Професия учител - 17

• 56 327
  • 737
  •   1
Отговори
# 435
Такава екстра дистанционно магистратура едва ли има някъде. То вече дори и дистанционното пак има присъствени дни.
Напр. аз записах  СДК - ИТ във ВТУ, заради новата ми работа. Но 2-я сем. ще имаме около 2 седмици практика във В. Търново. Макар да не мисля да стоя точно 2 седмици, ама пак трябва да отида до там и да си търся място за нощуване и т.н.

# 436
  • Sofia
Аз довършвам магистратура с немски във ВТУ, задочно. Започнахме с уверението, че 2/3 от обучението ще е онлайн и беше горе-долу така миналата година. Тази година има нова заповед - макс 1/3 онлайн, останалото - присъствено, което прави около 3 седмици на семестър. Отделно за практики и изпити също трябва да се ходи, а цените за настаняване и издръжка станаха... Money ВТУ имаше дистанционно СДК-та миналата година. Не знам дали и таиз година има и как се случват. Ректорът е нов.

# 437
  • София
Дъщеря ми тази година записа двегодишна магистратура по Счетоводство към УНСС, дистанционна форма, защото работи. Лекциите и упражненията ка в събота и неделя- онлайн.

# 438
И НБУ имат някакви дистанционно.

Тити, твоята СДК по ИТ дистанционна ли се води?

# 439
Здравейте,
Имам вече висше образование ПНУП, но нямам големи шансове за работа в нашия град.
Според вас логопедия - удачен вариант ли е и къде има дистанционно обучение? ( срещнах на 2 места само задочно)

# 440
  • при моите деца .....
Ако ти харесва - логопед.
Има нужда от специалисти.
Аз съм писала...
Провинцията...
2 години чаках логопед...
Детето обследвано, но няма часове...
Платено...
Тогава по 35 лв за 40 мин....
Доверих се на младо момиче, което завърши и съм доволна.
В класа на сина ми - 5 деца с проблеми (неспециалист съм - сигурно са повече).

# 441
Понеже нямам отговор, го цитирам пак. Моля Ви, дайте съвет. Благодаря
Здравейте!
Моля за съвет. Млад учител съм, започнах съвсем скоро по заместване в група ЦДО 2 клас. Очертава се титулярът да отсъства една година. Имам дете, което признавам не знам как да се справя с него. Първите две седмици го отдавах на напасването един към друг. С другите деца се сработихме. Но към това детенце не мога да намеря подход. Давам подробности. По време на час става и се разхожда из стаята като се закача с другите деца, прекъсва работата им, взима техни вещи. При тяхна реакция започва да плаче и да изпада в истерия. Аз отивам при нея, гушкам я, сядам до нея на чина, обсъждаме тихичко проблема, обяснявам защо са се подразнили, че не се взимат чужди вещи без разрешение. После говоря с целия клас, говорим за толерантност, че тук всички сме като едно семейство, че не трябва да бъдем крайни в реакциите си един към друг. Това има ефект максимум до следващия час. Детето се опитва да излезе от часа без да я видя и да си обикаля по коридорите и да си играе на чешмата. Още първия ден ми се случи това, говорех й, обяснявах. И така две седмици обяснение и гушкане не я научиха, че когато сме в час сме в класната стая, а в междучасие или физическо навън. Пробвах с по - строг тон, по- сериозни забележки - не става. Всяка свободна минута работя с нея, но тя отказва да работи. Вадя интересни листове, правя я мой помощник какво ли не пробвам, не се получава. Говорех с родителите, няма особена реакция от тяхна страна. Говорех с класната и тя е вдигнала ръце. Училищният психолог говори с детето, съвета е да я обгрижваме повече. Питам колко повече, аз имам чувството, че само с нея работя. Не мога да се примиря. Искам да намеря подход към детето, искам работния ни процес да върви с всички. Моля, дайте ми съвет.
[/quote]

# 442
  • Бургас
Venera_n, ако детето не е със СОП /или недиагностицирано с хиперактивност и дефицит на внимание/, много е вероятно да се касае за свръх разглезване. Не може да се очаква от дете, което не познава граници и правила въобще, да спазва такива в училище и да се впише в група. За него няма авторитети, неговите желания са на първо място и тн. Емоционално- поведенчески също е незряло- изблиците и опити за налагане често съпътстват това състояние. Много често симптоматично двете категории си приличат, даже психиатри често прибързано поставят грешна диагноза ADD/ ADHD, имала съм такива случаи. Трябва най- вече работа с родителите и обследване за необходимостта от допълнителна подкрепа, но не знам без помощ от класния как ще стане... Потърсете отново психолога и изгответе общ план за действие и срещи с родителите. А тях ги уведомявайте всеки ден за работния процес и всички прояви на детето, но се старайте да започнете с нещо позитивно /иначе родителя се изключва автоматично за съдействие/слушане/.  
Но без повече данни и обследване, не може да се твърди нищо със сигурност, подобно поведение би имало и дете с разстройство на привързаността, както и дете подложено на системен стрес. Психологът да накара родителите да попълнят заявление за работа с него, на първо време.

Последна редакция: ср, 22 ное 2023, 09:34 от rosi81

# 443
Ако ти харесва - логопед.
Има нужда от специалисти.
Аз съм писала...
Провинцията...
2 години чаках логопед...
Детето обследвано, но няма часове...
Платено...
Тогава по 35 лв за 40 мин....
Доверих се на младо момиче, което завърши и съм доволна.
В класа на сина ми - 5 деца с проблеми (неспециалист съм - сигурно са повече).

Да, много искам да се занимавам с логопедия. И да, не съм в София, в по_малък град и в университета тук няма такава специалност. За съжаление не мога да си позволя още една присъствена магистратура.
Търся вариант за преквалификация или дистанционно...

# 444
Здравейте! Надявам се да не предизвикам недоволство с въпроса си,но се интересувам доста напоследък от педагогика.
Замислям се да запиша отново бакалавър(вече имал един, но е друга специалност), а знам че с магистър само трудно бих пробила професионален път в тази област-педагогика, та въпроса ми е : вярно ли е, че за да започнеш работа в детска градина/училище трябва да имаш “връзки”? Доста често го чувам и чета това,на все пак, няма ли някаква малка вероятност да започнеш работа като педагог и без тях?

# 445

Тити, твоята СДК по ИТ дистанционна ли се води?

Да, дистанционно се води.

# 446
Здравейте! Надявам се да не предизвикам недоволство с въпроса си,но се интересувам доста напоследък от педагогика.
Замислям се да запиша отново бакалавър(вече имал един, но е друга специалност), а знам че с магистър само трудно бих пробила професионален път в тази област-педагогика, та въпроса ми е : вярно ли е, че за да започнеш работа в детска градина/училище трябва да имаш “връзки”? Доста често го чувам и чета това,на все пак, няма ли някаква малка вероятност да започнеш работа като педагог и без тях?

Това за магистъра не е вярно, аз съм магистър - друго направление и работя в училище вече доста години. За връзките - и е така, и не е така. Всичко зависи от конкретното училище и директор.

# 447

Това за магистъра не е вярно, аз съм магистър - друго направление и работя в училище вече доста години. За връзките - и е така, и не е така. Всичко зависи от конкретното училище и директор.
Бакалавъра Ви педагогика ли е? Доколкото разбрах, може бакалавър педагог,но магистър друга специалност,но обраното не става,например както съм аз с бакалавър туризъм,но магистър педагогика…

# 448
Не, магистърът ми е педагогика, бакалавър Социални дейности. Можете да запишете магистратура в друго направление, което да е педагогика. За повече информация попитайте в учебния отдел на университета, към който сте се насочила.

# 449
Според мен никога не може да се сравни подготовката в бакалавър редовно обучение някаква Педагогика и магистър същата специалност, особено задочна форма на обучение. Но всеки сам си преценява, а и зависи от късмета му и връзките му.
Жалкото е, че много хора в последно време започнаха да "обичат" децата и учителските заплати и отпуски, но малцина остават в системата.

Последна редакция: ср, 22 ное 2023, 22:57 от elica_2007

Общи условия

Активация на акаунт