Професия учител - 17

• 56 371
  • 737
  •   1
Отговори
# 345
Здравейте!
Имам нужда от помощ за тази задача Simple Smile
Благодаря Simple Smile

Има тема специално за задачи по математика. Намерете я, там са бързи и много помагат.

Пишете ли често похвали и забележки в Школо на занималня? Има ли някакво правило както при оценките?

# 346
Аз пиша забележки в НЕИСПУО, когато ученик много отсъства. За други провинения директно звъня по телефона. Похвали не пиша. Хваля ученика директно пред всички останали (от което после виждам ползи).

За задачата по математика... Нещо не е както трябва тази задача. Смесеното число, превърнато в дроб = 3*252+1 ти е числителя на дробта, а знаменателя ти остава 252. Т.е., = 757/252. Неправилна дроб е, но сборът на числител + знаменател не е = на 2018, ами 1009. И след като е неправилна дроб, общ множител освен 1 нямат двете числа 757 и 252.

# 347
разширявате дробта с 2 и всичко излиза
пп по-късно ще разчистя оффтопика

# 348
Благодаря!
Разбрах решението 1009.2=2018.
Аз просто 2018, го взех за 1018 и от там обърках всичко.

# 349
Е, защо ние не сме учили такова свойство "разширяване на дробта" в 5-и клас? Thinking Учили сме само съкращаване на дроби.

# 350
  • Добрич
Е, защо ние не сме учили такова свойство "разширяване на дробта" в 5-и клас? Thinking Учили сме само съкращаване на дроби.

Учили сме. И преди и сега се учи.  Просто си забравила.

Според мен родителите и учениците се радват на похвалите в Школо. Един вид разбират  че старанието им е "оценено". Не съм възпитател, не съм и начален учител, но редовно отразявам положителни и отрицателни забележки в Школо.

# 351

как намираш нок без да разширяваш?

# 352
Пиша забележки и похвали. Не знам доколко нашите родители следят. Имаме доста родители, които не са ангажирани с ежедневието на техните деца в училище.

# 353

как намираш нок без да разширяваш?
Flushed НОК намирам като разлагам знаменателите на множители (кратни). Вкара ме в размисъл, потърсих и намерих едно видео, което колега е озаглавил "разширяване на дроби до общ знаменател". Ами, ние това не сме го наричали "разширяване", ами "привеждане към общ знаменател". Sweat Smile
Иначе ми светна крушката, благодаря! Grinning

# 354
  • Добрич
amy_nka, привеждането към общ знаменател става чрез разширяване. Едно и също е.
Важното, че си разбрала за какво става въпрос.

# 355
  • София
Здравейте, какво се правеше, когато електронна извинителната бележка не покрива всички часове от деня? Бъг в системата ли е, какво е, имам ученичка с въведена бележка, до 4ти час са извинени, 5 и 6 час не са.
 И друго - може ли родител да пише бележка по семейни причини за различни дни от месеца, например в една бележка са ми написали 01, 05 и 10  ноември и то за различни часове от съответните дни. Ще влезе ли това в трите позволени дни за извиняване по домашни причини?

# 356
  • Sofia
На първия пъпрос - влез в "отсъствия" - "бележки" и виж дали отстрани на бележката има активен бутон "извини".
По втория - може за различни дни. Никъде не е казано, че трябва да са последователни. Обаче си гърми и трите дни, дори да има по 1 отсъствие в тях.

# 357
Как с по 1 отсъствие (1 час отсъствие) ще гърми цял ден? Thinking
Не е редно. Родителят е дал уважителна причина за конкретни часове. Уважават се отсъствията и толкова. Детето си е присъствало на останалите часове.

# 358
  • Майничка
Още не са въведени почасови извинителни бележки, уви.

# 359
Бележките за отсъствията по уважителни причини качвате ли ги някъде електронно? Питам като не-класен.

Общи условия

Активация на акаунт