Red Pill Редпилнати мъже/жени

• 67 919
  • 2 341
  •   1
Отговори
# 1 920
Децата не бива да виждат изнервени, хаотични и скапани майки. Те имат нужда от сигурност и внимание / топлота. Заслужаваше си заради детето. Вече е бивш.

# 1 921
Не, на мъжете не им прави впечатление това. Щом мама и детенце са усмихнати, значи всичко е наред. Как е постигнато, не е важно.

Майка ми беше същата като теб. Сега на възраст е още по-зле. Цял живот ще я запомня като кълбо от нерви заради две чинии в мивката или нещо друго. Аз виждайки в какво се превърна поех друг курс и по-добре, че никой нормален мъж нямаше да ме изтърпи такава.

# 1 922
По децата си личат майките.

# 1 923

Нещо по повод двойните стандардарти за късно родителство

# 1 924
По децата си личат майките.

А бащите къде са в картинката!?

# 1 925
В съпорта. Бащите са подкрепа на семейството и авторитет. Би трябвало.

# 1 926
  • France
Не знам. С първото ММ беше наистина 50 процентов родител. Дори може би повече. И Монсти си го търсеше него, не мен. Със Славито обаче разделихме ролите лошо. Аз с малкото, той с голямото. Чак от известно време разбиваме тази схема. И по-добре. Не мисля, че зависи от пола, а от характера. Баща ми е голям детешар. Също като дядо ми. Умираха да се занимават с мен, а сега татко си играе с внуците. ММ също е по-търпеливият родител. Аз съм по по дисциплината. Както мама беше.

# 1 927
Извинявай, видях линка само на едно. Което явно никоя от нас не го е прочела докрай. И никой не отрича женската хипергамия през годините та до днес, но това което казваме е, че тя не е по наше желание, а в следствие от обстоятелствата.

Това го твърдиш ти, че е в следствие на обстоятелствата, според твоите представи. Както и още един куп извъртания от вече написаното. Ти пет пъти си промени какво уж твърдиш. До вчера не беше ли "хипергамия не съществува поради еманципацията и феминизма"? Днес вече никой не отричал, но не била по наше желание. Много се променят goalpost-овете нещо, да не се окажем в грешка.

Но, както деликатно Крис се опита да каже, изобщо не е добра позицията, защитавана масово, че хем жените не сме хипергамни, хем мъжът е скръндза, ако не плати на срещата, трябва да е щедър, и в последствие, изобщо "моите пари са си мои, неговите общи". Много лесно се олеква с тази позиция в очите на всеки стойностен мъж. Wink

Последна редакция: пт, 17 ное 2023, 00:43 от Анонимен

# 1 928
Извинявай, видях линка само на едно. Което явно никоя от нас не го е прочела докрай. И никой не отрича женската хипергамия през годините та до днес, но това което казваме е, че тя не е по наше желание, а в следствие от обстоятелствата.

Но, както деликатно Крис се опита да каже, изобщо не е добра позицията, защитавана масово, че хем жените не сме хипергамни, хем мъжът е скръндза, ако не плати на срещата, трябва да е щедър, и в последствие, изобщо "моите пари са си мои, неговите общи". Много лесно се олеква с тази позиция в очите на всеки стойностен мъж. Wink

Е как някоя ще си го признае? Да не са луди? Тука от няколко дни се разтягат локуми за чистата и неопетнена любов тинтири минтири и като питам директно ще се хванат ли с бедняк се извъртат на 180 градуса. Всичко само и само да не изглеждат "хипергамни".

# 1 929
Всъщност, за каква хипергамия говорите? В статията я разглеждат по три отделни показателя: социален статус, образование и финансово състояние. Коментира се в самото начало, че прогресивно намалява процента на хипергамните жени, за сметка на хипогамните. Това е свързано с феминизма и с увеличеният процент жени с висше образование. Аз лично имам забележки към статията, но за мен беше интересна в личен аспект.

# 1 930
Кой да предположи колко трудна за разбиране ще се окаже женската хипергамия?!
С Крис от самото начало дадохме определения (от речника на Оксфорд), но, не, хипергамия означавало "да избираш партньор, който те превъзхожда" (не, не значи). Финансовият статус бил "само нюанс" сред всички превъзхождащи качества (не, отново грешно). След това се бълнува и се настоява за причинно-следствени връзки (отново погрешно). Жена, омъжена за партньор с по-висок образователен или социо-икономичен статус, се води хипергамна (по дефиниция). Въпрос на дефиниция е, не на причинно-следствена връзка както се разбира, ако се прочетат проучванията по въпроса.

Конкретно, във въпросното проучване става дума за двата подтипа на хипергамията - образователна и социо-икономична (статусна), като само втората - по статус - се измерва в проучването с трите параметри: социално положение в обществото от родното семейство, професионален престиж и доходи. Пита се дали промени в образователната хипергамия предполагат такива в статусната, измерено чрез трите параметра. Резултатите показват, че по третия параметър - доходи - във всички кохорти се показва тенденция мъжете да печелят повече от жените, така че дори хипогамните (по отношение образование жени, т.е. в брак или съюз с мъж с по-нисък образователен ценз) са все още хипергамни по отношение доходи и принос към общия бюджет. Резултатите за доходите съвпадат с предишно проучване от САЩ и не само.

# 1 931
То си е характерно за форума всичко да се извърта кога как изнася, чак ме кефи в някои случаи, да не ги изброявам да няма драма.
Мъж, който не изкарва пари или изкарва малко просто не е предпочитан за партньор каквото и да се говори. Нямам предвид временно положение, а за трайно на ниска заплата или безработен. Безбройните теми го доказват, в които същите потребителки дават категорични съвети жените да бягат с двеста.
Както и въпреки мокрите сънища на някои потребителки, мъж поел цялото домакинство и грижите по децата, на издръжка от жената - такива примери в реалния живот не завършват никак добре. Мъжът бързо губи всякакво уважение от жената и освен третиране като слуга, често се сдобива и с рога.
Така че напълно безсмислено е да се отричат очевидни факти, ся кой как дефинира понятията може да се спори, но не е толкова съществено

# 1 932
  • Пловдив

Е как някоя ще си го признае? Да не са луди? Тука от няколко дни се разтягат локуми за чистата и неопетнена любов тинтири минтири и като питам директно ще се хванат ли с бедняк се извъртат на 180 градуса. Всичко само и само да не изглеждат "хипергамни".
Аз ще го кажа открито. На 25, когато го взех моя мъж беше беден. Не беден-беден, но нямаше нищо като собственост, освен самия той - висок, интелигентен, образован, абе готин! Аз, също нямах кой знае какво, но потенциално произлизам от по-заможно от неговото семейство. И в момента имам повече зад гърба си, по неприятно стечение на обстоятелствата наследих.

Също така в момента Благоверния изкарва в пъти повече от мен. Но когато се събрахме имахме приблизително еднакви доходи. Аз останах вкъщи за 10-11 години да отглеждам децата, което му даде свобода да се развива кариерно. В момента работя, от 7 години и взимам над средната заплата за страната (от сайта на НОИ).

# 1 933
  • София
Доста по-напред в темата казах, че жената може да излезе нехипергамна, само ако си вземе мъж, който е много по-зле от нея във всяко едно отношение, и гледам, настроенията го доказват Satisfied Не знам защо разсъжденията, които не подкрепят теория за женската хипергамия водят до такова възпаление и хора, които говорят нормално и аргументирано се посрещат с емоционални атаки.

Мъж, който не изкарва пари или изкарва малко просто не е предпочитан за партньор каквото и да се говори. Нямам предвид временно положение, а за трайно на ниска заплата или безработен. Безбройните теми го доказват, в които същите потребителки дават категорични съвети жените да бягат с двеста.

Но хипергамията не е това Wink Хипергамията е мъжът да изкарва повече от жената, тоест, критерият не е покрит, ако той изкарва по-малко, не е нужно да изкарва много малко или да не изкарва изобщо. Сега трябва ли да кажа, че се извърта хипотезата Wink

А и колко теми сме чели, в които жената издържа диванен паразит, хазартаджия? И да, разбира се, че ще кажем да бяга с двеста - защото дадените мъже не допринасят с нищо, а не защото изкарват по-малко от жената.

# 1 934
Хипергамия е Меган и Хари, Роналдо и жена му, която е била продавачка, Хю с многото моделки и пр.
Учителка и плочкаджия НЕ Е хипергамия, колкото и повече да изкарва вторият.
Това го пиша за десети път, последен и се отписвам от тая тема, щот ми писна от невъзможността да се разбере нещо толкова елементарно.

Общи условия

Активация на акаунт