Red Pill Редпилнати мъже/жени

• 67 959
  • 2 341
  •   2
Отговори
# 1 605
  • France
Според мен някои мъже не виждат жената като личност, а търсят удобството, което тя може да им донесе в ролята на тяхна притурка - да е хубавка за да ги привлича, да е послушна за да става тяхното, да е склонна да върти домакинството, за да не им се налага на тях, да е предана, за да не се притесняват, че ще хукне по друг.
Съгласна съм с тази гледна точка. С голямо съжаление, защото това не са здрави и искрени отношения, а някаква зависимост, която се гради върху собственическо чувство от една страна и някакъв подчинен мазохизъм от друга.
Но животът е пъстър и след като има хора, които са съгласни - сполай им на изборите.

# 1 606
...Атрактивна в случая има предвид, че жената проявява признаци на здрава, млада, плодородна. Затова мъжете се женят надолу в социалната стъбица за някого с по-атрактивен външен вид...
Тоест няма умни, богати и млади, и красиви? Thinking Не разбирам това "да няма висок статут". Отделно, че въобще не отговаря на личните ми наблюдения, не разбирам този страх да споделиш живота си с някоя независима, умна и успяла жена. Зад подобен избор прозира голяма несигурност

Статутът като свързан с определението на хипергамията - обвъзрване с по-висок статус ( най-често повече пари) или поне на твоя, нали дискутирахме това с Крис78 50 страници назад в темата. Това има предвид хипергамията в частност, вече кой какво разбира и интерпретира си е отделен въпрос.

От моите лични наблюдения и се потвърждава теорията, и не.

Последна редакция: нд, 12 ное 2023, 04:56 от Анонимен

# 1 607
Които мъже не се интересуват от това дали жената има други качества освен хубава външност, да не се сърдят ако децата им са глупави.

# 1 608
  • France
Не разбрах добре последния пост на Бизи.

Хипергамията е да избереш партньор, който те превъзхожда. Финансовата хипергамия е само един нюанс. Но е показателно, че само тя бива разисквана от мъжките потребители.

Ала-бала, не бих се обзаложила, че тези мъже са особено проницателни и без друго.

# 1 609
Говорите така, сякаш има безброй хора, които са (почти) съвършени - ум, красота, образование, прекрасен характер, пари - и само едно самочувствие си трябва, за да имаш такъв партньор.
Хората са масово несъвършени. Рядко всички преимущества вървят в пакет. Аз дори се замислям дали познавам и един мъж или една жена да са точно отличници по абсолютно всички параграфи.

# 1 610
Това обсъждахме с Крис по-назад в темата какво точно значи хипергамия. Той твъдеше, че значи да се омъжиш за някого с по-висок социоикономичен или образователен статус (Oxford definition: the action of marrying or forming a sexual relationship with a person of a superior sociological or educational background), но аз съм го срещала по-общо в смисъл на да се омъжиш за човек с по-висок статус или на същото ниво (marrying across and up the social hierarchy). Има предвид предимно статус, доходи и ниво на образование,на Запада колкото по-високо е нивото на образование това се превежда във високи /по-високи доходи, насвързани са нещата. Вече какви качества притежава мъжът или жената е отделен въпрос, но аз съм съгласна, че и качествата привличат, не толкова статусът. Simple Smile

# 1 611
  • France
Хората са масово несъвършени.
Именно. Дори бих добавила, че никой не е съвършен. Този факт отрича до известна степен съществуването на каквато и да е гамия. Wink

Бизи, отдавна се дадоха определения за хипо, хомо и хипер гамия. Хайде да не се връщаме назад.

# 1 612
Говорите така, сякаш има безброй хора, които са (почти) съвършени - ум, красота, образование, прекрасен характер, пари - и само едно самочувствие си трябва, за да имаш такъв партньор.
Хората са масово несъвършени. Рядко всички преимущества вървят в пакет. Аз дори се замислям дали познавам и един мъж или една жена да са точно отличници по абсолютно всички параграфи.

Разбира се, и точно затова ограничаването само по параграф "пари" не работи. Един мъж може да печели колкото или повече от жената, но тя да бъде много по-високо по стълбичката благодарение на други свои предимства и да се окаже недостижима за него. Параграфът доход може да бъде недостатъчен да компенсира недостатъци от рода на характер, възраст, външен вид, среда, произход, нещо друго, и да се окаже, че мъжът се цели твърде високо, далеч над нивото си. Има нематериални моменти, които много свалят от "цената".

# 1 613
Аз пък смятам, че повечето мъже се чувстват зле, ако жена им ги превъзхожда по финанси и стстус.

Била съм свидетел на няколко разпаднали се отношения поради това.

Не всички, разбира се, но мнозинството, искат да доминират, и това е нормално.

Все пак "Мъж под чехъл" не е положително нарицателно.

# 1 614
Ние имаме познат - нарочно се оженил за глупава жена - да я превъзхожда и да го слуша. Сърба си попарата, най-вече с децата си.

# 1 615
  • France
За да един мъж да се чувства зле заради нещо толкова преходно, като по-голям доход означава, че има крехко его и голяма доза несигурност в собствените си качества и мъжественост.

# 1 616
Аз пък много искам моята да изкарва повече от мене, ама няма да го е...
Не че не се опитва да ме догонва напоследък

# 1 617
Аз пък много искам моята да изкарва повече от мене, ама няма да го е...
Не че не се опитва да ме догонва напоследък

Да си мислил като си се женил. Ей го на, моя мъж. Като се оженихме ме превъзхождаше по доходи, пък аз го настигнах и надминах. С една дума, аз се минАх! От хипергамна станах хипогамна. УжасТ.

Сериозно, още ли не стана ясно, че ако жената е образована, интелигентна, привлекателна, може да си позволи да избира. Аз избрах човек, който е равностоен по образование и социално положение. Избирах го да има моите ценности и разбирания за живота. С този човек живея вече 23 години. Ако не си допадахме интелектуално, физически, емоционално, нямаше да сте все още заедно.

# 1 618
  • France
Аби, мъжете в темата казаха тц. Не може - жена си, значи си хипергамна и задължително финансово положение на избраника ти е най-важно. Защо обаче го твърдят, те си знаят.

# 1 619
  • София
Ей сега ще се хвана с някой ревнив манипулативен психар заради парите му, дето си ги крие под 9 дюшека. 😁

Общи условия

Активация на акаунт