Red Pill Редпилнати мъже/жени

• 67 959
  • 2 341
  •   2
Отговори
# 1 665
Тук масово живеят у родители и родителите ги издържаме, дори и когато печелят повече от нас.
Това истина ли е?
А защо им правите тази мечешка услуга?

# 1 666
Ха, аз живея сама в къща на 2 етажа, а там, където живее синът ми, предстои да строим. Не виждаме никакъв икономически смисъл той да излиза на квартира при положение, че съвсем спокойно може временно да живее при мен - и то почти самостоятелно, сам на етажа. Парите за наем и сметки може да инвестира в нещо по-полезно. Ай ся да се прайм на много печени и самостоятелни, и от какъв зор?! На кого ще се доказва?!

# 1 667
  • France
Добре, това е ваше решение. Защо ни го разказваш, надали имаш нужда от нашето одобрение? А и темата е различна.

# 1 668
Ха, аз живея сама в къща на 2 етажа, а там, където живее синът ми, предстои да строим. Не виждаме никакъв икономически смисъл той да излиза на квартира при положение, че съвсем спокойно може временно да живее при мен - и то почти самостоятелно, сам на етажа. Парите за наем и сметки може да инвестира в нещо по-полезно. Ай ся да се прайм на много печени и самостоятелни, и от какъв зор?! На кого ще се доказва?!

Представи си, че в картинката се появи момиче, което категорично ще откаже да живее под един покрив с вас. Тогава какво?

# 1 669
  • Столичанин ама не в повече :D
Ще прощавате, че ще ви прекъсна отклонението относно терморегулацията, но ми е любопитна друга подробност
Мнозинствато от жените в темата отрекохме хипергамията в модерните отношения. Водени сме от собствените ни мотивации - млад, красив и здрав партньор. Обикновено го избираме "от нашата черга" като интелект и професия.
Но мъжете в темата държат на съществуването на хипергамията и то изцяло във финансовия ù аспект. Което подразбира, че са си взели жени с по-нисък статут от тях. По-малко амбициозни, умни, работливи и с по-малко начален капитал, може би дори и от по-скромни семейства?
И въпросът ми е защо сте се задоволили с по-некачествен партньор? Например аз имам твърде добро мнение за себе си за да го позволя.
Не мнозинството от жените, а всички жени на думи примерно не искат връзки с физически насилници, но в реалността се вижда какво се случва, така че при жените обикновено твърденията не кореспондират с действията им. Sunglasses
Аз пък много искам моята да изкарва повече от мене, ама няма да го е...
Не че не се опитва да ме догонва напоследък

Да си мислил като си се женил. Ей го на, моя мъж. Като се оженихме ме превъзхождаше по доходи, пък аз го настигнах и надминах. С една дума, аз се минАх! От хипергамна станах хипогамна. УжасТ.

Сериозно, още ли не стана ясно, че ако жената е образована, интелигентна, привлекателна, може да си позволи да избира. Аз избрах човек, който е равностоен по образование и социално положение. Избирах го да има моите ценности и разбирания за живота. С този човек живея вече 23 години. Ако не си допадахме интелектуално, физически, емоционално, нямаше да сте все още заедно.
Аби, мъжете в темата казаха тц. Не може - жена си, значи си хипергамна и задължително финансово положение на избраника ти е най-важно. Защо обаче го твърдят, те си знаят.
Емче тя сама си го казва как е било в началото. Laughing

# 1 670
Пълнолетните работещи "деца", живеещи с родителите, е редно да участват в сметките, а не да бъдат издържани. Формират се лоши навици и привички.

# 1 671
  • Paris, France
Тук масово живеят у родители и родителите ги издържаме, дори и когато печелят повече от нас.
Това истина ли е?
А защо им правите тази мечешка услуга?

Защо не? Така е живял мъжът ми до 30 годишен, а после майка му ходела да му пазарува, да му готви, да го пере и да му глади ризите. Не са умрели, нито той, нито майка му.

Ако можеше, и аз щях да живея с родител. Като живеех у майка и майка я нямаше, баба ми идваше да ме пере и да ми готви. Кайф. Изнесох се само защото исках да живея в друг географски район, а никой от нашите не щеше да дойде да живее там. Майка имаше дълги отпуски и идваше за по месец, 3 пъти годишно 😇.

