Бартолинова жлеза

• 270 212
  • 627
  •   1
Отговори
# 390
Здравейте дами, честит празник! И аз, точно на празника, се сдобих с такава кистичка. Имала съм същото преди две години, та да ви споделя и аз с какво се справям. Аз съм от години на хомеопатия и категорично отказвам скалпел и традиционно лечение, така че вчера, когато усетих болка си взех първо една доза арника - тя е за всякакъв род травми и разтормозяване на организма и вечерта и сутринта по една доза медуринум 30С. Знае се, че хомеопатичните препарати не са симптоматични, но все пак има някои монопрепарати, които са при кризисна интервенция. Това с лимона е много добро, ще го прибавя към лечението, благодаря anna.veli. А, сложих и една превръзка напоена с риванол, ще видим!

# 391
Здравейте, момичета, имам нужда от съвет, надявам се да ми помогнете.

Вчера привечер започнах да усещам болка на свивката на крака при бедрото (в бикини зоната, под яйчниците, а не отдолу до влагалището). Не е силна болка, по-скоро дискомфорт при ходене, но когато натисна точно това място – боли по-сериозно. След това открих, че от същата страна имам леко подуване и зачервяване близо до входа на влагалището (между входа и клитора, отстрани), напипвам много малко топче, но областта около него също е леко твърда на пипане. Поставих си сама диагноза, че трябва да е киста на бартолиновата жлеза (по всичко напомня на нея), но болката при свивката на крака? Не го прочетох като симптом, дали е от нея или е симптом на съпътстващо заболяване (или въобще не е киста)?

Скоро след това вдигнах лека температура – 37,2 (знам, че е в границите на нормалната, но моята винаги е по-ниска и се чувствах отпаднала, все едно се разболявам).
Тази сутрин температурата ми е нормална, но на свивката продължава да ме боли, жлезата не ме боли, при пипане има лек дискомфорт. Бих отишла веднага на лекар, но за мой късмет през уикенда е по-трудно – почти никой не работи, и освен това от днес съм в цикъл. Та, според вас, които вече сте имали такъв проблем, дали трябва още сега да отида в някой спешен кабинет или да изчакам – до понеделник (когато още ще съм в цикъл, но имам по-голям избор къде да отида) или докато цикълът ми приключи (т.е. след седмица, но пък тогава идват и празниците Cry)?

Съжалявам за този „роман“, но досега не ми се е случвало и не знам дали една седмица и повече е твърде дълъг период за изчакване и дали цикълът е сериозна пречка при този преглед.

# 392
  • София
Здравейте, момичета, имам нужда от съвет, надявам се да ми помогнете.

Вчера привечер започнах да усещам болка на свивката на крака при бедрото (в бикини зоната, под яйчниците, а не отдолу до влагалището). Не е силна болка, по-скоро дискомфорт при ходене, но когато натисна точно това място – боли по-сериозно. След това открих, че от същата страна имам леко подуване и зачервяване близо до входа на влагалището (между входа и клитора, отстрани), напипвам много малко топче, но областта около него също е леко твърда на пипане. Поставих си сама диагноза, че трябва да е киста на бартолиновата жлеза (по всичко напомня на нея), но болката при свивката на крака? Не го прочетох като симптом, дали е от нея или е симптом на съпътстващо заболяване (или въобще не е киста)?

Скоро след това вдигнах лека температура – 37,2 (знам, че е в границите на нормалната, но моята винаги е по-ниска и се чувствах отпаднала, все едно се разболявам).
Тази сутрин температурата ми е нормална, но на свивката продължава да ме боли, жлезата не ме боли, при пипане има лек дискомфорт. Бих отишла веднага на лекар, но за мой късмет през уикенда е по-трудно – почти никой не работи, и освен това от днес съм в цикъл. Та, според вас, които вече сте имали такъв проблем, дали трябва още сега да отида в някой спешен кабинет или да изчакам – до понеделник (когато още ще съм в цикъл, но имам по-голям избор къде да отида) или докато цикълът ми приключи (т.е. след седмица, но пък тогава идват и празниците Cry)?

Съжалявам за този „роман“, но досега не ми се е случвало и не знам дали една седмица и повече е твърде дълъг период за изчакване и дали цикълът е сериозна пречка при този преглед.

Отивай на лекар спешно и при мен така се случи единия път заедно с цикъла. Сложи тампон и бягай да го погледнат за да се вземат мерки. Точно около цикъла заради хормоните още по-бързо расте тази гад.

Успех!!!

# 393
Здравейте, преди 6 месеца за първи път  получих след цикъл подуване на бартолиновата жлеза в дясно, нямах болки, подутото беше колкото орех. Изписаха ми макмирор комлекс и за 1 седмица изчезна подутината. Сега преди 2 дни пак се поду на същото място, но ме боли при сядане и ходене и имам дискомфорт и усещам подутината по-голяма. Слагам пак макмирор комлекс.
Какво мога да взимам за болката?

# 394
Май ще се пука Sad
И на мен ми беше така миналата година. Мазах с ихтамол и май от това набра и се пукна. Ходих на лекар и той изчисти мястото и ми даде много неща за мазане.

За болката - колкото можеш по-бързо да го предизвикаш да се пукне, само това облекчава. Аз търпях, въпреки че едвам сядах някакво време.

# 395
А отвън ли се маже подутината (тя е вътре, отвън нямам нищо)?

# 396
И какво се усеща при пукането?

# 397
Аз мажех отвън, по цялата подутина, а иначе се пукна отвътре, малко навътре във влагалището.

Ами облекчение Simple Smile Дори не разбрах, докато
Скрит текст:
не отидох в тоалетната и не видях колко гной имам по бельото.

# 398
Какъв е този ихтамол, не ихтиол, различно ли е , за ихтиола нали не може да се маже там, на мен ми се пукна от компреси с риванол

# 399
Прочетох в темата за компреси от лайка, ще слагам, дано помогне...

# 400
Днес бях на преглед... с лайката и ихтамола нямаше ефект....едва изкарах събота и неделя, като няма сядане , няма лягане, няма спане, болки.... оказа се, че не е за цепване, твърда е подутината и могло да се разсее.. изписа ми антибиотик Аугментин и Флажил вагин.таблетки, каза също да си слагам лед за болката по 10 мин. Дано да минават тези болки Sad

# 401
Здравейте момичета Simple Smile През април тази година ми отстраниха оперативно киста на жлезата с размер на яйце, възстанових се за горе-доло месец, но от няколко дни имам неприятно усещане отново - за по няколко минути усещам едно боцкане в областта на операцията и преминава от самосебе си, а и на пипане се усещат едни възелчета пак в областта на операцията. На някоя от вас дали и се е случвало подобно нещо? Че ще се ходи на лекар отново е ясно, ама ми омръзна от тази гадост Sad

# 402
аз само от цепване имам такива усещания и  възелчета, боцкане и ужас, а при теб няма начин да няма такива усещания, но отиди пак да те види лекар,че на мен ми се изправя косата

# 403
Момичета, здравейте, бременна съм в края на седми месец и от 3-4 дни ми е подута бартолиновата жлеза от ляво, колкото орех е в момента. Искам да ви питам, дали има проблем да родя естествено при това положение? За сега не ме боли. На лекар съм при АГ-то чак на 19.09, не знам дали да изчакам до тогава или да му звъня... Sad

# 404
Момичета, здравейте, бременна съм в края на седми месец и от 3-4 дни ми е подута бартолиновата жлеза от ляво, колкото орех е в момента. Искам да ви питам, дали има проблем да родя естествено при това положение? За сега не ме боли. На лекар съм при АГ-то чак на 19.09, не знам дали да изчакам до тогава или да му звъня... Sad
При мен се получи абсолютно същото. Ходих при 2-ма гинеколози, като единият е "светило" в професията си. И двамата казаха, че няма никакъв проблем да родя естествено. Но то пък накрая станаха едни усложнения, та правиха спешно секцио и не знам подробности около раждането с тази киста. Иначе детето е на 3г и досега си я карам така  Embarassed но не ми се лежи в болница, и да си създавам сама проблеми, страх ме е от болката и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт