имаш желание към другия  - търсиш консенсус, търсиш партньорство, търсиш баланс. Тея мечти да става само твоето ги свързвам повече с малко дете, което се налага над мама, отколкото с пораснали мъже. Пък който не може, си стои сам, и са му виновни жените, че е такъв, какъвто е. Е, в краен случай може да търси своя пол де Joy

# 1 795
Затова и казвам, че има тъжни хора тук. Но в крайна сметка това не е мой проблем, а техен.
Ти откъде знаеш, че са тъжни?
Може тоя коктейл от химикали, който твоят мозък отделя в определни ситуации, при тях същият да се отделя когато например печелят спортно състезание, играят хазарт, ползват наркотици, печелят пари, правят секс, или нещо друго. Може пък ти на тях твоят живот да се струва тъжен, но всичко това са само субективни възприятия.
Именно. На мен ми се струват тъжни житейските убеждения на няколко активни потребители тук, но не бих го заявила безцеремонно в лицето никому. Фактът,  че за някого не е проблем да го направи също е тъжен, според собствените ми възгледи. Но за други вероятно е мъничка част от личното им щастие.

# 1 796
  • София
Никой не би трябвало да се притеснява от това какво друг смята за убежденията му, освен ако тайничко не смята, че другият е прав.

# 1 797
  • France
А и дори и другият да е прав, пак не пречи да сме ок с положението. Докато сме в хармония с нашите избори всичко е наред.

# 1 798
то и тапаците могат да са в хармония с тапотиите си и да ги плямпат насам натам. не мерси

# 1 799
  • София
Ако някой говори/пише с нападателен тон за разбирателство и баланс, дали отсреща ще повярват

Holden, човек може да е тЪп, съответно тЪпак...

Общи условия

Активация на акаунт