Red Pill Редпилнати мъже/жени

• 69 337
  • 2 341
  •   1
Отговори
# 1 335
  • France
Криско, ама ти си същинска радиоточка! Направо не завиждам на антуража ти IRL.
1) Не ние твърдим, че има делта между заплащанията, а официални правителствени статистики в десетки държави.
2) Ние, жените, не си търсим мъже според заплащането им. Нещата са много по-банални. Да ни разсмива, да ни докарва оргазъм, да ни е душеприказчик, да убива паяци и отваря буркани... Това за парите го твърдят мъжете. Те си знаят защо (най-вероятно не отговарят на другите критерии Rolling Eyes)
3) Жената е удовлетворена, когато горните точки (най-вече първите 2) са чекнати. Пари може и сама да печели.
4) Не слагай развода при депресията. Често той е щастливо събитие (75% са по желание на жената Wink ) А както вече цитирах по-горе (но ти явно не си прочел или разбрал) сексизмът е посочен като главен фактор при женските депресии. 8000 ЯРМа го твърдят, не ютюб филмче.

# 1 336
все по-големия брой на хора с разводи, депресии, психични разстройства, зависимост от опиати и наркотици, и т.н. - не знам.
През 50-те години, след войната, жените в САЩ и Англия се връщат в кухнята и започва бумът на използването на амфетамини, прозак и антидепресанти. Страдали са масово от депресия и ОКР. Издавани са по 30 млн рецепти годишно за лекарства, повечето на домакини. Има си и име - синдромът на домакинята.

# 1 337
  • France
Манди, Криско има избирателно четене. След няколко поста пак ще твърди обратното. Защото в неговата глава неговото мнение с тежест на аксиома.

# 1 338
То в темите над десет пъти е писано, че има жени, които печелят повече от мъжете си, но пак тук коментари от мъже - ама аз не съм виждАл. Имам предположение, че имат доста такива познати, просто не знаят, защото не би им минало през акъла, че жената може да взима по-голяма заплата и да не са се развели още. Аа, забравих, при гаджетата не важи. Явно хипергамията се проявява след подписа и ипотеката.

# 1 339
  • France
За съжаление често след подписа и децата жената наистина почва да печели по-малко от мъжа. Не го твърдя аз, a Insee - националния институт по статистики.

# 1 340
Така е, но се бърка причина и следствие. Ако моята заплата намалее и имаме деца и ипотека, мъжът ми ще си даде зор, за да компенсира разликата, но това няма да е, защото хипергамията ми (която е биологически обусловена уж) се е проявила изведнъж.
Между другото още в оригиналния пост ми избоде очите, че жените били по-емоционални и непоследователни. Аз имам коренно различни наблюдения. Дори в тази тема се усеща емоционалният заряд на мненията, писани от мъже.

# 1 341
Аз взимам почти двойно на моя приятел :p
Сестра ми също
Заплатата си е точно оправдание.

"Жените искат само богаташи"
"Приятел" ако имаш предвид някой, с когото правиш секс - ми да, там няма значение заплатата, а дали те привлича.
Когато сключиш брак, родиш деца, и купиш имот в съпружеска общност с мъж, който изкарва по-малко пари от теб, тогава ела се похвали колко си прогресивна. Аз за такива жени се сещам много малко. Но може просто аз да не познавам, пък иначе да си има много. Това последното го казвам преди да ме обвини Филомена, че говоря само за туй, което виждам от моята камбанария.

А ти имаш ли купен имот в съпружеска общност или побърза да го купиш баш преди да се ожениш?

# 1 342
Не се огорчавайте толкова от това, което ви били казали разни дядковци, пък било то и професори. Виждаш го, че е от друго поколение, с други (древни) разбирания - нормално е да си говори врели - некипели.
На мен ми се яви веднъж по дело един такъв древен противник, стегнат в официален консервативен костюм и демонстративно шокирано гледаше облеклото ми (аз не бях костюмирана и панталонът ми беше малко по-интересен Grinning). Възприех го като забавна антика. Sunglasses

# 1 343
А между другото аз имам съвсем искрени намерения да се омъжа за този човек, само да ми предложи Grinning
Хич не ми дреме, че изкарва по-малко от мен

Единственото което не бих приела е от типа хора, които се оплакват, че няма достатъчно добре платена работа за тяхната квалификация и виснат на врата на половинката. (За съжаление познавам такива и жена и мъж)

Иначе как пък може да намериш човек, хем да е богат, хем да те привлича сексуално, хем да се разбирате.
Много сложна става схемата.

# 1 344
  • София
Ами аз със сексуалното привличане не мога да направя компромис. Като си финансово самостоятелна обаче, можеш да си наредиш приоритетите по друг начин. Не е истина с какви неща са примиряват жени, защото иначе ще останат без покрив. То не случайно за някои е много изгодно жената да не изкарва пари Wink Като има собствени средства обаче, вече не може да бъде притисната така лесно, тогава трябват качества.

