Професия учител - 17

• 56 264
  • 737
  •   1
Отговори
# 510
  • Бургас
Идея нямам,никой нищо не казва.
Явно не е проект ,щом взимат и предна гоидна.
Знам ли?
Имах предвид да не сте назначени по проект като например "Подкрепа за приобщаващо образование" и пр. Тогава не ви се полагат ДТВ

# 511
Някой има ли, който е карал 3-то ПКС скоро? Има ли някъде дистанционна форма на обучение?

# 512
Някой има ли, който е карал 3-то ПКС скоро? Има ли някъде дистанционна форма на обучение?
Моя позната в края на ноември защити към Факултета по науки за образованието и изкуствата към СУ. Мисля, че беше изцяло дистанционно съботите и неделите, даже защитата беше онлайн.

Последна редакция: пн, 04 дек 2023, 21:59 от merilen

# 513
Към СУ, толкова е дистанционно, че пуснаха 3 лекции лятото, две, от които бяха едни и същи, метнаха по един пример как да изглежда дипломната работа и ни вопъл, ни стон.
https://uni-sofia.bg/index.php/bul/universitet_t/departamenti/de … tvane_na_uchiteli

https://uni-sofia.bg/index.php/bul/universitet_t/departamenti/de … kademichen_s_stav

# 514
Като заговорихте за ПКС... Кога трябва да си получим удостоверението за 5-о пкс от ДИУУ? Казаха уж към края на годината, пък ни вест ни нищо... Rolling Eyes

# 515
Какво е заплащането за лекторски час за заместване с правоспособност?

# 516
# 517
Здравейте колеги! Аз съм студентка и имам изпит във вид на проект. Имам да пиша за детските страхове и да измисля една терапевтична приказка или притча. В интернет има доста, но не върви да ползвам копи пейст. А така като ги чета и ми се изчерпват всички идеи, защото те вече са измислени Simple Smile Нямам идея как да измисля нещо по различно. Може ли идеи за приказка? Благодаря Ви!

# 518
  • European Union
Като заговорихте за ПКС... Кога трябва да си получим удостоверението за 5-о пкс от ДИУУ? Казаха уж към края на годината, пък ни вест ни нищо... Rolling Eyes
Ако си карала курса със съдействието на синдикатите, е много вероятно да ти го донесат след синдикалния съвет, който е на 15 декември. В последните години представител на ДИУУ носи там свидетелствата и ги дава на областните координатори.
Ако си карала директно към ДИУУ, трябва да им се обадиш и да се разберете как да ти го пратят.
Ако не си го получиш от синдикатите, пак трябва да им се обадиш. Напоследък обаче е невъзможна мисия да се свърже човек с тях.

# 519
  • Някъде по Дунава
Аз карах към ДИПКУ Варна. Преподавателите бяха от Шуменския университет. Всичко се проведе онлайн. Дори и изпита.

# 520
Здравейте колеги! Аз съм студентка и имам изпит във вид на проект. Имам да пиша за детските страхове и да измисля една терапевтична приказка или притча. В интернет има доста, но не върви да ползвам копи пейст. А така като ги чета и ми се изчерпват всички идеи, защото те вече са измислени Simple Smile Нямам идея как да измисля нещо по различно. Може ли идеи за приказка? Благодаря Ви!

Тука в бг-мама има много материал за детските страхове. Темата е "нощен терор" или "детето ми плаче неистово през нощта" или "как успокоявате децата си" (подобни заглавия в раздел деца от 1 до 6 години). Иначе от мен: най-големия детски страх е да бъде отделено от майка си, да го вземе някой (едър човек или възрастна баба или странно изглеждащ - с маска, със странен предмет...) Терапията в приказката е супермама или супертати или суперкуче/котка го спасяват, а поуката - детето да не се отделя, да е послушно, да не е прекалено любопитно, да не се предоверява...

# 521
Здравейте, колеги! Извинявате ли отсъствия с хартиени медицински бележки? Оказва се,че някои зъболекари нямат възможност да издават електронни.

# 522
Здравейте, знаете ли дали е възможно да замествам на занималня в 1-4 клас от време на време с граждански договор, тъй като имам сключен постоянен трудов договор в друга сфера на работа? Искат да започна да замествам в едно училище, когато се налага. Имате ли идея, колко се заплаща на час при заместване? Благодаря!

# 523
  • Майничка
Заплащат се лекторски, но трябва да питаш по колко са в училището.

# 524
  • София
Здравейте, колеги! Извинявате ли отсъствия с хартиени медицински бележки? Оказва се,че някои зъболекари нямат възможност да издават електронни.

Не само зъболекари и голяма част от частните лекари нямат договор с НЗОК и нямат право да издават медицински бележки за отсъствия. Процедурата е да се вземе бележка - Амбулаторен лист от прегледа и с него при личния лекар за бележка.
Аз работя с малки деца - начален етап. Няколко от тях посещават стоматолог / студентски програми/ - там пък, въобще нямат достъп до системата за извинителни бележки. Носят ми от хартиените - т. нар. бланка №120 на МЗ и така им извинявам отсъствията. Въвеждам ръчно в Школо от падащото меню - Други причини - бланка № 120 на МЗ. Бележките ги съхранявам в папка за евентуална проверка.

Общи условия

Активация на акаунт