Бартолинова жлеза

• 270 207
  • 627
  •   1
Отговори
# 315
Пуцбърг, абсцес е, не киста Simple Smile Не се сещах за думата.

# 316
Здравейте пак, намирам по сайтовете, че са използвали хомеопатия: augmentin et solupred. Не съм ползвала още, но тези двете действали добре.
Също така намерих друг вид лечение, което пишат е много успешно, без интервенции. За съжаление някои от препаратите не съм ги чувала, но в аптеките сигурно ги знаят. Ето другата рецепта, след 3 операции, жената намерила следната рецепта:
- cataplasme d'argile verte bio - tous les soirs 45mn : налагане на лапи от зелена глина био всяка вечер, но мадамата пише, че държи цяла нощ. Незнам каква е тази зелена глина.
-extrait de pépins de pamplemousse bio - 20 gouttes 2xj : екстракта от семките на грейпфрут ги добавя в чая - 20 капки два пъти дневно
- fucidine 2xj sur lèvre : този препарат фюцидин крем не го знам, но аз и не познавам лекарствата - крема се маже 2 пъти дневно върху устната
- hexomedine transcutanée 2xjour 15mn à l'extérieur. : хексомедин също незнам, пише че е за абсцеси- два пъти дневно външно.
Пише, че всяка вечер си прави бани с лайка и розмарин.
Аз започвам с лайката - компреси, това имам под ръка, утре ще търся глина и някой от препаратите. Дано помогне на някой. Успех и благодаря отново за всичката информация която споделяте.

# 317
Diwka, остави я хомеопатията за неща като хрема и сополи, ефектът от нея е чисто психологически. Билките доказано помагат, лайката си е антибиотик, а жиловлекът, ако изобщо можеш да намериш, буквално извлича гнойта, лично съм го ползвала, затова го рекламирам. Но все пак билките са по-слаб вариант на медикаментите и ако от лайката няма ефект - пак при чичо/леля доктор.  Simple Smile Дано има!

# 318
 Hug Лайка, момичета, лайка!!! Спука се най-сетне абсцеса. За почнах от вчера с компреси от лайка. Сутринта се почувствах по-добре и незнам кой дявол ме накара да отида на работа. Опитах се да седа, не става, камо ли да свърша нещо, а абсцеса започна да пулсира яко и стана с големината на малко авокадо. Как се прибрах - незнам, едвам се довлекох. Легнах и 3-4 часа правих компреси с лайка. Дрема, събуда се, смена компреса и т.н. Накрая усетих рязко боцкане - явен признак, че се отпушват канали. Станах, авокадото се беше свило, след 5-6 крачки се спука абсолютно безболезнено и тече бая течност. Сега съм до размер голям лешник, компресите с лайката продължават. До утре ще е спаднало /дано/ и ще трябва явно да лежа да се възстановя. Пуцлър, благодаря за подкрепата, наистина лайката е голяма работа!!! Сега съм благодарна на доктора, дето не ме цепна, а го остави да се спука. Явно хората си знаят работата.   bouquet Намалявало риска от рецидив,, най-добре било по естествен път ама кой да го слуша тогава....търпението винаги ми е било слаба черта. Сега ми е ясно. Беше ми дал 4 дена, на 3 се спука. Ще пиша за възстановяването и ще следя за съвети, защото явно трябва да се внимава. Май ще оставя колелото за един месец, което ми е кофти, но вече с тесни шорти с ръб не излизам да карам. Успех на всички.... лайка и търпение... Hug

# 319
от 20,30 до 21,30 лешничето намаля.... още изтича, явно има по-навътре, но вече е друга работа. Ще изчакам до 22 часа и смятам да си легна, дано няма проблеми нощеска, но тази нощ ще се спи- авокадото го няма и се надявам да не се появи през нощта.  Praynig

# 320
# 321
Страхотно!  Hug Лайка форевър, да, за всякакво възпаление става, стига човек да няма някакви алергии към цветя.  Grinning И вече знаеш, че ти е читав докторът, това също е много добра новина.

# 322
Не дай боже да ми се налага, но пакетче от чай ли сложи с тази лайка, я дай подробности, че нещо не загрявам  newsm78
Дивка добре че е разминало, и вече никакви прашки и тесни панталони  Peace

# 323
Благодаря момичета!!! Hug Спах като бебе, въпреки жегата.  Дигнах се само за закуска и антибиотика, но съм ок. Пуцбърг, да късмет с доктора, че ме остави. Мъка си е, но естественото пукане е наистина най-добрия начин.
Mysti, да, имах подръка пакетчета лайка, искаше ми се да сложа цвят, но нямах под ръка. Сварих едно пакетче и имах тампони за махане на грим. Аз използвах по 3-4 тампона: топих ги в чая и ги държах на мястото. Дано не ти се налага никога, но наистина е добре да се знае, за да не се паникьосва човек... като мен.
Хубав ден на всички и успех! Благодаря още веднъж на всички!

# 324
Божеее, чета, чета с надеждата да припозная проблемът си в някой от постовете !
Според мен не успях !
Не зная как да го обесня.....................сякаш имам нещо вътре във влагалището ! Нещото го усещам все едно всеки момент ще излезе яйце, но НЕ МЕ БОЛИ ! Просто е вътре !
Когато легна сякаш отива някъде навътре, където не го усещам ! Ще се побъркам, утре съм на лекар, най-вероятно ще получа инфаркт, докато чуя какво ще каже ! Беше ме страх да погледна.......престраших се, като легнах гледах с едно огледало, на пръв поглед всичко изглежда нормално, но като разтворя леко входа на влагалището не се вижда как да кажа просто отвора, а нещо, което е там ! Казаха ми, че може да е бартолиновата жлеза, затова и чета от час тук , но моето е вътре във влагалището, не отстрани на бедрата, не е на срамните устни, абе просто е вътре отдясно ! И не ме боли, просто усещам, че все едно съм пъхнала яйце, което ще излезе докато вървя ! Няма да се спи тая нощ, ще откача ! Възможно ли е наистина да е бартолиновата жлеза ?

# 325
Зорница, съжалявам, че виждам късно поста ти, но според мен е точно възпаление на жлезата.
Така бях и аз - оток и вън, и вътре. Около месец се борих с различни средства - антибиотици и компреси и успях без помощта на ножа...

# 326
Здравейте, ще споделя и моя опит.
Получих киста на жлезата доста отдавна... поне от година, но не ми е създавала проблеми, в последствие стана колкото орехче и един ден се наду..... отока стигна нагоре по устната почти до клитора, не ме болеше но беше неприятно усещането и ходенето. Изписаха ми антибиотик който пих 5 дена и отока спадна, но ходих при 2ри лекар и той ми предложи да я махнем... и тъй като четох тук че... колкото и да се източва тая жлеза... в повече от 80% от случаите се надува пак, което и лекаря потвърди. Направих си операцията с пълна упокойка сложиха ми и катетър.... момичета няма нищо страшно... неприятно е усещането но се търпи. Поема се от сдравната каса оперцията и ми я направиха точно след като ми свърши цикала за да може да заздравее до следващия. За съжаление.... жлезата и от другата страна ми беше леко надута и лекаря ми предложи да я източи с инжекция и това трябваше да го направи по време на самата операцията при другата но явно беше забравил .. нз какво е станало и при махането наконците от операцията ми източи втората с местна упойка и .. уж.. не трябваше да усещам нищо но..... аз най добре си усетих как ми заби иглата там.... доста неприятно беше но всичко свърши. вече месец след операцията почти съм се възтановила и изто4ената жлеза си е лека пак надута но той каза че няма как напълно да се източи, надявам се занапред да не ми създава проблеми

# 327
Здравейте, момичета, писала съм в темата и съм я чела 2 пъти цялата. Явно наистина си имам бартолинит, но мога консулт с АГ да направя следващата седмица. Вероятно ще се подложа на марсупиализация, но не видях в темата колко време е възстановяването  newsm78 Има писано за операции, но не и за това. Нямам остро възпаление в момента, но едната ми срамна устна отвътре е подпухнала  Confused Мажа с йодасепт вътрешно и риванол външно компреси. Лошото е, че чак на 19.09 имам час при Ганчева, но на 01.09 ще се консултирам с АГ. Може ли мнения след марсупиализация? Болки, конци, може ли да се ходи на работа или е нужен болничен лист и престой у дома   bouquet

# 328
Побут, побут на моето питане  Hug

# 329
Ами да кажа  Simple Smile Тази седмица ще уговаряме ден и начин за процедиране с моята гад  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт