Red Pill Редпилнати мъже/жени

• 69 318
  • 2 341
  •   1
Отговори
# 1 320
Играла съм го същото и в университета, и в уж престижни компании. Момъкът получи шестарка дето му дадох листа си и буквално преписа същото, а аз 4.
А във фирми е тотал щета – винаги мъжете вземат за съща работа повече пари. Работила съм и в държавна, и в частна сфера – финанси.

# 1 321
Една от причините да си обичам много сегашната работа е, че шефовете са супер напредничави и не делят на мъже - жени. Ако някой работи, това се отразява в бонуси и повишения. Ако не - седи си на същото ниво. И това не зависи от пол. Докато на предното ми работно място постоянно имаше разни ей такива "дребни" спънки и коментарчета, тук съм оценена и о, шок, една идея по-нагоре излизам по продуктивност и постижения от повечето колеги мъже - може би точно, защото тук не подхождат изначално към мен с идеята "Е, тя е жена, не очаквай много много от нея." Simple Smile Един човек се мотивира много повече, когато работата му се цени.

# 1 322
  • France
...щото жените не разбирали от точни науки. Simple Smile
О, това колко пъти съм го чувала Rolling Eyes И пак винаги съм имала късмет - мъжете около мен са били прогресивни в голямата си част. Имах приятелка, която беше завършила инженерство в Лил и тя беше буквално тормозена през следването си.
Но пак съм оптимист. Нещата наистина се променят към по-добро.

# 1 323
Да да, имахме една такава колежка в университета, дето според думите и ни решаваше задачите на всичките колеги, а после ревеше, че тя има по-ниски оценки. Ми даже и бяха високи като знам колко разбираше от материята. Факт е, че после никъде не можа да се задържи на работа повече от година две, и все мъжете и криви, и по платени.
Между другото решаваше ни задачите, защото повечето колеги ни мързеше, ама тя си вярваше, че знае повече.

# 1 324
Да да, имахме една такава колежка в университета, дето според думите и ни решаваше задачите на всичките колеги, а после ревеше, че тя има по-ниски оценки. Ми даже и бяха високи като знам колко разбираше от материята. Факт е, че после никъде не можа да се задържи на работа повече от година две, и все мъжете и криви, и по платени.
Между другото решаваше ни задачите, защото повечето колеги ни мързеше, ама тя си вярваше, че знае повече.
Да да, ама не. В последствие се развих в тази област и дори се наложих сред тези с големите предразсъдъци до степен, че още питат за мен да се върна, а в уни завърших първа по успех от поток от 70+ човека въпреки въпросния професор. Simple Smile В крайна сметка за това говоря - уж не си предубеден, но дори не можеш да си представиш, че може жена да е била най-добрата студентка по физика някъде си. Ма как така, шок, бомба. Grinning "Нас само ни мързи, не че не можем да си решим задачите"... само дето не схващаха елементарни неща като импулс и кинетична енергия, ама нейсе. Simple Smile

# 1 325
  • Paris, France
А на изпита как разбираха мъж или жена е решил задачите?

# 1 326
А на изпита как разбираха мъж или жена е решил задачите?
Имаше и устна част следобяда. Сутринта правиш задачи + тест, предаваш, той ги проверява, после те вика на устен и първо минавате през това, което си писал, после няколко допълнителни въпроса и накрая ти определя оценката. Пак взех да се ядосвам като се сетя за тая устна част, беше пълна пародия. Отговорих му на въпроси, които не беше преподавал дори, толкова не можа да намери за какво да се заяде, че се принуди да опре до теста да търси грешки. Имах буквално 1 грешен въпрос от 25-30 и с въздишка на облекчение ми залепи 5цата. Колегата след мен (близък приятел, с когото заедно учихме) нямаше 3 решени задачи и излезе с 6 след 5-6 минути разговор за какво го вълнува от материала. Grinning
Запомнила съм го все още, защото бях много разочарована - не за това, че имам 5ца (в крайна сметка повечето ми колежки въобще не го взеха), а защото бях вложила доста старание и предмета ми беше любим, и ми се отдаваше, и се почувствах отвратително от самото отношение. То се виждаше от момента, в който влязох. "Оф, още една. Айде сядай да видим кво си писала". Мъжете никога няма да схванат колко неприятно може да се почувства човек, ако е още млад и неопитен, и подходят така към него.
С времето претръпнах и въобще не ми пука. Grinning Ама на 21-22 ми беше като шамар.

# 1 327
  • France
...Мъжете никога няма да схванат колко неприятно може да се почувства човек, ако е още млад и неопитен, и подходят така към него.
С времето претръпнах и въобще не ми пука. Grinning Ама на 21-22 ми беше като шамар.
Да, точно Confused

# 1 328
  • Paris, France
Аз пък нямам нито един устен изпит. Пишехме си имената на задачи и работи, които трябваше да разработваме сами, у дома, но всички изпити, включая География, картография, социални политики, международни отношение, икономики на развитието и подобни, където се развиват въпроси бяха писмени и преподавателите, които ги оценяваха не виждаха име, а само номер. Дипломната работа се защитаваше устно и името беше известно на преподавателите.

# 1 329
На Искрено и Лично сте го обърнали тука. Но разбираемо е. Толкова умни, способни, талантливи и даровити жени на едно място - ми то грехота да не се похвалят. Ако имаше поне един на 10 мъже в България толкова работлив като вас, ми тя да е станала земен рай тази земя?
А, забравих. Тя вече е била. По времето на патриархалните порядки в началото на 20 век. Wink

# 1 330
  • София
За вас е била, със сигурност. Не ще да е било голяма радост за жените, които са копали цял ден на нивата, после са готвили за всички, хранили животни, гледали градина и накрая, като в популярния виц "Леле божке, Вуте ненае*ан!!"
То ако беше много хубаво, нямаше да го променяме все пак.

# 1 331
Аз взимам почти двойно на моя приятел :p
Сестра ми също
Заплатата си е точно оправдание.

"Жените искат само богаташи"
"Приятел" ако имаш предвид някой, с когото правиш секс - ми да, там няма значение заплатата, а дали те привлича.
Когато сключиш брак, родиш деца, и купиш имот в съпружеска общност с мъж, който изкарва по-малко пари от теб, тогава ела се похвали колко си прогресивна. Аз за такива жени се сещам много малко. Но може просто аз да не познавам, пък иначе да си има много. Това последното го казвам преди да ме обвини Филомена, че говоря само за туй, което виждам от моята камбанария.

# 1 332
  • France
Когато се бракувахме с моичкия и аз взимах повече. И с мама и татко е било така. И с едната ми зълва (сега е различно), и с 2 от приятелките ми (като при едните разликата е почти 3 пъти)... това се сещам само на първо четене.

Между другото, във Франция хубавите професии се феминизират в последните 20 години. Лекари, адвокати, инженери, архитекти и ай-тита са повече от половината жени. И тенденцията се увеличава от година на година. Нормално, момичетата от край време са по-добрите ученици. Просто са били подтиквани да избират не дотам амбициозни професии. Интересно тогава редпилърите какво ще измислят като оправдание. Thinking

# 1 333
Ми нали вече го измислихме Х страници по-назад: сега, когато няма вече разлика в заплащането (макар да продължавате да твърдите, че имало) няма как чисто математически за всяка жена да се намери мъж, който изкарва повече, та да удоволетвори генетично вродената си хипергамия.
Дали това ги прави вътрешно неудоволетворени, дали има връзка с все по-западащата роля на семейството и все по-големия брой на хора с разводи, депресии, психични разстройства, зависимост от опиати и наркотици, и т.н. - не знам. Професорите сигурно вече са доказали, че няма връзка и е виновно глобалното затопляне може би. Оставям на теб да намериш линк към съответното научно изследване.

# 1 334
  • София
Ми нали вече го измислихме Х страници по-назад: сега, когато няма вече разлика в заплащането (макар да продължавате да твърдите, че имало) няма как чисто математически за всяка жена да се намери мъж, който изкарва повече, та да удоволетвори генетично вродената си хипергамия.
Дали това ги прави вътрешно неудоволетворени, дали има връзка с все по-западащата роля на семейството и все по-големия брой на хора с разводи, депресии, психични разстройства, зависимост от опиати и наркотици, и т.н. - не знам. Професорите сигурно вече са доказали, че няма връзка и е виновно глобалното затопляне може би. Оставям на теб да намериш линк към съответното научно изследване.

Не, тук факторите са много, и изненада, феминизмът не е главният виновник. Всъщност, донякъде парадоксално, точно технологичният прогрес води до много от тези неща - животът се е опростил битово, но е много по-сложен и динамичен чисто ментално, товари се повече психиката, а не тялото, от друга страна виртуалното пространство води до по-малко общуване на живо, което се отразява негативно. Животът едно време е бил по-труден, но по-прост, и хората не са имали време да философстват толкова. Но пък внушението как феминизмът е виновен за всички нещастия е отбелязано Laughing Както и това, че е важно бракът да съществува, не да е щастлив, което пък явно някакси води до повече щастие Joy

Между другото, едно време не е имало особена грижа за психиката, та това допълнително изкривява статистиката. Да не говорим какво точно се е случвало с депресираните хора, например, да не говорим за други психични заболявания. Но отново, важно е да обвиним феминизма, щото ни бърка някъде Wink

Преди време, може и в тая тема, някой пък обясняваше, че математиката излизала, щото пък трябваше да се подкрепи хипотезата, че жените не поглеждали мъже с по-малко финанси... та нещо стана двойна математика Laughing Иначе, ако гледаме изследванията за интелигентност, 90% от жените са по-умни от 50% от мъжете, та и там хипергамията го е закъсала, ама тук не знам как ще обвините феминизма... а, сетих се! Така става, като се е дало право на жените да имат образование Joy

Общи условия

Активация на акаунт