Red Pill Редпилнати мъже/жени

• 67 784
  • 2 341
  •   1
Отговори
# 2 130

Ако успеят да родят дете тоя жени, не е баш накрая, значи са се усетили навреме. Бедна жена на 48 ще роди за пръв път само, ако е някакъв природен феномен. На тази възраст, доколкото се сещам, няма финансиране на опитите от фонда за инвитро. Защото пък, ако искаш деца, варианта да подгъзуваш на някой хитрушан, грижейки се домакинството и него, докато ти изфирясат яйцеклетките, не е по-добър от това да родиш от когото можеш, докато можеш.

Ако до 48 тази жена не  е заделила пари за поне един инвитро опит (докато е чакала да срещне правилният мъж), то никой друг освен самата тя не е виновен.
Предполага се, че щом до 48 не е била съпруга и майка то тогава е инвестирала в кариерата си и може да си го позволи.
Такъв случай се разви наскоро пред очите ми и никой нито я хулеше нито я осъждаше.

# 2 131
Само да вметна, че “образователният статут” не е релевантен на грамотност и  и е много относителен. Ако имаш добър финансов статут можеш да си набавиш и образователен такъв , без да отговаряш на изискванията…

# 2 132

Ако успеят да родят дете тоя жени, не е баш накрая, значи са се усетили навреме. Бедна жена на 48 ще роди за пръв път само, ако е някакъв природен феномен. На тази възраст, доколкото се сещам, няма финансиране на опитите от фонда за инвитро. Защото пък, ако искаш деца, варианта да подгъзуваш на някой хитрушан, грижейки се домакинството и него, докато ти изфирясат яйцеклетките, не е по-добър от това да родиш от когото можеш, докато можеш.

Ако до 48 тази жена не  е заделила пари за поне един инвитро опит (докато е чакала да срещне правилният мъж), то никой друг освен самата тя не е виновен.
Предполага се, че щом до 48 не е била съпруга и майка то тогава е инвестирала в кариерата си и може да си го позволи.
Такъв случай се разви наскоро пред очите ми и никой нито я хулеше нито я осъждаше.

Много е лошо човек да съди другите. Нито и знаеш историята на тази въображаема 48 годишна, нито знаеш при теб как ще се стекат обстоятелствата….

За сведение, не е нечувано жена в предменопауза да забременее спонтанно. Позната на зълва ми точно в тази възрастова група забременя, след като бе страдала от безплодие с години, с няколко неуспешни ин витро опита, в един момент спрели с ин витро, а след няколко години влязла в “менопауза”, която се оказала бебе. Бебето е вече на 20 години….

# 2 133

Понеже коментираш Хилари Суонк, че родила на 48, тя самата си казва, че през много трудности е преминала, дълги години множество репродуктивни намеси, а е започнала, като е била по-млада от теб, не се е събудила на 48 с мисълта защо пък да не роди. От 7 години е с мъжа си, с предишния също правеше опити, и най-вероятно при последния опит, който се е оказал успешен, яйцеклетките не са нейни  Парите помагат много, но съвсем не гарантират, че може да имаш биологично свое дете. Обикновено семейство познавам, които изхарчиха парите от продажбата на апартамент, за да си финансират опитите. Ти, ако мислиш, че на 48 ще имаш много повече пари, отколкото сега на 40, чакай.

# 2 134
И какво лошо има в това?
Аз не намирам нищо лошо в това да родиш от когото трябва вместо да се окажеш с няколко деца от различни мъже и да се чудиш после кой ще те вземе.
И по-добре да си без деца, но с партньор вместо само с деца, защото децата отлитат един ден, а ти накрая пак ще си кукуваш сама. Защото както правилно отбеляза - не си Хилари Суонк, а си Пена от Драгалевци.

# 2 135
Понеже като те вземе някой и е гаранция, че е до живот и няма никога да си тръгне..

# 2 136
Понеже като те вземе някой и е гаранция, че е до живот и няма никога да си тръгне..

После ги четем из свекървенските теми как си обсебват синовете понеже нямат собствен живот - приказка.

# 2 137
Това е до натюрел. Има обсебващи и с мъже до тях.
Собственият живот може и да не е свързан единствено с мъж. А и голяма част от жените си остаряват сами като вдовици.

# 2 138
И какво лошо има в това?
Аз не намирам нищо лошо в това да родиш от когото трябва вместо да се окажеш с няколко деца от различни мъже и да се чудиш после кой ще те вземе.
И по-добре да си без деца, но с партньор вместо само с деца, защото децата отлитат един ден, а ти накрая пак ще си кукуваш сама. Защото както правилно отбеляза - не си Хилари Суонк, а си Пена от Драгалевци.

Ами, за мен по-добре е да се грижиш без мъж за дете, отколкото без дете за мъж. Детето все някога ще порасне.

# 2 139
  • Пловдив
Аз винаги съм знаела, че ще имам дете и без мъж. Тоест и без да имам мъж към 30 щях да си родя едно.

# 2 140
Децата са смисълът, мъжете са преходни.

# 2 141

Децата също са преходни - женят се, емигрират, намират си зла жена която да ги отчужди от теб като майка защото си зла свекърва. Варианти много.

# 2 142
  • София
Единственият непреходен в този живот си ти самият. Затова е добре да се харесваш и да можеш да живееш сам със себе си. Това помага и на поддържането на връзките с други хора.

# 2 143

Децата също са преходни - женят се, емигрират, намират си зла жена която да ги отчужди от теб като майка защото си зла свекърва. Варианти много.
Сметни си за 20 години колко мъже си сменила, и после пак си помисли кой ден ще настъпи по-скоро - мъжът да изчезне, или детето.

# 2 144
Единственият непреходен в този живот си ти самият. Затова е добре да се харесваш и да можеш да живееш сам със себе си. Това помага и на поддържането на връзките с други хора.
Така и не разбрах осмислянето на живота през деца и мъж, но както е казал Божинката: Човек само когато знае кво му е, само аз си знам какво ми е.

Общи условия

Активация на акаунт