Red Pill Редпилнати мъже/жени

• 69 282
  • 2 341
  •   1
Отговори
# 1 305
Абе има различни работни места, различни шефове. Сега при нас назначиха самотна майка на две деца. Това го разбрахме после - на интервюто не са питали. Питали са само за умения и компетенции.

# 1 306
и това го казва човек, който не може да чете и съпоставя графики! Шъ умръ Joy
Кога това, душа - кажи, че ми е важно да мога да чета графики, все пак на работа всеки ден чета и правя графики. Аз ги правя винаги според принципите на Тъфти, за да могат да са лесни за интерпретиране от тези, които ги четат. Но има на света и графики, чиито създадели къде от незнание, къде нарочно, правят внушение, различно от това, което суровите данни предполагат. Да не съм попаднал на някоя такава? Кажи, моля, че да се поуча от теб.

Но ако искаш да ти дебатирам всяка статия и линк, които постваш, най-добре го направи с някоя домакиня, която може да отдели време за това. Аз влизам час по час да се разтоваря малко от работа, но няма как да ходя по линкове и да анализирам научни доклади. Само ще кажа едно - според списание Нейчър над 50% от изследователите не могат да възпроизведат резултатите от своите собствени доклади и експерименти, а когато друг изследовател се опита да ги възпроизведе 72% не успяват:
https://www.nature.com/articles/533452a
И това включва и работи из точните и природните науки - химия, биология, физика, инженерство и т.н. А ако се ограничим до психологиите и социалните науки и аз не знам колко ще е процента, нямам и време да търся.
Аз пиша каквото знам, каквото съм изпитал на гърба си, видял около себе си, или чел в източник, на когото вярвам. Който мисли, че са глупости - да прескача. Който желае - да чете пък. Форумът е за всички, още не сте изгонили мъжете. Гледам само 5-6 сме в тази тема, ама всички мислят като мен. Но сигурно ние сме криви, а жените - прави, защото са мнозинство.

# 1 307
Скрит текст:
и това го казва човек, който не може да чете и съпоставя графики! Шъ умръ Joy
Кога това, душа - кажи, че ми е важно да мога да чета графики, все пак на работа всеки ден чета и правя графики. Аз ги правя винаги според принципите на Тъфти, за да могат да са лесни за интерпретиране от тези, които ги четат. Но има на света и графики, чиито създадели къде от незнание, къде нарочно, правят внушение, различно от това, което суровите данни предполагат. Да не съм попаднал на някоя такава? Кажи, моля, че да се поуча от теб.

Но ако искаш да ти дебатирам всяка статия и линк, които постваш, най-добре го направи с някоя домакиня, която може да отдели време за това. Аз влизам час по час да се разтоваря малко от работа, но няма как да ходя по линкове и да анализирам научни доклади. Само ще кажа едно - според списание Нейчър над 50% от изследователите не могат да възпроизведат резултатите от своите собствени доклади и експерименти, а когато друг изследовател се опита да ги възпроизведе 72% не успяват:
https://www.nature.com/articles/533452a
И това включва и работи из точните и природните науки - химия, биология, физика, инженерство и т.н. А ако се ограничим до психологиите и социалните науки и аз не знам колко ще е процента, нямам и време да търся.
Аз пиша каквото знам, каквото съм изпитал на гърба си, видял около себе си, или чел в източник, на когото вярвам. Който мисли, че са глупости - да прескача. Който желае - да чете пък. Форумът е за всички, още не сте изгонили мъжете. Гледам само 5-6 сме в тази тема, ама всички мислят като мен.
Но сигурно ние сме криви, а жените - прави, защото са мнозинство.
Еми да. Печели по-силният, в случая по-многобройният. Природа. Smile

# 1 308
Джеръми, продължава с тъпото си заключение, че жената с по- високи доходи, не би взела мъж, с по- ниски или по- ниска позиция от нейната.
Проумей, че около мен, повечето случаи са такива. Ако, искаш мога и да ти го подчертая.
А това, че като мъж, не можеш да свалиш и задържиш една жена, не е свързано със заплата та ти. Определено.

Последна редакция: чт, 26 окт 2023, 15:57 от happy doc

# 1 309
  • София
Уф, логиката ти е... не казвам, че е защото си жена.

Нагледно демонстрира, че си предубеден към жените Wink После бизнесът се движел само от интереса...

