Професия учител - 17

• 56 339
  • 737
  •   1
Отговори
# 405
  • Варна
Здравейте,
Бих искала да помоля за информация, тъй като не мога да се ориентирам - 6. клас БЕЛ, ИУЧ, 1 час седмично - колко текущи оценки трябва да имат учениците и трябва ли да пиша срочна оценка? Благодаря!

Чл. 12. (Изм. - ДВ, бр. 75 от 2023 г., в сила от 01.09.2023 г.) (1) от Наредба 11 от 01 септември 2016 г. за оценяване на резултатите от обучението на учениците- Минималният задължителен брой текущи изпитвания по учебен предмет или модули за всеки учебен срок е:
1. две текущи изпитвания по учебни предмети, изучавани по училищен учебен план с до два учебни часа включително седмично;
2. три текущи изпитвания по учебни предмети, изучавани по училищен учебен план над два часа седмично;
3. едно текущо изпитване по всеки модул от профилираната или професионалната подготовка.
(2) В минималния задължителен брой текущи изпитвания по ал. 1 се включва текущото изпитване по чл. 11, ал. 2.;

# 406
Благодаря! Остава въпросът дали трябва да пиша срочни оценки?
Здравейте,
Бих искала да помоля за информация, тъй като не мога да се ориентирам - 6. клас БЕЛ, ИУЧ, 1 час седмично - колко текущи оценки трябва да имат учениците и трябва ли да пиша срочна оценка? Благодаря!

Чл. 12. (Изм. - ДВ, бр. 75 от 2023 г., в сила от 01.09.2023 г.) (1) от Наредба 11 от 01 септември 2016 г. за оценяване на резултатите от обучението на учениците- Минималният задължителен брой текущи изпитвания по учебен предмет или модули за всеки учебен срок е:
1. две текущи изпитвания по учебни предмети, изучавани по училищен учебен план с до два учебни часа включително седмично;
2. три текущи изпитвания по учебни предмети, изучавани по училищен учебен план над два часа седмично;
3. едно текущо изпитване по всеки модул от профилираната или професионалната подготовка.
(2) В минималния задължителен брой текущи изпитвания по ал. 1 се включва текущото изпитване по чл. 11, ал. 2.;

# 407
  • Добрич
Срочни оценки се пишат по всички предмети, независимо от броя часове. седмично. Това е по наредба 11.
Когато за 1 ч. седмично нямаше срочна оценка беше по старата наредба 3.

# 408
Здравейте! Има ли някой, завършил наскоро СДК математика в ДИПКУ-Стара Загора?

# 409
Много благодаря за отговора!
Срочни оценки се пишат по всички предмети, независимо от броя часове. седмично. Това е по наредба 11.
Когато за 1 ч. седмично нямаше срочна оценка беше по старата наредба 3.

# 410
  • Sofia
Колеги от занималня, какво се прави в часовете ООФА (организиран отдих и физическа активност)?

# 411
Колеги от занималня, какво се прави в часовете ООФА (организиран отдих и физическа активност)?
Обядват и играем организирани игри.

# 412
  • Sofia
Когато са в края на деня, какво се случва в ООФА? Правилно ли разбирам, че трябва да са 2 учебни часа на ден?

# 413
Вела, въпреки че ходих на пенсионна консултация, пак не съм много сигурна. Гоня онези заветни 25 години и 8 месеца за жените, които ще ги достигна след навършване на пенсионната възраст. Така според консултантската услуга, ще работя още 1  учебна година, след достигането на пенсионната възраст. Ще имам учителския стаж(теоретично), но няма да имам 36 или 37 години общ стаж. Дали само учителския стаж е достатъчен за пенсия?

# 414
Когато са в края на деня, какво се случва в ООФА? Правилно ли разбирам, че трябва да са 2 учебни часа на ден?
Аник, за начален етап ли?
При нас учителите в ГЦОУД пишат  за първи час - обедно хранене и за втория имена на различни игри, примерно: Футбол и народна топка; "Гърненца" и т.н.
Ако са последните два, те се водят Занимания по интереси, като там също може да има И игри.

# 415
ООФА при мен е от 13.10 до 14.30 часа -  обяд и игри. В 14.40 часа започва самоподготовката, която е до 16.10 часа. Следват 2 учебни часа Занимания по интереси.

# 416
При мен и двата часа са за отдих и спорт (и двата ги пиша спортни теми, въпреки, че единият е чист отдих), като са ми първи и последен в графика. Няма как да пишем тема "Обедно хранене".

# 417
  • Sofia
Много благодаря за отговорите!!! Става въпрос за това, че искат в 17.10 да вземем децата от занималня, а според публикувания в правилника на училището график за 1-ви клас до 18.15 имат ООФА.  Постигнах нещо половинчато с ръководството (17.30) и се надявам това да не се отрази на отношението към децата.

# 418
  • Върху лъчите на Слънцето.
Здравейте!
Интересувам се как протича обучението за оценители на НВО и ДЗИ?
Надявам се, че има някой запознат.

# 419
  • Някъде по Дунава
Много благодаря за отговорите!!! Става въпрос за това, че искат в 17.10 да вземем децата от занималня, а според публикувания в правилника на училището график за 1-ви клас до 18.15 имат ООФА.  Постигнах нещо половинчато с ръководството (17.30) и се надявам това да не се отрази на отношението към децата.
Е , защо толкова късно свършват тези деца? Кога започват сутрешните и следобедните им занятия?
В момента съм учител на занимания на 1 кл. Сутрин започват в 8 и свършват в 12.05. Аз ги поемам и до 13.30 имаме ООФА, после две самоподготовки до 14.50 и две занимания по интереси до 16.00. Родителите ги вземат до 17.00. Става въпрос за малък провинциален град, където масово се работи до ,17/17.30 и разстоянията са малки.

Общи условия

Активация на акаунт