Бартолинова жлеза

• 270 235
  • 627
  •   1
Отговори
# 405
прави компреси с риванол на мястото, може да го изтегли

# 406
Добре де, ами ако само го възпали? Точно заради тези въпроси не съм предприемала нищо.

# 407
риванола действа противовъзпалително, ще изтегли възпалението, ако искаш позвъни на лекаря, аз така правя да ми изтегли гнойта

# 408
Добре де, ами ако само го възпали? Точно заради тези въпроси не съм предприемала нищо.
Различни гинеколози са ми препоръчвали компрес с риванол и на мен.

Но на мен ми се възпали и съответно спука не от риванол, а от ихтамол. И беше голямо облекчение.

# 409
И на мен ми се спука само, след мазане с ихтамол/ихтиол (едно и също е). И наистина е голямо облекчение, защото бяха страшни болки преди това.

# 410
при мен се спука от риванола, в смисъл го изтегли, слагах непрекъснато и сутринта, когато станах и се учудих, че вървя и в тоалетната видах,че е изтеглено върху памука

# 411
Здравейте в събота претърпяха цепване, заради възпаление на бартолиновата жлеза вдясно. В болничния ми пише абсцес на бартолинова жлеза. Мили дами, които сте минали нещо такова, може ли да ми кажете защо се прави хистологично изследване, имате ли правено такова. Оказа се, че епикризата ще е готова след този резултат, но нямам идея защо се прави? Благодаря предварително за информацията.

# 412
  • София
Уж за да намерят причината, ама... бабини трънки ни. Като се оправиш отивай да я вадят, аз чаках прекалено дълго и накрая и пластика плащах... няма смисъл от чакане и мъки - вземайте мерки.

# 413
Момичета, в девети месец съм началото. Подута ми е бартолиновата жлеза от месец и половина. Не ме боли. Днес бях на лекар, следя се при Велев. Каза, че сигурно заради това ще се наложи секцио, защото при раждането можело да се спука, да изтече гной и да зарази бебето. Супер съм разстроена, понеже съм се настроила за естествено раждане. Той каза, че не можело да се цепи преди раждането, понеже нямало да има време да заздравее, обаче в темата прочетох, че има вариант да се изтегли само с игла без да се цепи... Моля за мнение. Ако има жени, които са раждали с такова подуване, също би ми било полезно да чуя какво се е случило... Sad

# 414
Опитай с компреси с риванол, ако не е подута ще се размине ли секциото

# 415
Момичета, в девети месец съм началото. Подута ми е бартолиновата жлеза от месец и половина. Не ме боли. Днес бях на лекар, следя се при Велев. Каза, че сигурно заради това ще се наложи секцио, защото при раждането можело да се спука, да изтече гной и да зарази бебето. Супер съм разстроена, понеже съм се настроила за естествено раждане. Той каза, че не можело да се цепи преди раждането, понеже нямало да има време да заздравее, обаче в темата прочетох, че има вариант да се изтегли само с игла без да се цепи... Моля за мнение. Ако има жени, които са раждали с такова подуване, също би ми било полезно да чуя какво се е случило... Sad
Абсолютно същата история бях, поду се около 7-8 месец, ходих при 2-ма различни лекари, единият от които "светило" в областта на гинекологията и двамата казаха, че няма никакъв проблем за нормално раждане.
Обаче при мен се наложи спешно секцио, защото след 2 дни на системи /заради преносване/ нямах никакво разкритие, изтекоха зелени води, детето почна да губи тонове и ме оперираха. Така и не разбрах дали докторите са прави. Още си е подута, но не ме боли, не се възпалява, мен ме е страх от манипулацията, и не ходя и така. /детето е на 3г/

# 416
Дааа, същата работа, и на мен сега ми казаха, че ще пробват за естествено, но пък взех да пренасям... та ще видим   newsm78

# 417
При мен нещата станаха изведнъж, заболя ме в ляво от вътрешната страна, след няколко часа не можех да седя, лежа, ходя от болки, отидох след 2 дни на гинеколог, още на следващия ден с пълна упойка ме цепнаха да изтече гнойта, имах болки но не бяха съвсем нетърпими. Бяха ми оставили малка дупчица с дрен ако има гной да изтече. Дрена го смениха 2 пъти изваждат едния промиват и слагат другия, промиването не боли, изваждането не е съвсем нетърпимо, но поставянето на новия дрен е чувството с нож да те мушат в прясна рана, да не говорим и че издирват мястото, на всяко сменяне е на смяна друг доктор.

# 418
  • Бургас
Здравейте!
Да споделя и аз моите патила.
Преди три години и половина се появи топчето. АГ каза, че по принцип се оперира, но не ми изписа нищо при условие, че беше леко надута....така е преценила тогава. Няколко седмици по-късно се възпали, нарастна....знаете за какви болки става въпрос. АГ каза да го мажа с ихтиол. Пукна се само, облекчение...
Забравих, че някога съм го имала. И три години по-късно, септември 2016....бам, отново се поду. Но преди това в продължение на 2 месеца имах повтарящи се цистити, херпеси на и около устата. Със сигурност имах някакъв срив на имунитета.
Пак мазах с риванол, ихтиол, но...нищо. Стана още по-голямо и болезнено. Че бяха и почивни дни. Не издържах и отидох в спешното. Там един доктор ме цепна, без упойка, без дренаж, без да вземе проба за изледване.....Последваха  седмици компреси с реванол, бани с калиев перманганат. Реших, че приключих.
Да, ама не. Пет месеца по-късно отново се поду. Този път не изчаках да ми прималее от болка. Отидох, местна упойка, цепване, дренаж, антибиотик. Даже не болеше чак толкова. На следващия ден ми махнаха дрена.... 2 седмици по-късно пак бях с надуване!!!!
Пак мазане с реванол, ихтиол...нищо не помогна. Вчера го цепнаха, този път и лидокаина не помогна, болката беше страшна. Сега съм с дрен, но ходя на промивки на жлезата, доктора ще прецени кога да го махне и с очакване на резултатите от микробиология. Така се надявам това да е за последно!!!!

# 419
здравейте, цяла зима покрай настинките и падането ми на имунитета все съм на косъм, хрема и подуване, изправя  ми се косата вече, не знам как да засиля имунитета, защото убедена съм той ми "помага"  за подуването, пия тинктура от  прополис сама я правих , било по-ефикасно, обаче се разболявам и на бронхити, пия витамини, бирена мая, и какво ли още не , няма полза, сега четох за пчелния прашец, 1 лъжица се разтваря в една лъжица оцет и се долива с вода, мисля да опитам, защото положението става страшно, споделете вие какво пиете

Общи условия

Активация на акаунт