@Л - видях, го ама едитнах директно в моя още горе:
Ако е защо жените вършат различна работа - много дълга тема, понякога защото са заети с деца/семейство, понякога защото сами са си избрали по-лекото (може би защото имат мъж, който изкарва достатъчно и за тях), понякога са физически по-непригодни (петролните платформи и т.н.)

Тоест, признаваш, че много жени нямат равен старт с мъжете? Съответно, не опира до възможности. Физическите възможности са едно, но ти сам демонстрира, че на жените не се гледа насериозно и по други параграфи - после защо не се наемали преимуществено жени. На много дори не се дава шанс да докажат колко могат, и трябва да покажат много повече, за да бъдат взети насериозно (и пак не е сигурно). Пък тези, които са си избрали по-лекото, защото мъжът провайдва (тоест тези, които ти подкрепяш), не е ли логично да са избрали по-лека работа, а не същата, като мъжете, която да вършат по-зле? Защото двете са различни неща и това, което ти описваш не отговаря на това, за което питам.

ПП: По каква логика мъжете тук са прави, защото мислят еднакво? Може да са еднакво прави, но може и да са еднакво глупави, еднакво заинтересовани. Те и разните сектанти мислят еднакво, пък нека са прави. А все пак сме в тема за своенравна секта Wink

# 1 310
  • France
Кога това, душа - кажи, че ми е важно да мога да чета графики, все пак на работа всеки ден чета и правя графики.
И аз на твое място щях да се правя на забравил, то не е за напомняне Joy За онази графика във формата на U за заплатите и онази с аритметичната прогресия с работещите жени. Wink ние помним Wink 
Цитат
Но ако искаш да ти дебатирам всяка статия и линк, които постваш, най-добре го направи с някоя домакиня, която може да отдели време за това. Аз влизам час по час да се разтоваря малко от работа, но няма как да ходя по линкове и да анализирам научни доклади.
Ах, любимото ми. Когато нямаш аргументи и искаш да се измъкнеш по бели гащи Wink и лекото презрение към глиганките в анцуг. Ама съвсем леко, да мине между капките. Ние, тук, защото сме леко слабоумни и няма да го видим този финт. Joy
Цитат
Аз пиша каквото знам, каквото съм изпитал на гърба си, видял около себе си, или чел в източник, на когото вярвам. Който мисли, че са глупости - да прескача. Който желае - да чете пък.
Значи правилно съм те преценила Wink гледаш докъдето ти се простира носа и за всеки случай се подхранваш с "проверени" сайтове. Да не би да ти се разклати представата за света.
Цитат
Гледам само 5-6 сме в тази тема, ама всички мислят като мен. Но сигурно ние сме криви, а жените - прави, защото са мнозинство.
Е, ако искаш да се слагаш на едно ниво с потребител като Жерами, няма да те спирам, твоя воля People Ok Woman

# 1 311
В днешно време съвсем не виждам кой може да накара някоя жена да се посвети на домакинството и да й пречи да направи кариера. Няма да я назначат, защото е жена? А, да бе.

Ще я назначат, но с по-ниска заплата, отколкото мъж на същата позиция. В България, в държавната администрация съм го виждала лично. В Европа стои същият проблем, но поне го обсъждат.
+1!
За съжаление, разликите продължават с въпроси на първоначално интервю, като:"обвързана ли сте?, планирате/имате ли деца, колко са големи и т.н.". На някой мъж да са му ги задавали?

В много страни подобни въпроси са на границата на законното, но аз ги намирам за напълно уместни, особено в частния бизнес.
Който е направил сам, със свои усилия и на свой риск  фирма или бизнес ( а не подставените лица на чужд бизнес или на държавна хранилка)  няма как да не се вълнува или да не е зависим от това, дали няма дамата да излезе в непредвидим момент в отпуск по майчинство, в многобройни болнични или няма да работи на две на три, притеснена от лични фактори. Нищо сексистко не виждам.

Жена съм, деца имам.