# 1 345
  • Столичанин ама не в повече :D
Брех колко страници се изписаха, как жените били онеправдани и взимали по-малко, пък сега лекари, адвокати, инженери, архитекти и ай-тита били повече от половината жени. И тенденцията се увеличавала от година на година. Последно кое е вярното, или е вярно в зависимост от случая, когато трябва да се доказва някаква теза. Joy
А ако нещата бяха много по-банални. Да ги разсмива, да им докарва оргазъм, да е душеприказчик, да убива паяци и отваря буркани.. нямаше 75% от разводите да са по желание на жената, всъщност отново две неща които си противоречат, ама какво да ги правиш жени. Sunglasses
Защо сума ти умни жени стоят с насилници, а пък при мъжете, които нали не са толкова умни като жените някакси това се наблюдава по-рядко Thinking
Джеръми, продължава с тъпото си заключение, че жената с по- високи доходи, не би взела мъж, с по- ниски или по- ниска позиция от нейната.
Проумей, че около мен, повечето случаи са такива. Ако, искаш мога и да ти го подчертая.
А това, че като мъж, не можеш да свалиш и задържиш една жена, не е свързано със заплата та ти. Определено.
А ти проумей, че когато пиша за нещо, не означава че пиша за собствения си живот Wink (всъщност почти никога не съм го правил и всъщност в моя случай е точно обратното като мъж никоя жена не е успяла да ме задържи, а това какво не мога да свалям да го пишете точно в тоя форум е смехотворно Sunglasses ).
А като говоря за високи доходи както споменах и преди (ама жените дето изпитвали детайлите явно нямат желание да ги четат Joy ) имам предвид няколко пъти в повече, а не за просто по-високи (щот нямам предвид няколкостотин или хиляда повече, то ако е така и аз съм бил с такива жени Grinning ). И говоря в началото на връзките и въобще изобщо за да се стигне до среща.
А между другото аз имам съвсем искрени намерения да се омъжа за този човек, само да ми предложи Grinning
Хич не ми дреме, че изкарва по-малко от мен

Единственото което не бих приела е от типа хора, които се оплакват, че няма достатъчно добре платена работа за тяхната квалификация и виснат на врата на половинката. (За съжаление познавам такива и жена и мъж)

Иначе как пък може да намериш човек, хем да е богат, хем да те привлича сексуално, хем да се разбирате.
Много сложна става схемата.
Да но мъжа ти е чужденец нали, и съответно отрицателните черти са по-незабележими Simple Smile (което е свързано с народопсихологията ама това е друга дъълга и обширна тема).

# 1 346
Не виждам какво пречи и да се разбирате, и да е сексуално компетентен, и да умее да изкарва и пари. Тия дето са добри в секса все бедни ли са?

Сега да не изкарате, че само един мъж на света може да ви задоволи сексуално - някакъв уникат, който трябва да търсите с фенер и като го намерите, вземате го колкото и беден/богат да е?
Колко партньора си имала, Лъвице - не споделяй ако не искаш, ама поне 10-20 ще да са били, нали - и всичките са те заводолявали, щом си била с тях. Не казвам, че всеки мъж може да се справи, но на едно задоволително могат да се справят голяма част от мъжете, стига да не им има нещо, физически или психически.
Както и да се "разбираш" с някого, каквото и да значи това - освен ако човек не е много несговорчив характер, повечето мъже сме расли в семейства и в социална среда, не сме хванати от гората и горе-долу можем да се разбираме с хора.

Но ако някоя жена мисли, че само един мъж на света е наречен за нея и тя трябва баш него да намери - ами успех, то на света има 4 милиарда мъже, ще има дълго да потърси и доста да изпробва, за да е сигурна, че е попаднала точно на него, ама както желае.

# 1 347
  • София
Брех колко страници се изписаха, как жените били онеправдани и взимали по-малко, пък сега лекари, адвокати, инженери, архитекти и ай-тита били повече от половината жени. И тенденцията се увеличавала от година на година. Последно кое е вярното, или е вярно в зависимост от случая, когато трябва да се доказва някаква теза. Joy

Те може да са лекари, адвокати, инженери, архитекти и айти-та, и пак да взимат по-малко от мъжете със същите професии Wink

А ако нещата бяха много по-банални. Да ги разсмива, да им докарва оргазъм, да е душеприказчик, да убива паяци и отваря буркани.. нямаше 75% от разводите да са по желание на жената, всъщност отново две неща които си противоречат, ама какво да ги правиш жени. Sunglasses
Защо сума ти умни жени стоят с насилници, а пък при мъжете, които нали не са толкова умни като жените някакси това се наблюдава по-рядко Thinking

Как си противоречат тези неща? Възможно е просто 75% от мъжете да не ги бива в тези неща Wink Сега, аз не твърдя какво е, но във факта, че 75% от разводите са по желание на жените, никъде не се съдържа противоречие с твърдението на съфорумката.

Но благодаря за демонстрацията на желязна мъжка логика, Джерами Sunglasses

Не виждам какво пречи и да се разбирате, и да е сексуално компетентен, и да умее да изкарва и пари. Тия дето са добри в секса все бедни ли са?

Че никой не е казал това. Казвам единствено, че не ми се налага да търся привлекателен партньор единствено сред богаташите, тоест, имам много повече избор Wink

Но ако някоя жена мисли, че само един мъж на света е наречен за нея и тя трябва баш него да намери - ами успех, то на света има 4 милиарда мъже, ще има дълго да потърси и доста да изпробва, за да е сигурна, че е попаднала точно на него, ама както желае.

Ако има такива жени, аз не съм сред тях. Но всичките ми партньора си ме привличали, и никога не ми се е налагало да правя (или дори да мисля за) компромис с това, особено поради финансови причини.

# 1 348
  • France
Всъщност само 65% от жените имат редовни оргазми.

И наистина зависи от морфологията и уменията на партньора.

# 1 349
Ха-ха, да не е защото за тях са останали бедните мъже?
Е все на някого ще се паднат и те, няма как.

Общи условия

Активация на акаунт