Тук наемите са скъпи, ипотеките са скъпи. Защо да се охарчваме и/или да губим наеми?

Пълнолетните работещи "деца", живеещи с родителите, е редно да участват в сметките, а не да бъдат издържани. Формират се лоши навици и привички.

Нас родителите ни не са ни карали да плащаме сметки, а свекърът даже държеше да ни плаща режийните като дойдохме. Няма да е честно да искаме нещо от децата ни, което нашите родители не са искали от нас. Аз се изнесох рано и не съм имала проблеми с плащане на наеми и сметки.

Младите хора имат повече желания и харчове. Нека да си поживеят! Няма да избягат сметките.

# 1 672
Ами ето ви го редпил поведението - от какъв зор ще си нарушава спокойствието заради някоя, която му поставя условия? Ако предлага по-добро решение, окей. Говорили сме по темата и това съм го чула не само от него, а и от приятелския му кръг момчета. Транслира се като "щом не приемаш родителите ми, макар и временно, какво търсиш с мен?" - когато се очертава сериозна връзка.
Момчетата се дразнят на очакванията към тях - ако не могат да ги покрият, са извън класацията автоматично, дори и да са напреднали по пътя на житейските си постижения.
Да, темата е на кого му е по-студено / горещо, верно, как забравих.

# 1 673
не да се караш да си плаща сметките, а сам да чувства необходимост да се грижи за себе си и да се издържа, на зряла възраст..
другото е осакатяване..

# 1 674

Младите хора имат повече желания и харчове. Нека да си поживеят! Няма да избягат сметките.

Много си широкоскроена - чудно ми е дали ще мислиш така, ако един ден се окажеш с 60+ годишни "деца" чакащи те да гушнеш букета, за да останат в жилището ти. И тези "деца" нито са работили някога, нито са имали връзки - щото "ох на мама, то много скъпо бе!".

# 1 675
на някои родители им е по-лесно да издържат децата си докато са живи, отколкото да си признаят, че не са отгледали отговорни и самостоятелни хора, и са се провалили като родители в тази си част...

# 1 676
Да обаче ако живееш с вашите, живееш по техните правила.
Само аз ли не мога да водя мъж да спи в съседната стая до тази на нашите?

Или да ми се натяква кога и какво да ям, защо се прибирам в 3 и как се обличам.

# 1 677
  • Paris, France

Много си широкоскроена - чудно ми е дали ще мислиш така, ако един ден се окажеш с 60+ годишни "деца" чакащи те да гушнеш букета, за да останат в жилището ти. И тези "деца" нито са работили някога, нито са имали връзки - щото "ох на мама, то много скъпо бе!".

А, тяхното поколение от работа не бяга. Не ще връзки, нито деца. Нещо като 37% от младежите на тяхна възраст не ги щат.

Е, ММ и аз не чакаме някой да гушне букета, а са ни гледали по същия начин.

А какво предлагаш? Да ги насиля да имат връзки? WTF. Приятелите им нямат.

Така е. Аз можех да водя мъже, но не и да живеят там. На децата не сме забранявали да водят гаджета и даже бихме се зарадвали, ама няма да ни огрее. Не натъкваме нищо. Ама и не излизат.

Тези със забраняващите и натякващи родители намират начин да се изнесат, даже бягат още в ученическа възраст. Тези с меките родители си вегетират в детските стаи.

# 1 678

не е задължително.. доста такива родители разрешват всичко за да има мир,
 и да изглеждат готини в очите на децат си...

# 1 679

А, тяхното поколение от работа не бяга. Не ще връзки, нито деца. Нещо като 37% от младежите на тяхна възраст не ги щат.

Е, ММ и аз не чакаме някой да гушне букета, а са ни гледали по същия начин.
А какво предлагаш? Да ги насиля да имат връзки? WTF. Приятелите им нямат.

Как ще проискат да имат връзки като живеят у вас?! Коя нормална жена ще поиска да се навре в "детската стая" на мъжа?Оставете ги да пораснат тия деца!

Общи условия

Активация на акаунт