# 1 312
@Л - аз не казвам, че жените са некадърни, а че често си избират по-леки професии, по-кратко работно време и т.н. поради което изкарват  номинално по-малко пари. А когато работят наравно с мъжете, изкарват колкото тях - например в моята фирма е така, и в повечето, в които съм работил.

@Фил - къде видя пренебрежение към домакините, просто те имат повече свободно време да ровят в научни доклади и да дебатират с професорите. Така че обсъждай с тях тези въпроси, не очаквай от мен това. Аз като пиша нещо, пиша каквото вече знам - то ако трябва да рисърчвам всеки въпрос по два часа...
Честно казано, за графиките не помня. Да не е като писах, че когато жените в САЩ почнаха масово да работят, заплатите на мъжете станаха недостатъчни да се издържа едно семейство? Ми това не е от една графика, а от няколко отделни, както и много друга информация, на база на която аз смятам, че това е една от причините. А че има и други и коя колко е повлияла - нека дебатират професорите.

# 1 313
Джеръми, продължава с тъпото си заключение, че жената с по- високи доходи, не би взела мъж, с по- ниски или по- ниска позиция от нейната.
Проумей, че около мен, повечето случаи са такива. Ако, искаш мога и да ти го подчертая.
А това, че като мъж, не можеш да свалиш и задържиш една жена, не е свързано със заплата та ти. Определено.

Аз взимам почти двойно на моя приятел :p
Сестра ми също
Заплатата си е точно оправдание.

"Жените искат само богаташи"

И какво визираме под "лека" и " тежка" професия?

Ако е за физически труд , естествено че жените не го предпочитат.
Иначе бол жени, посветени на кариерата .И работят наистина много.

Както има и мъже, дето търсят лекото.
Чак пък много да са се преработили около мен мъжете, ме съм забелязала.

# 1 314
  • София
Ама Крис, те изследванията се правят на база еднакви условия. Сигурно неравенството не е на 100% от местата, така че твоят опит не е невъзможен, но не отменя другото.

Иначе част от жените си избират по-леки професии с по-малко работно време, защото те поемат грижата за дома и децата и не могат да си позволят друго. Тоест, нямат такъв избор, какъвто има един мъж, който има много повече свободно време, благодарение на (и за сметка на) жена си.

Между другото, от това, което съм чувала, в САЩ нещата са уредени така, че мъжът плаща такава издръжка, че жената може да не работи до края на живота си, а мъжът напрактика живее за да й плаща. И там мъжете реват. Да не говорим, че май в определени обстоятелства са длъжни да плащат издръжка, дори детето да не е тяхно. За мен това е другата крайност и също не е редно, просто ти давам пример колко е гадно, когато ти си ощетената страна.

# 1 315
На много места жените получават по-малко пари от мъжете и да, за същата работа. Вашата логика, че тогава е по-изгодно да наемаш преимуществено жени и да им плащаш една идея повече без да достигаш сумата, която би платил на мъж, е напълно вярна, НО тези работодатели масово изобщо не могат и да си представят, че жената ще е също толкова полезна, колкото един мъж - все още битуват куп глупости за ПМС, как жените били емоционални, нервни, ревливи, слабохарактерни, липсвала им логика, пространствено въображение и прочие... и не биха поели такъв (според тях) риск. Моят опит показва точно обратното, но това няма значение за света и разбиранията на работодателите. Grinning

Моят приятел (който, впрочем, не взима повече от мен в момента) преди работеше в голяма фирма и имаше пълен достъп до информацията за заплати на колегите, защото беше на такъв пост. Еми, масово жените и мъжете (с деца или без) взимат коренно различни заплати на една и съща позиция с едно и също работно време - говорим в порядъка на 1000-1500 лв разлика, които за България са доста пари. Не, че жените са калпави работници, а просто презумцията е, че ще са по-непродуктивни от мъжете, очаква се майчинство и тн, и това се залага още преди интервюто (финансовия диапазон, в който се преговаря), и си продължава в същия дух дори жената да е два пъти по-работлива от колегата. Може да настъпи промяна, ако тя някак разбере и натисне или тръгне да напуска, ама в най-добрия случай стига мъжката заплата - тая, предложена изначално без преговори и ултиматуми. Като още на интервюто за работа ти кажат: "Можем да предложим от 2000 до 2500 лв" лавираш с това и не знаеш дали в съседната стаичка на мъжа му предлагат 3500 лв. После като дойдат повишения, на него ще му вдигнат заплатата на 4000, твоята на 3000, ако са еднакви критериите нататък, ама пак си назад. Конкретно в неговата фирма момите изнасяха целия битак на гърба си, а най-добре заплатения мениджър обикаляше като пуяк напред назад да ги овиква и с това се изчерпваше полезността му. Толкова с незаменимите мъже.

# 1 316
  • France
Като студентка една част от дипломата ми я направих в екип с едно момче. Имахме 18/20 и аплодисменти от журито. Имаше подмятания, че съм си избрала правилния съотборник. Един вид той е главният заслужил. Да ама на втората част аз пак имах 18/20 + аплодисменти, а той по-ниска оценка. Но нали, аз съм момиче.
После като работещ отиваме със шефа на оперативка с клиента и другите фирми. И един дъртак се изцепва "о, довели сте секретарката". Не, кретен такъв, довел е специалистът, който е изнесъл целия проект на раменете си и който ще ви командва в близките 6 месеца.
Или онези професори, които се учудваха, че има толкова момичета в амфитеатъра. Един даже си позволи да коментира, че сме там само да си търсим мъже и да побързаме, че конкуренцията била голяма. И още, и още...

Последна редакция: пт, 27 окт 2023, 09:21 от Philomena

# 1 317
Нормално. Колкото по-комплексиран е един мъж, толкова по-голям сексист е. А наблюденията ми са, че повечето са такива. Разбира се, има и изключения, което мен ме устройва.

# 1 318
В днешно време съвсем не виждам кой може да накара някоя жена да се посвети на домакинството и да й пречи да направи кариера. Няма да я назначат, защото е жена? А, да бе.

Ще я назначат, но с по-ниска заплата, отколкото мъж на същата позиция. В България, в държавната администрация съм го виждала лично. В Европа стои същият проблем, но поне го обсъждат.
+1!
За съжаление, разликите продължават с въпроси на първоначално интервю, като:"обвързана ли сте?, планирате/имате ли деца, колко са големи и т.н.". На някой мъж да са му ги задавали?

В много страни подобни въпроси са на границата на законното, но аз ги намирам за напълно уместни, особено в частния бизнес.
Който е направил сам, със свои усилия и на свой риск  фирма или бизнес ( а не подставените лица на чужд бизнес или на държавна хранилка)  няма как да не се вълнува или да не е зависим от това, дали няма дамата да излезе в непредвидим момент в отпуск по майчинство, в многобройни болнични или няма да работи на две на три, притеснена от лични фактори. Нищо сексистко не виждам.

Жена съм, деца имам.
Подчертаното прави разликата. Мъжете също биват притеснени поради лични фактори и съответно непродуктивни, а ако грижата за болни деца не се смяташе априори за женски ангажимент, то тогава и мъжете щяха да бъдат питани имат ли деца и на каква възраст са.

Това, което Google76 е описала относно различното заплащане, аз съм го живяла. Даже съм го коментирала с колегата, вземащ значително повече от мен за по-малко работа. Помня още думите му:"Жените винаги се съгласявате на по-малко".

# 1 319
Като студентка една част от дипломата ми я направих в екип с едно момче. Имахме 18/20 и аплодисменти от журито. Имаше подмятания, че съм си избрала правилния съотборник. Един вид той е главният заслужил. Да ама на втората част аз пак имах 18/20 + аплодисменти, а той по-ниска оценка. Но нали, аз съм момиче.
После като работещ отиваме със шефа на оперативка с клиентът и другите фирми. И един дъртак се изцепва "о, довели сте секретарката". Не, кретен такъв, довел е специалистът, който е изнесъл целият проект на раменете си и който ще ви командва в близките 6 месеца.
Или онези професори, които се учудваха, че има толкова момичета в амфитеатъра. Един даже си позволи да коментира, че сме там само да си търсим мъже и да побързаме, че конкуренцията била голяма. И още, и още...

Аз никога няма да забравя как решавах задачите на момчетата от потока по физика в университета и им обяснявах лекциите, а накрая професора ми писа 5, а на тези мъжаги дето им преподавах - 6, щото жените не разбирали от точни науки. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт