Red Pill Редпилнати мъже/жени

• 67 841
  • 2 341
  •   1
Отговори
# 1 965

И как тогава повечето мъже над 30-35 на държавна работа имат семейства или поне сериозна връзка? А в провинцията и по-рано даже.
Тези, които се сещам имат или странични доходи, ходят на частно, наеми от имоти, и т.н. или са амбициозни и на 35-40 вече са на ръководни постове, съответно с по добро заплащане.
Обикновено тези, които се задоволяват със заплатката и работата с минимално натоварване, както и живот при мама, на тях не им връзват. Което според отричането на хиперхамията не би трябвало да е така.

Ама ти твърдиш, че жените ги разкарвали, щом разберат къде работят и колко им е заплатата. А повечето им колеги най-вероятно са си обвързани, въпреки че работят на същото място и са със сходни заплати. Между другото, въобще не вярвам на първи срещи някой нормален да пита другия колко му е заплатата или пък да си казва, без да го питат, колко му е. Да, можеш да предположиш в някакви граници (наум) на базата на косвени признаци или на това, че си ориентиран в какви граници е заплащането в съответния сектор, но мъжете да си казват, че взимали 500-1000 лева, а жените да ги отблъскват, надали.

# 1 966
Ами ако от моя гледна точка ти не разбираш нещата? Wink

Според мен точно там е проблема - всеки се смята за последна инстанция по въпроса и не приема чуждо мнение. Аз си признавам честно, че не съм експерт и мога да коментирам само за да се намирам на приказка, без да претендирам за достоверност. С други думи, не съм специалист и изказвам лично мнение, според лични впечатления.

Разбира се. Минимум не сме научен форум. Аз нямам претенции към другите, нито ги квалифицирам напоително тях и мнението им. Разсъждавам и се аргументирам по дадената информация и въз основа на аргументите дадени от отсрещната страна. Но понеже се изтъква науката, емоционалните коментари с лични квалификации не ми се връзват. Науката трябва да лежи на факти, да е възможно най-обективна и безпристрастна.

Ами ако от моя гледна точка ти не разбираш нещата? Wink

Казваш тогава конкретно как не ги разбирам нещата. Това не е заяждане, а изясняване и няма нищо лошо.

На няколко пъти коментирах линка, който си пуснала, включително с цитати. Но ще дам пример - ти твърдиш, че изследването доказа нещо, като дори авторите дават алтернативно на хипотезата си обяснение - "stalled evolution" беше терминът, доколкото си спомням. За сметка на това, ти вече от няколко страници подскачаш, че някой имал мнение, което не ти харесва.

Аз съм прочела релевантните пасажи от проучването, защото знам къде и какво да чета. И съм извадила заключенията/ констатациите на авторите, а ти вадиш изречения от уводните пасажи, които да пасват на “тезата”, която уж защитаваш. Както и в другото проучване, където учените формулират в заглавието най-същественото. Не ми е нужно набързо да изреждам cherry picking изказвания. Алтернативни хипотези се споменават в научните трудове. Искаш ли още десет проучвания от други автори, които доказват същото, което твърди проучването, без алтернативната хипотеза?

# 1 967
  • France
Наистина е рядкост да се обсъждат финанси на първа среща, но е доста възможно да се пита къде живеят лицата. Просто като част от small talk-а. И когато отговорът е при мама...

Извинявай, Бизи, но ти беше останала с впечатление, че средната възраст на двойките в проучването е 30-40, а всъщност става дума за 55-60. За какви релевантни пасажи става дума?

# 1 968
Този специално казваше, че на някои от следващите срещи го питат и след това всичко приключва. А и като си каже къде и кво работи, то е близко до акъла. Склонен съм да му вярвам, наистина семейство не се гледа с мижава заплатка, повечето жени е нормално да ги отчитат тези неща, и с право. Но отричането и изтъкването, че нямат значение е странно, като се вижда обратното

# 1 969
Абе понеже сте заговорили за хипергамия, според новия клип на ред пилърите фитнесджии Стан и Никола, хипергамията било чувство. Преди време коментираха те, както и ред пил инселите плачеха, че жените не ги искаме, защото са уж ниски и бедни, сега пък си промениха дефиницията, която е точно това, което се описва, по-висок социален статус, а не ръст и пари, както ред пилърите си са направили тяхна дефиниция, която е грешна и сега коментират, че е чувство, тоест 2 пъти са използвали грешна дефиниция. Също разбрах, че за да върви една връзка добре трябвало да има напрежение от страна на мъжа и да не обръща внимание на жената, ако тя искала повече внимание, не трябвало да и се дава. Та да си знаете, ако някой от мъжете ви намали вниманието или прави наопаки, ако му кажете да ви обръща внимание, както и да създава напрежение, не се чудете, къде е гледал LaughingLaughing

# 1 970
Не, Филомена. Ясно написах, че последната кохорта 1980-82г. обхваща поколение с първо дете на вързаст 30-40г, което не е две поколения назад, както твърдеше ти, а почти в моето, и, 2.) че старите генерации се дават в сравнение, защото се търси отговор за развитие на тенденция, дали има промяна в -гамията, а не че средната възраст била 30-40г.

Който може да борави с научни статии, познавайки структурата на научния текст, знае много добре в кои пасажи са главните хипотези, алтернативните хипотези, дизайнът, резултатите и може и трябва да може бързо да се ориентира за какво става дума, ако ще само по графиките дори, които в някои случай отлично синтетизират информацията.

# 1 971
  • София
Бизи, някой е направил изследване и са излезли резултати, които могат да бъдат интерпретирани като подкрепящи дадена хипотеза, но също така лесно могат да бъдат атакувани, особено като причинители. Ето, аз мога да направя същото - хипотеза: хипергамията е в следствие на социо-икономически фактори и бавно остава в миналото/ доказателства - вече не съществува образователна хипергамия (жените по-често от мъжете избират партньор с по-ниско образование, а все повече жени (27%) изкарват повече от мъжете си, като тенденцията е процентът да се увеличава). Виждаш ли, същите данни защитиха друга хипотеза Wink Още повече, че хипергамията включва и двата фактора, а изследването удобно взима само финансовия аспект, тоест, "половин" хипергамия. Филомена също оспори много от точките в изследването. Ти обвиняваш мен в чери пикинг, а всъщност ти не си прочела всичко и излизаш с претенцията, че имаш способността и квалификацията да погледнеш едно изледване през пръсти, да разбереш кое е важното, кое е вярното и каква е валидността му. Съжалявам, че няма да взема думите ти за чиста монета, защото аз всъщност гледам аргументите ти и не съм никак убедена в квалификациите ти. Но на мен лично ми е интересен казусът, не си ми интересна ти, така че с това приключвам това отклонение от темата. Ако се аргументираш, а не се опитваш да го караш на експертна власт и лични атаки, ще отговарям.

Рф, никой не е отричал значението на парите. Това, една жена да не е хипергамна не е равно на това. Хипергамията се отнася до това кой взима повече. Дори при равни финансови възможности, пак няма хипергамия. Толкова.

# 1 972
  • France
Поколенията абсолютно релевантно са ги избрали по възраст - все пак образовани хора се проучват, които първо си осигуряват препитание и доходи, след това създават семейство, когато могат да предложат нещо на децата си, декадата 30-40 ми се вижда уместно подбрана, за Швеция съвсем.
Така написано се разбира, че имаш предвид десетилетието между 30 и 40 години. Не възрастта, в която някоя кохорта е решила да прави деца.
Най-младите участници са родени 82 година. Означава, че са с навършени 41 години.

