Бартолинова жлеза

• 270 195
  • 627
  •   1
Отговори
# 330
Да пишеш как е минало Simple Smile Успех

# 331
Благодаря ти, както и за инфото  Hug

# 332
Nefertarri като приключиш с процедурата искам и аз да чуя отговор на същите въпроси, които ти си задавала. Моята гадина е просто подута, но ми казаха, че щом не ми създава проблеми, да не я пипам. Но не знам кога ли ще стане спешно и належащо, та поне да знам какво е това чудо, дето не мога и да го кажа марсупиализация ли беше?

# 333
  • София
Процедурата е много бърза, усеща се много малка болка след упойката и защото се слага дрен, който помага на гадостта да изтече. Още вечерта се чувствах добре,на другия ден вече бях по задачи. Конците се махат след 3-4 дни от процедурата и зараства за около 10-12 дни като междувременно е добре да се правят промивки с тетра.  Peace

# 334
ange89, нали говориш за марсупиализация ?

# 335
  • София
Да , аз преживях две марсупилизаций.  Simple Smile За съжаление в моя случай бяха временно решение... сега търся ново ...

# 336
Уффф, хем си успокоих, че не трябва 1 месец да съм болнични, хем е гадно, че не си намерила решение  Confused. Махай гадната жлеза  #2gunfire

# 337
Здравейте момичета!
Тази година два пъти ми се възпалява бартолиновата жлеза,боли много,подува се и вдигам температура.Лекарят ми изписва антибиотик и риванол и ми минава.
Проблемът сега ми е,че съм бременна и усещам че на същото място ме боли и се ужасявам да не би да е пак този проблем и още повече ме е страх да не навреди на бебето.
Някоя от вас знае ли дали това застрашава бременноста?

# 338
Здравейте момичета!
Тази година два пъти ми се възпалява бартолиновата жлеза,боли много,подува се и вдигам температура.Лекарят ми изписва антибиотик и риванол и ми минава.
Проблемът сега ми е,че съм бременна и усещам че на същото място ме боли и се ужасявам да не би да е пак този проблем и още повече ме е страх да не навреди на бебето.
Някоя от вас знае ли дали това застрашава бременноста?
На мен ми се появи това чудо точно по време на бременността. Няма опасност за бебето. Даже ме гласяха до последно да раждам естествено. Peace

# 339
Опасявам се,ако вдигна температура.В 4 месец съм.А на лекар съм чак в събота.

# 340
От няколко месеца следя темата, тъй като за пореден 7ми път ми се възпали жлезата. Минавала съм 2 или 3 пъти през марсопиализация, няколко пъти само на компреси с йод съпътствани с тежки  лечения, накрая от безизходица се съгласих да ме срежат в кабинета на стола - толкова голямо облекчение и болка заедно не бях изпитвала. През всичките години се опитвах да изкопча повече информация от лекарите относно причините за появата на това възпаление и препоръки/превантивни мерки за избягване на тежките процедури изброени по-горе - всички лекари отговаряха с неясни и повтарящи се фрази, заучени и с нищо никому полезни (така мислех тогава):честа смяна на партньор, лоша хигиена, носене на тесни панталони и бельо/прашки, проникване на сухо/триене при секс, твърде обилна секреция/бяло течение предразполагащо запушването и т.н.
 Предполагам всяка от вас ги е чувала - е аз реших да започна да изпълнявам всичките препоръки, защото ми омръзна да се подлагам на ужасни болки и интервенции. Но не само това. Д-р И. Димитров на ул. Феликс Каниц ми намекна, че трябва да спра да използвам презервативи от естествен латекс, предписа ми медицински интимен сапун и медицински лубрикант. Откакто смених презервативите, усещам огромно облекчение и заедно с всички други неща успях да предотвратя честите възпаления след всеки полов акт (беше ужасно!!!) и се радвам на нормален полов живот.

С радост споделям това с вас и се надявам да последвате горните препоръки, да спрете да ползвате латексови презервативи и да използвате медицински лубриканти! Пожелавам ви да забравите неприятностите, с които сте се сблъсквали, светкавично бързо като мен Simple Smile Simple Smile Simple Smile

Успех на всички! Можете да ми пишете ако имате въпроси.

# 341
Не помня кога ме заболя за 1-ви път. Усещах я като грахово зърно и след компреси с Реванол изчезваше след ден-два. Преди 8 години ме цепнаха за пръв път. Следващите 3 години се подуваше, туширах с Реванол или ихтиол. После пак ме цепиха. И историята се повтори. Миналата година пак се появи. Порасна със скоростта на светлината и стана колкото яйце - за пръв път толкова голяма. Не успя да се пукне сама и така - под ножа. Операция, траеща 15-20 мин, с пълна упойка, 6 шева като при естествено раждане, възстановяване около месец и доста болка. Секс посмях да правя след 2 месеца, не изпитвах болка, но и удоволствие не изпитах. То дойде след 6 месеца.
Попитах доктора защо рецидивира всяка година по едно и също време?  newsm78 След куп въпроси от негова страна, моите отговори и метода на изключването, прегледа на епикризата, човекът отсече - инфекция! Да, но каква? Взе ми секрет и ме прати в лабораторията. Резултатът - положителни Урея-плазма и Мико-плазма. До ден днешен не зная какво значи това. Изписа антибиотик на мен и мъжо, доста евтин за моя изненада. След седмица всичко беше ок. На всеки 2 месеца съм на преглед - да се застраховам, но днес пак съм подута. Явно инфекцията ме събаря, отслабва ми имунитета и бам - в Бартолиновата избива...
Според моят лекар трябва всеки ден да изяждам 1 кофичка Истинско кисело мляко (по БДС), богато на лактобацили. Е, малко повече от месец не съм консумирала и пак съм с орех между краката. Всичко било от начина на хранене (при мен преобладава суха храна). С 2 думи ми каза да се храня здравословно, по възможност с БИО продукти.

# 342
Здравейте, момичета.
Тази жлеза.... няма управия.....
Оперираха ме преди половин година, за да я премахнат, но...... 2 месеца по късно ми се наду отново премахнатата жлеза??!!! Та... един лекар казва едно друг друго....Този който ме оперира на прегледа първия път категорично ми каза, че е добре да се отстрани, защото ще се възпалява постоянно и няма отърване от нея. След като ми се наду вече "премахната" пък личния ми каза, че това е жлеза, с много разклонения и не може да се отстрани напълно. Месец след като се беше надула изчезна сама... Междувременно около операцията ми се наду жлезата и от другата страна и така бях с топчета като орех от свете страни....колко прекрасно!..... като тази 2та ми я източиха със спринцовка... после пак се наду и после изчезна сама.
Сега съм ок и съм спокойна...... незнам до кога..... дано за е завинаги, че ми писна от тези жлези!
Успех на Вас!

# 343
здравейте момичета преди година и половина ми се получи топче от лявата страна колкото грахово зърно започва да нараства и стана колкото орех,много болезнено последва инцизия след това всичко беше наред докато отново не се поду...поду се и остана така,отидох на лекар каза ми че ако се подуе и не спадне е проблем то си остана така и ми направиха марсупализация преди 4 дни сега се възтановявам немога да сядам конците опъват гадно е..въпросът ми е някой наясно ли е колко дни е възтановяването и кога падат конците!Благодаря ви предварително!! Sad

# 344
  • Sofia
 Аз имах такава операция, но явно при мен е минало леко, защото бързо се възстанових и не ми се е подувало пак....Отиди на лекар!

Общи условия

Активация на акаунт