Red Pill Редпилнати мъже/жени

• 67 898
  • 2 341
  •   1
Отговори
# 195
Напълно естествено е желанието на всяка жена да се обвърже и създаде семейство с финансово стабилен партньор, за когото семейното благополучие е приоритет. Това още повече важи за жени, вече постигнали определен финансов комфорт.

Не само финансите са критерий, но и гените. Ако една жена има възможност да избира между двама мъже, еднакво богати и с нормална външност, без някакви видими утежнения от рода на разни зависимости, характеропатии и т.н., почти сигурно е, че ще заложи на „старите пари“, т.е. на родовития, този от семейство с традиции, а не на новобогаташа „помияр“. Има и изключения, разбира се, при това немалко. Говоря за принципа, че жената се стреми да осигури най-доброто за децата си. Като първата стъпка е да обмисли добре кой да е баща им.

Съгласна съм, затова написах по-горе: финансово красив мъж никога не ми е било самоцел. Но личните качества, които ме привличат, а и много други жени също, често "се превеждат" във финансов просперитет. Иначе казано, парите и статусът често са страничен продукт от по-съществени и важни неща в живота.

# 196
Нещо повече. Жените много добре успяват да надушат потенциала. И да изберат някой беден и гладен, но с потенциал за израстване. И да подминат разглезеното синче на богати родители, което цял живот лежи на гърба на мама и тати, без които е кръгла нула.
Вярно, има жени, които опровергават това ми твърдение. Обикновено ги наричат „златотърсачки“ и са си лика-прилика със синчетата, споменати по-горе. Характерно и за едните, и за другите е, че са лесно взаимозаменяеми. У нас ги наричат ВИП и умните хора им се подиграват, а глупавите се стремят да им подражават.

# 197
Оо, да. Аз имам две познати (едната приятелка), които се обвързаха под статуса си като академично ниво и заплата, обаче мъжете им са мъже на място, умни, трудолюбиви, уважителни, развиват себе си и потенциала си и току виж си стигнали жените, защо не. Потенциални са, определено, нищо общо с редпилърите.

# 198
Аз не бих могла да не работя по две причини:
1.Мразя да се отчитам на някого за какво харча. Не искам никой да регулира финансите ми.

2.Не знам, дали гледане на деца и готвене биха да удоволетворили желанието ми да се развивам и да съм полезна.Мисля, че бих се депресирала, ако трябва да зарежа всичко, което съм научила и постигнала, за да стана домакиня.

# 199
  • France
Мда бе?! Затова с векове се е гледала зестрата на жената. И ако няма такава - остава стара мома. Много си е хубаво сегашното време. Кеф ти кариера, кеф ти стей ет хоум мами.

Знаем, Ариел, знаем. Не си спряла да ревеш във форума. Поне от 2018 насам.

# 200
Зестрата и сега се гледа. Както и образованието, професията, заплатата, дето не ги е имало преди няколко поколения. Също се гледа и етносът. Защото много мъже се мъчат да убеждават как за тях нямат значение тези неща, но по някаква чудна случайност никой мъж с претенции да бил използван не е завел вкъщи неграмотна сервитьорка/безработна от боята.
А визията как гледат, алелей...

Последна редакция: ср, 13 сеп 2023, 20:27 от Нарцùса

# 201
  • France
В България нещата са все още миш-маш, но другаде богатият мъж просто няма къде да срещне бедната жена. Богатите си живеят и учат в богатите предградия, ходят в определени университети и после работят определени професии. И кръгът се затваря

# 202
  • София
И в България богатите наистина са отделени вече. В смисъл, ние по кварталите 1000 лева плюс минус, един апартамент плюс минус, това не е богат.
Аз попадам на деца, които учат в частни училища. То и работех в такова по едно време. Там вече е друга класа.

# 203
  • По света и у нас
Ох боже, престани да гледаш ютюб и американските идеологии и всичко ще си дойде на мястото.
Адекватни-неадекватни - ако се държите човешки помежду си и се обичате всичко ще е наред.
Отделно много агресия дават по телевизията, младите са заляти от пумия буквално, чалга клиповете са пълни с някви изчанчени неща, лица и отношения: Галена и любовницата пребиват младоженеца, Десислава отравя любовника си, някаква любовница се кефи че я бият и и разкървавяват носа, някакви канибалки по МТВ се показват, някакви мъже с чорапогащи се кълчат грозно. Спрете да гледате тези неща и ще ви се освободи душата от целия този РЕД ПИЛ. И не си мечтайте за айфон и Мерцедес - това не е най-важното.

# 204
За incels бях чувала от дискусии на британски журналисти с интервю на психолога Джордън Питерсен, той им помага. За red-piller-и сега се образовах )) incels са част от редпилърите май, по-тихите и нетолкова мразещите.

# 205
  • По света и у нас
Ред пилърите се надъхват, че са велики и жените са нищожни и ориентирани да им слугуват, а инселърите се надъхват че жените им се полагали без право на мнение, и има трета група от мъже които изобщо не щат да виждат жени. В тази среда ли искате да живеете? Всичко това се развива по интернет и се надъхва яко от самотните момченца, които слушат “водачите” на култовете си. В БГ положението е светлинни години по- добре защото хората са социални.

# 206
Инселърите са не-по-своя-воля-нон-стоп-без-секс в директен превод на съкращението и винят май полигамното общество, доколкото разбрах. Но Питерсен казва за тях и е много прав "Ако си млад мъж и всички жени те отхвърлят (за секс), в кого е проблемът? Не е във всички жени".

# 207
В България нещата са все още миш-маш, но другаде богатият мъж просто няма къде да срещне бедната жена. Богатите си живеят и учат в богатите предградия, ходят в определени университети и после работят определени професии. И кръгът се затваря
Предостатъчно примери има за противното в клюкарските хроники, дори принцове вече се женят за моми от народа.

# 208
Миналата седмица ми направи впечатление един разговор с няколко колеги мъже.
Та стана въпрос за Ергенът и Капитонова ( за незапознатите, тя измерва любовта в мноооого скъпи подаръци и гледа на първо място парите)Част от мъжете казаха, че е много яка и знае какво иска от живота,  кефят й се.
Айде после се оплаквайте, че жените ви обичат само ако имате пари, щом такива жени търсите...

# 209
Та стана въпрос за Ергенът и Капитонова ( за незапознатите, тя измерва любовта в мноооого скъпи подаръци и гледа на първо място парите)Част от мъжете казаха, че е много яка и знае какво иска от живота,  кефят й се.
Айде после се оплаквайте, че жените ви обичат само ако имате пари, щом такива жени търсите...
Ама й се кефят отдалече.

Общи условия

Активация на акаунт