# 1 973
Абе понеже сте заговорили за хипергамия, според новия клип на ред пилърите фитнесджии Стан и Никола, хипергамията било чувство. Преди време коментираха те, както и ред пил инселите плачеха, че жените не ги искаме, защото са уж ниски и бедни, сега пък си промениха дефиницията, която е точно това, което се описва, по-висок социален статус, а не ръст и пари, както ред пилърите си са направили тяхна дефиниция, която е грешна и сега коментират, че е чувство, тоест 2 пъти са използвали грешна дефиниция. Също разбрах, че за да върви една връзка добре трябвало да има напрежение от страна на мъжа и да не обръща внимание на жената, ако тя искала повече внимание, не трябвало да и се дава. Та да си знаете, ако някой от мъжете ви намали вниманието или прави наопаки, ако му кажете да ви обръща внимание, както и да създава напрежение, не се чудете, къде е гледал LaughingLaughing

Ужас LaughingLaughing аз пък се сещам, че си имат една тактика - negging. Да осмива хобитата ти напр или твои качества , в резултат на което да ходиш да му се доказваш. Търсят си жертви.

# 1 974
Този специално казваше, че на някои от следващите срещи го питат и след това всичко приключва. А и като си каже къде и кво работи, то е близко до акъла. Склонен съм да му вярвам, наистина семейство не се гледа с мижава заплатка, повечето жени е нормално да ги отчитат тези неща, и с право. Но отричането и изтъкването, че нямат значение е странно, като се вижда обратното

Той кой знае колко черни точки е успял да набере, освен заплатата, че да го отрежат. Много други със същата заплата и месторабота си намират жени.

Иначе знам, че във форума и жените, и мъжете от 15-годишни са под наем и се издържат сами, но не мен не би ми направило някакво твърдо негативно впечатление, че някой на 30 си живее още при мама. Повечето хора заживяват отделно от родителите си, защото учат и работят в различни населени места от тях. Не се изнасят ей така, самоцелно от тях си, ако нямат някаква връзка, защото не им пречи особено да си съжителстват с родителите, ако се необвързани. И жените, и мъжете, като се изнасят, обикновено се изнасят заради партньор. Та въпросът е дали някой е склонен да се изнесе, като има някаква връзка, или здраво се е окопал в детската стая или на етажа от къщата и за нищо на света не желае да го напусне.

# 1 975
Не, Филомена. Ясно написах, че последната кохорта 1980-82г. обхваща поколение с първо дете на вързаст 30-40г, което не е две поколения назад, както твърдеше ти, а почти в моето, и, 2.) че старите генерации се дават в сравнение, защото се търси отговор за развитие на тенденция, дали има промяна в -гамията, а не че средната възраст била 30-40г.

Който може да борави с научни статии, познавайки структурата на научния текст, знае много добре в кои пасажи са главните хипотези, алтернативните хипотези, дизайнът, резултатите и може и трябва да може бързо да се ориентира за какво става дума, ако ще само по графиките дори, които в някои случай отлично синтетизират информацията.

Как първо дете? Няма първо дете. Двойките нямат деца.
Ами не е точно така. Бързото ориентиране често води до грешни интерпретации. Да кажа, че чета и интерпретирам научна литература от времето, преди да си се родила (ако е 1996 година). Не в тази сфера, затова ми е по-трудно да интерпретирам всичко, просто нямам достатъчно бакграунд в сферата, но по принцип генерални изводи от една статия не могат да се направят. Ако някой желае да направи научен анализ на проблема (какъвто сигурно има), си има начин. Сканира се литературата по темата, преценява се релевантността на различните публикации, прави се мета анализ и съответно, изводи. Тази статия ни дава информация за конкретна държава, Швеция (хайде, да приемем че е валидна за Скандинавия). Нищо повече.

По другия въпрос, точно вчера четох, че за зумърите, изобщо не е табу обсъждането на заплати.

# 1 976

Ужас LaughingLaughing аз пък се сещам, че си имат една тактика - negging. Да осмива хобитата ти напр или твои качества , в резултат на което да ходиш да му се доказваш. Търсят си жертви.

