А във фирми е тотал щета – винаги мъжете вземат за съща работа повече пари. Работила съм и в държавна, и в частна сфера – финанси.
Един човек се мотивира много повече, когато работата му се цени. 
И пак винаги съм имала късмет - мъжете около мен са били прогресивни в голямата си част. Имах приятелка, която беше завършила инженерство в Лил и тя беше буквално тормозена през следването си.
В крайна сметка за това говоря - уж не си предубеден, но дори не можеш да си представиш, че може жена да е била най-добрата студентка по физика някъде си. Ма как така, шок, бомба.
"Нас само ни мързи, не че не можем да си решим задачите"... само дето не схващаха елементарни неща като импулс и кинетична енергия, ама нейсе.
Ама на 21-22 ми беше като шамар.
Ама на 21-22 ми беше като шамар.
Както и това, че е важно бракът да съществува, не да е щастлив, което пък явно някакси води до повече щастие 

Иначе, ако гледаме изследванията за интелигентност, 90% от жените са по-умни от 50% от мъжете, та и там хипергамията го е закъсала, ама тук не знам как ще обвините феминизма... а, сетих се! Така става, като се е дало право на жените да имат образование