Red Pill Редпилнати мъже/жени

• 69 215
  • 2 341
  •   1
Отговори
# 1 440
След 50+ страници все още хипергамията се обсъжда, виждам. Не изяснихме ли, че жените са по-хипергамни по ред причини - биологични (плодоизносващ пол, уязвимост по време на бременност, ограничен като време плодовит период), психологични (търсене на опора и закрила у по-силния/ "властимащия"), социални (разлика в заплащането мъже/жени, традиционни роли на provider на мъжа) и т.н., и т.н.?

# 1 441
На мен ми е напълно ясно, но виж че почти всички съфорумки тук го отричат - поне за себе си, като че ли е нещо срамно или ненормално.
Жените били надраснали биологичното си програмиране и вече откак дойде феминизма не били хипергамни.

Аз не отричам мъжките си качества, например че мъжете имаме повече тестостерон съответно сме по-агресивни и т.н. - ами като са такива мъжете, такъв съм и аз.
Докато 100 страници вече от жени четем "е, те като цяло може и да са (леко) по-хипергамния пол, но аз лично не съм хипергамна!"

# 1 442
За кое последно се отрича? Не разбрах. За отпуск по бащинство ли? Е, разбира се, ако разликата в заплатата е 3 към 1 в полза на мъжа, няма той да и вземе "бащинство". Но не вярвам някоя жена да върне мъж с такъв доход, ако има възможност да избира. Може би отричат в самозащита, заради чести нападки по тази линия Wink

Никога не съм отричала, че жените сме по-хипергамният пол, както и че мъжете са също хипергамни. Например изборът на млада, здрава, "налята", тип пясъчен часовник жена за партньор не е просто прищавка, а резултат на еволюционната биология и подсъзнателната представа, кой би създал и отгледал здраво поколение, също вид хипергамия.

# 1 443
  • France
Криско, какво искаш да докажеш. Първо дай източника на това изследване, а не цитата му в Шок/Блиц и друга булевардна хартия. После дай да разгледаме по какъв начин е проведено : възраст/социално положение... на запитаните. И дори и да има все още атавистична финансова хипергамия при някои жени (това дори никой не го отрича) тя е изравнена с физическата, здравна и възрастова хипергамия при мъжете.
Имам чувството, че имаш трудности да разбираш написан текст, камоли да схващаш аргументи. Кажи какво те мъчи, всички ще се опитаме да ти помогнем.

# 1 444
  • София
Как от това наблюдение за колите се стигна до това заключение? Причинно-следствена връзка не се установява по този начин. Мъжете може да не харесват жени в Бентлита, понеже тях ги смущава жената да е богата, или понеже предполагат, че щом кара толкова скъпа кола, значи търси мъже с висок статус (какъвто те нямат), или вече има такъв мъж (който й е купил колата). И какво общо има детеродната възраст с Бентлитата, жена в детеродна възраст не може да кара Бентли ли? Изобщо, хвърляне в заключения от най-малката сламка. Дори да има истина в дадено твърдение, няма как да го взема несериозно с такива нелогични аргументи.

Някога статусът на мъжа е бил необходимост за нормален живот и дори оцеляване на жената и това я е принуждавало да преглътне много други неща. В днешно време не е така и жената може да избира по други, важни за нея критерии. Това е проблем за хората, които могат да предложат само финанси, или които се страхуват, че проблемът да не бъдат желана партия е в тях, а не в "меркантилната женска природа" - изместване на отговорността.

# 1 445
  • France
В нашия уреден и сигурен свят финансовата хипергамия отдавна не е водеща. Аз съм търсила съвсем други качества, пари си имам. Но винаги ми е харесвало мъжът да е интелигентен и здраво стъпил на земята. Защото аз си падам малко летяща във въздуха. Пак си е хипергамия, но не и това, което се опитва да бъде наложено като правило.

# 1 446
Интересно мъжете, които били по-секси в скъпа кола, на каква възраст са. Пак ли трябва да споменавам как някои способности доста си влошават с възрастта или как в по-голямата част от историята мъжете с по-голям статус са били силни и млади.
Имаше един виц - една жена казала, че харесва и стари и бедни, но никога едновременно. Да не би младият беден да е за забавление, а старият богат - за бизнес, а не защото е много секси?
Лично на мен демонстрациите на пари не ми харесват. Най-добре е човек да има пари и по външния му вид да не можеш да го разбереш. Освен това по-скъпа кола може да означава неразумно харчене и комплексарщина. Има много по-важни неща от нея.

# 1 447
  • София
На мен финансовата стабилност ми е позволила да приоритизирам качествата на човека, а не банковата му сметка. Не знам дали щях да съм толкова доволна от избора си и дали той щеше да покрива толкова от важните ми критерии, ако нямах такава и търсех на първо място мъж, който да ми я осигури. Това със сигурност щеше да ограничи избора ми и вероятно да ме вкара в някой неприятен компромис.

# 1 448
  • France
Малко хора са наистина толкова богати, че да могат да си позволят Бентли. Обикновенов нашите странито се купува за сметка на други неща, на секънд хенд, резултат от някаква шашма... В UK, където е правено изследването, има аристокрация, към която се гледа почти с религиозен почит. Може и да не е чисто финансов интерес.

# 1 449
Хахаха аз съм в потрес Joy израза на хипергамията се свежда до мъж в скъпа кола на лизинг Joy Joy
Аз като ви казвам, че БГ не може да се реализира хипергамия...
Крис, аз си карам десетгодишната кола, ама пък купена кеш от мен си за мен си. И хич не ме впечатляват кредитните фукльовци. Това не е хипергамия.

# 1 450
  • София
Винаги има и опция самият мъж да се чувства по-уверен в Бентлито, което да го прави по-секси в очитена гледащите Wink

# 1 451
На Криско изглежда нещо му е дерт, че жените предпочитат да се обвързват с мъже на тяхното финансово ниво или по-нагоре, и върти-суче все до тази тема се връща и пуска кукичките на дискусията тук в темата. Simple Smile Извинявам се, но така ми се струва на мене.

# 1 452
  • София
Мисля, че на всички ни се струва така Satisfied

# 1 453
Колата на лизинг отдавна не е показател за финансово състояние, по скоро липсата на кредит в днешно време е такъв показател.
Обаче факт, повечето млади жени гледат дали мъжът има хубава кола и това допринася за избора им, не е като при мен едно време да го возя на издрънканата лада и пак да ми връзват Simple Smile

# 1 454
Интересно мъжете, които били по-секси в скъпа кола, на каква възраст са. Пак ли трябва да споменавам как някои способности доста си влошават с възрастта или как в по-голямата част от историята мъжете с по-голям статус са били силни и млади.
Един и същ мъж като стане от Форд Фиеста и седне в Бентли, става по-секси. Повече детайли за това изследване нямам - снимах каквото прочетох (в списание за коли). Източник не ми се търси.

Статусът съвсем не е свързан с младостта, даже напротив. Няма как да се върнем да видим как е било при хората, но при братовчедите ни примати с по-висок статус са по-възрастните мъжкари. Дори при горилите се появява "сребърна" окраска с възрастта - като визуален индикатор, та младоците да не се бъзикат с тях. Оттам идва терминът "silverback gorilla". При хората аналог е посивяването на окосмяването.

На Криско изглежда нещо му е дерт, че жените предпочитат да се обвързват с мъже на тяхното финансово ниво или по-нагоре, и върти-суче все до тази тема се връща и пуска кукичките на дискусията тук в темата.
Защо да ми е дерт - нали точно това казвам, такъв си е природният ред на нещата. Чудно ми е защо не си го признават (почти) всички жени тук - вероятно мислят, че някой ще ги съди, ако са хипергамни.

Причинно-следствена връзка не се установява по този начин. Мъжете може да не харесват жени в Бентлита, понеже тях ги смущава жената да е богата, или понеже предполагат, че щом кара толкова скъпа кола, значи търси мъже с висок статус (какъвто те нямат), или вече има такъв мъж (който й е купил колата).
Една и съща жена като стане от форда и седне в бентлито, не става по-секси в очите на минувачите (както стават мъжете). Това е наблюдението на учените, а заключенията и причинно-следствената връзка оставям на теб.
Секси на първично ниво значи вдига ли ти се като я гледаш, а не размишления кой й е купил бентлито. Тя ако е секси, си остава секси и в бентли, и във форд - мъжете пак биха точили лиги по нея, нищо че не могат да си я позволят (както колата, така и жената). А ако е лелка - никой мъж няма да я пожелае само защото демонстрира, че има пари.
Туйто моето заключение, а твоето можеш да си го направиш сама, разбира се.

Последна редакция: пн, 06 ное 2023, 11:28 от chris78

Общи условия

Активация на акаунт