Red Pill Редпилнати мъже/жени

• 67 779
  • 2 341
  •   1
Отговори
# 2 085
Начи, Лъвичке, няма как да се измери какъв е някой човек по душа, но може да се измери какво прави.
Затова доколко жените са хипергамни се съди само по това какви избори правят на практика. Как се чувстват вътрешно си е тяхна работа, никой не може да надзърне в душата им.
Както и вие ме питахте какво би направила жена ми ако спечели от тотото. Никой не може да знае какво би направила, както и никой не може да определи доколко хипергамна е тя по скалата от 1-10, но е факт, че се е омъжила досега само веднъж и то за мъж с по-висок статус от нейния към момента, така че за мен тя се води хипергамна. Ти като се омъжиш, ако мъжът ти е с по-висок статус от теб, също бих те включил в тази група, независимо от всичките ти приказки как нямаш нищо против и мъж с по-нисък статус.

# 2 086
  • France
Пак казвам, че при такъв процент по-високи заплати при мъжете почти със сигурност нашият избраник ще печели повече. Затова се гледа дали е в по-горна социална класа. Наскоро в Capital бяха публикували от колко € нагоре си в дадена класа. И не ставаше дума за няколко стотин евро.

# 2 087
Ъъъ къде е "еднаквия статус" Thinking
В тоя форум все някви крайности.

# 2 088
  • София
Разбрах, Крис, ти просто не разбираш какво значи хипергамен. Съответно, всички мъже на тези жени са хипогамни, включително и ти.

# 2 089
Ъъъ къде е "еднаквия статус" Thinking
В тоя форум все някви крайности.
Аз какво разбрах - Ако си женена за такъв дето прави повече пари си хипергамна.
Ако той прави повече пари, но не ти дава - значи е гамЕн.

# 2 090
Начи, Лъвичке, няма как да се измери какъв е някой човек по душа, но може да се измери какво прави.
Затова доколко жените са хипергамни се съди само по това какви избори правят на практика.
Как се чувстват вътрешно си е тяхна работа, никой не може да надзърне в душата им.
Както и вие ме питахте какво би направила жена ми ако спечели от тотото. Никой не може да знае какво би направила, както и никой не може да определи доколко хипергамна е тя по скалата от 1-10, но е факт, че се е омъжила досега само веднъж и то за мъж с по-висок статус от нейния към момента, така че за мен тя се води хипергамна. Ти като се омъжиш, ако мъжът ти е с по-висок статус от теб, също бих те включил в тази група, независимо от всичките ти приказки как нямаш нищо против и мъж с по-нисък статус.

По същия начин разбирам понятието. Може да се попитат жените какви качества предпочитат в мъжете, кои са им главните критерии при сериозно обвързване и сключване на брак. Може и да се анализира информация от обществени регистри за доходи, брак, деца и т.н., от което да се направят изводи за поведението на жените спрямо обвързването. Влезе ли във връзка с по-образован и/или богат мъж, една жена е хипергамна, независимо дали го избрала този мъж заради сините му очи или финансовите възможности.

# 2 091
  • France
Това, което наричам хипергамия според обстоятелствата.

# 2 092
по-богат е твърде неясно и разтегливо понятие в защитаваната от вас тенденция..
въртите сучите, пак се стига до елементарното логическо съждение, че болшенството жени е нормално да НЕ предпочетат по-глупав мъж от тях самите..
ако е на тяхното ниво печели повече само защото е мъж..
обясненията ви за хипергамията звучат като оправдание за  незаслужено по-високото заплащане не мъжете, извъртяно като женски избор..
само че, не женският избор е отговорен за това материално, полово дискриминационно неравенство..

# 2 093
Затова доколко жените са хипергамни се съди само по това какви избори правят на практика. Как се чувстват вътрешно си е тяхна работа, никой не може да надзърне в душата им.

Представям си колко ти е бил висок статусът, но пък отвратително говориш за жена си.

# 2 094
Интернет пространството е поле за изява на сума ти комплексари с ниска самооценка в реалния живот.

# 2 095
  • France
Представям си колко ти е бил висок статусът, но пък отвратително говориш за жена си.
Хвърли поглед в темата за брака и кариерата. Там да видиш как се е вихрил.

# 2 096
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Интернет пространството е поле за изява на сума ти комплексари с ниска самооценка в реалния живот.
Познавам един дето пишеше тук, но се задоми, и май се кротна...

# 2 097
Честно, не мога да разбера какво отвратително съм казал за жена си.
Питате ме хипергамна ли била - отговарям, че според определението в речника, щом се е омъжила за мъж с по-висок образователен и финансов статус от нея, явно е хипергамна.
Вие лично ако не сте хипергамни, защо се засягате? Ако сте си взели мъже с по-нисък статус от вашия и сте щастливи с тях, всичко е наред - или?

Но както и да е. Сега ми дойде наум за нещо от по-рано:
представи си, че и ние жените не искаме да си партнираме с някой вечно стресиран, устат и уморен мъж.
То не е само това, а още по-големият проблем е възрастта.
Мъжете не могат да си позволят да са хипергамни, защото ако искат две деца и вземат жена на 35-40, която вече е постигнала висок статус, рискуват да си останат без децата.
Първата директива е фертилността, а тя е в пик към 20-25 г. Какъв статус да е постигнала жената дотогава?
Докато един мъж да речем на 35 е в разцвета на силите си, няма репродуктивни или здравни проблеми, и е имал 10-15 години да покаже какво може откъм образование, кариера, пари, статус.*
След като физиологията на двата пола е различна, нормално е да са различни и по отношение на хипергамията и не виждам какво се засягате ако някой каже, че женският пол бил по-хипергамен от мъжкия.

---------------------------------
* С изключение на тези мъже като на Бици приятелките - хем млад и симпатяга, хем се родил в семейство с пари и още на 20-25 има висок статус. Но те са 1 на 1000, така че ако някоя жена чака такъв, рискува да си остарее с котките.

# 2 098
Според мен това, че някоя млада жена, която още не е започнала или завършила висше образование, се обвързва с някой на 30+, който вече е завършил, не е доказателство за някакъв сериозен по-висок образователен статус на мъжа, защото в рамките на 4-5 години ще са с еднакъв образователен статус обикновено. Разбирам мъжът да е завършил някъде в Бръшляновата лига, ама обикновено не е така.

Но масовото в България не са възрастови разлики от по 10+ години в двойките, това е по-скоро аномалия, така че  наистина няма дори и някаква временна хипергамност по отношение на образованието при средностатистическите двойки.

# 2 099
Само че примерът ти е нерелевантен, Крис, защото масово 35-годишните изобщо не се хващат с 20-годишни за създаване на семейство.

Общи условия

Активация на акаунт