Ако  не се лъжа мисля, че е нещо подобно на или някаква форма gaslighting, те не само осмиват хобитата от това движение, а и жените над 30 години считат за стари, кариерата на жената нямало никакво значение, а само да пере гащите, да чисти, да прави мусака и да понася изневери, ако може, защото мъжете имали нужда от сексуално разнообразие, миличките, като бяха канили един друг анаболен убавец Шишков преди време в канала си, той обясняваше за gaslighting, а той самият повлия на толкова млади момчета да взимат от вредните анаболи  и видеото им буквално се казваше как да манипулираш жените. Не знам как подобни щуротии изобщо се толерират от ютуб и то тези хора имат немалка аудитория.

# 1 977
  • France
Доколкото си спомням доходите на двойките се взимаха предвид малко преди и малко след раждането на първото им дете. Като пак повтарям, става дума за хора, чиято средна възраст е 55-60г. Нормално е тяхната динамика да не е динамиката на едно днешно, трийсетгодишно семейство.

Правилно правят зумърите. Парите са твърде важни за да бъдат игнорирани. Един от начините по които един партньор може да окаже натиск върху друг е точно финансовият. Често под романтичната егида: ти за едни пари ли си/нима твоята обич зависи от едни пари...

# 1 978
Изобщо не е табу обсъждането на заплати, е различно от обсъждането на заплати на първи срещи, пък и в конкретния случай тия мъже, щом са били на около 35, когато заплатите в ДА са били по 600-700 лева, са минали покрай зумъри.

# 1 979
Скрит текст:

Как първо дете? Няма първо дете. Двойките нямат деца.

Ами не е точно така. Бързото ориентиране често води до грешни интерпретации. Да кажа, че чета и интерпретирам научна литература от времето, преди да си се родила (ако е 1996 година). Не в тази сфера, затова ми е по-трудно да интерпретирам всичко, просто нямам достатъчно бакграунд в сферата, но по принцип генерални изводи от една статия не могат да се направят.

Двойките имат деца!
"This study is about couples who have their first child together."
Отговорих на въпроса какво се има предвид под хипергамия в проучването и измеренията на статусната хипергамия, но сигурно аз интерпретирам погрешно. Добре.

Боравя със сериозна научна литература от втори курс, когато имахме семинари за различните видове научни студии. Научена съм да сканирам за най-релеватното, предполагам, и имам тренинг от научна работа, както и справки за работата. По принцип само от графиките и табелите, ако човек разбира попълнително от статистика и математически модели може да се извлече повечето информация за проучването, неслучайно по презентации и конференции се говори именно по графиките.

Филомена, не е вярно, че се оценявали доходи преди и след раждането, няколко пъти написах, че е само преди по убедителна причина, както и много други неща не са ти верни. "Data constraints mean that we only consider couples who have children together, though we measure status prior to the birth of the child, a point when within-couple income inequalities widen drastically"

Предполагам, няма да ти прозвучи нелогично, че когато е спонсорирано и планирано проучването през миналите години, тези хора от последната кохорта не са били на 39-40г., а в по-млада възраст точно между 3-тата и 4-тата житейска декада. Презентацията и публикацията в списания също изисква време. Но, разбирам отъде идва объркването ти. Ако не си участвала лично в провеждането на научни проучвания или докторат в катедри, няма как да ги знаеш тези неща.

Лъвица, ама защо се занимаваш с мен и моята квалификация изобщо? Вземи им пиши на авторите по имейла направо с предложения каква главна и алтернативна хипотеза да тестват, та да докажат гледната ти точка най-после. И да не омаловажават намаляването на образователната хипергамия по този начин, амаха!

Спирам по темата аз, че съформумците сигурно вече ще се изприщят като чуят думата хипрегамия.

Последна редакция: пт, 17 ное 2023, 17:49 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт