Red Pill Редпилнати мъже/жени

• 67 889
  • 2 341
  •   1
Отговори
# 1 905
Филомена, провеждала съм собствена екпериментална докторантура, учасвала съм в ред научни публикации, мога да интерпретирам правилно Wink
Нямам намерение да отговарям повече. Извъртате си откъси както ви устройва, без да се направи разбирателен анализ на написаното. Разкоствайте си на воля, щом ви е толкова важно, няма да ви преча.

# 1 906
  • France
Чудесно, значи знаеш как се защитава теза, как се цитира и как се посочват източници. Ние с Лъвица поне се пробваме. Щеше да е некоректно само да хвърлим едно мнение и да настояваме да ни се вярва.

# 1 907
  • София
Те самите хора са си дали алтернативно обяснение на резултатите. А валидността на едно такова изследване е много трудна за доказване. Множество фактори, които си взаимодействат по различни начини. Същите резултати могат да се използват в подкрепа на отиващата си хипергамия, но хипотезата е друга и се разглежда през нейната призма.

# 1 908
  • France
Не виждам защо въобще си дърпаме плитките, никоя от нас не е чела докрай въпросното проучване, което е само едно от поне 1000. Отвъд хипотетичните анализи (самите автори директно казват, че става дума само за хипотези) е изключително притеснително и тъжно, че една жена, дори и с добър образователен ценз пак ще печели по-малко от един мъж. Надеждата ми е, че все пак става дума за хора от +70 до +40 години. А светът се променя. Самата аз виждам разлики за 15-20 години.

# 1 909
Каза ала.бала от БГ-мама без да може да подкрепи твърдението си със статистически данни.
Вземете и го прочетете проучването за по-нататъшните Ви въпроси, щом толкова разбирате от дизайн на научни проучвания и Ви интересува.

Ето пък какво е казал Марк Твен, и то не в бгмама Wink
Степенуване на лъжите: - малка лъжа, голяма лъжа, статистика.
Или както казват французите - хващате си под мишка научните проучвания и циркулирате.

# 1 910
Чудесно, значи знаеш как се защитава теза, как се цитира и как се посочват източници. Ние с Лъвица поне се пробваме. Щеше да е некоректно само да хвърлим едно мнение и да настояваме да ни се вярва.

Не "хвърлям мнение", а цели три научни проучвания по темата от сериозни източници с репутация. Smile Още поне дузина има също, които потвърждават статус хипергамията на женския пол през годините, та до днес. Който се интересува, сяда, хваща си проучванията и си ги чете, не чака друг да му резюмира. Wink Така ще си отговори на всички въпроси, които си задава Wink

# 1 911
  • France
Извинявай, видях линка само на едно. Което явно никоя от нас не го е прочела докрай. И никой не отрича женската хипергамия през годините та до днес, но това което казваме е, че тя не е по наше желание, а в следствие от обстоятелствата.

# 1 912
  • Столичанин ама не в повече :D
Лъвица повдигна един много важен въпрос, а именно къде са мъжете в избора за партньор? И погледнато от този ъгъл нещата изглеждат повече от логични. Както вече бе цитирано женската хипергамия на практика е в ущърб на жената -> повече домакинска работа, повече задължения по децата и повече вероятност от минаване на половин работен ден. С всички произтичащи последствия. Явно мъжете си знаят интереса Wink и той е да са хипогамни.
За останалото, явно имаме еднакво разбиране на проучването цитирано от Бизи.
Това изобщо не е вярно, просто вие жените не искате мъже, които да си стоят вкъщи и да гледат децата, а вие да поемата по-голямата финансова тежест, спомням си за една тема в която жената изгонила мъжа, щот искал да се грижи за домакинството, докато тя изкарвала повече. Sunglasses

# 1 913
  • France
Кои "ние жените"? На мен това ми е мечтата Joy

# 1 914
  • София
Мечта, която обаче трябва да си съчетае с бременност и раждане.
А и не си човек, който ще ги метне на бавачки.
При мъжете и друго - колкото и да са свестни, не са ги родили те.

# 1 915
  • France
Е, бременността е 9 месеца, от които голямата част минават добре. При мен само първите триместри бяха гадни, след това нямах проблеми. Пробвали сме за кратко да си разменим "майчинството" с таткото и ми беше супер. Много хубав период. Поне за мен. Таткото отказа да се пробва с номер 2. Joy

# 1 916
Тази тема няма ли да я затворяят. Joy
Писна ми да излизат 897070 непрочетени отговора и да се тъпче едно и също.
Няма релевантност кой ще гледа децата.
Зависи от мъжа, от професиите и на двамата.
Едни мъже стават за майчинство, други не стават.
Едни изкарват пари, други не.
Трети ни изкарват пара, ни за гледачки стават.
Бащата на детето ми беше в бащинство 1 година, аз две. Е тази година, която аз ходех на работа, а той гледаше детето, беше още по-изморителна от тази след раждането. Била съм на работа цял ден. Прибера се – вкъщи всичко на вили и кобили. Планини неизмити съдове, разхвърляни дрехи / играчки. Тепърва се готви вечеря, внимание от мама за детето – игри / гуш. После чистех и подреждах до 2 през нощта. От 8,30 на работа, пътувах близо час. Амииии... не, мерси за такваз помощ!

# 1 917
  • София
А ти докато беше в майчинство, и той ли се прибираше в кочина и почваше втора смяна да я оправя?

# 1 918
Не, на мъжете не им прави впечатление това. Щом мама и детенце са усмихнати, значи всичко е наред. Как е постигнато, не е важно.

# 1 919
  • София
Е щом си се усмихвала в тая ситуация...

Общи условия

Активация на акаунт