Любители на кучета - 137

• 33 130
  • 750
  •   1
Отговори
# 660
  • Враца
Всичките ми кучета до този момент, никога не са имали проблем с возенето.
Даже , мъничкия Иванчо, май обожава да се настани и да си спи .

# 661
  • Mediterraneo
Моята не повръща, но пък изкара 2* 1000 км права и наострила уши. 9 часа в посока как не му омаляха краката на това животно, не посмя да легне, въпреки че беше в леглото си на задната седалка, заедно с кака си.

Онзи ден на 2-3 пъти повърна. Не знам от какво, мина й. Обаче разхлаби и отзад. И вече 3-4 дни е така. Иначе си хапва гранули, пие вода, жизнена е, нищо странно не забелязвам. Дали да й дам пробиотика, бяха й го изписали при едно често повръщане и дрискане.

# 662
  • Враца
И сега, в този дъжд, как си извеждата кучетата? Моето, не иска да излиза и не иска да ходи в банята .. Sad

# 663
Ето как излизаме ние, много сполучливо якенце от алиекспрес, поръчахме още 2 :
Днес сме на село и пада голямо търчане

И ето вкъщи, пази гимнастиката, докато бебето се събуди Grinning

# 664
Дай ѝ го, Тарти. Може и прахче Ентерол, ако имаш. Аз след последната история се запасих с Dia-dog за такива случаи, не знам дали при вас продават. И най-ефективното лекарство е…глад.

Добре че нашият не повръща, че както минаваме по 2000+ км. в посока, ще се видим в чудо. Но сваля всеки път. Въпреки че гледаме така да правим пътуванията, че да се храни нормално.

# 665
Ние за късмет нямаме проблеми с пътуването, обаче трябва да седи между краката на пътуващия отпред. Отзад с децата става лудница и е невъзможно пътуването. И тя издържа 4 часа път седнала и не иска да легне.
Онзи ден правихме бетон пред нейната клетка и една площадка, а нашата спи й хич не й пука, че има хора вкъщи. За куче пазач не става.

Спеше нагоре с краката и ползваше мрежата да я подпира ама като приближих да я снимам и веднага ссщкочи та снимката не можа да стане точно.

# 666
  • Пловдив
И Саске повръща в колата. Не свикна и това си е - лиги, плюнки, повръщано... трудно го карам на гости до баба му дори.
Аз като пробиотик давам Fortiflora и съм доволна.

# 667
И Макс няма проблеми с пътуването , вчера 3часа пътувахме до Варна . През цялото време спа на леглото си. Днес на плажа рови дупки в несвяст 😄 Бяга от водата. Утре ще има баня😄

# 668
  • sf
Нейо няма проблем с пътуването, най-дългото му е било към 600км. Не повръща, но не го свърта в колата, все иска да идва при мен , а аз шофирам. Ближе стъклата, точи лиги, ад. Отскоро му взех клетка и пътува в багажника и е много спокойно.
За дъжда- хич не му пречи, не го обличам, става на прасе 😆

# 669
  • София
Още помня как се притеснявахме за първото пътуване на Буба с ферибота - пък тя и в колата, и на кораба хич не забелязва. Само й е криво, че е ограничена и не може да щъка от единия при другия (ММ я гушка обикновено). Обаче сега, на годинки вече, не я кефи да пътува - в колата иска да щъка, да се качва от долу горе или от мен в ММ, после обратно. Облизва ни, кара ни да спираме... абе, не е като едно време, когато заспиваше малко след София и се събуждаше в Бургас или на ферибота на Керамоти. Иначе, за всеки случай и ние пътуваме запасени с Фортифлора (уж трябва да е на хладно) и заради еднократно повръщане по време на едно пътуване, ММ вече и лекарство против повръщане носи - някаква пастичка е, в спринцовка ни го дадоха ветовете, ама не помня как се казва.
На мокро излиза, няма проблем да я вали, ама на вятър хиииич не ще - тогава ни е зорът на нас Simple Smile

# 670
Джини не повръща. Пътува на задната седалка, вързана с колан( за кучета) и от време на време си се намества- слиза, качва се на седалката, гледа през прозореца, но като цяло е спокойна. Но, така пътуваме вече и надалеч- в началото седеше в мен, на пасажерската седалка, но аз имам проблем с пътуването и ми ставаше още по-лошо, като ми натиска корема и щъпурка отгоре ми. Отделно, че като шофирам аз, не щеше да седи у друг.., а сега можем и само двете да се возим. И явно ѝ харесва да пътува, защото като види някоя от колите на паркинга и тича и иска да се качва...
За излизането- в дъжда и тя не се радва на дългите разходки- вършим работата и се прибираме. Аз- също, че дори и  с дъждобран, пак после трябва основно да се мием, че нали е рошлАва и като приклекне да върши работа и корема става кален...пък и като бърза да се прибира, кара напрЕко през кал и локви и после и в ушите има кал. Днес, понеже вали и е много кално, ще си пазим фотьойла( позата е не случайна- така хем дреме, хем ни контролира):

# 671
Бих искала да споделя един проблем и тук понеже за първи път разбирам, че и при кучетата може да има епилепсия.

Преди няколко дни нашето- кане корсо на 7 години се тресеше и му излизаше пяна от устата. Случва се за трети път и то когато е много развълнуван.
Нямаме никакво обяснение свързахме се с ветеринарен имало някакви хапчета за това, но за вмомента каза да го следим.

# 672
За трети път се случва и не сте го завели на лекар? Аз бих се побъркала от притеснение още на първия.

# 673
За трети път се случва и не сте го завели на лекар? Аз бих се побъркала от притеснение още на първия.

Не може да се извежда навън с каишка- щом я види става агресивен, но това е и наша грешка още от малък той си е свикнал свободно да се движи из двора и за каишка/синджир не иска и да вижда.
И за това ветеринар все идва вкъщи за да го прегледа и то пак става трудно понеже при чужд човек реагира остро.
А, за тези хапчета спомена че веднъж дадем ли трябвало до живот да му се дават и ако се учестят пристъпите тогава вече да пристъпим към това хапче.
Но бих искала да разбера ако някой също е бил в подобна ситуация да сподели.

# 674
  • под тепетата
Не мога да помогна за съжаление! Да, има епилепсия при кучетата, както и при котките.
 А, бре, Гинче! Въртях тоя тИлИфон, два- три пъти , докат ти схвана позата! Joy
 Пътуваме с Озю, ама с толкова мрънкане, че ако и повръщаше, щях самосиндикално да се качвам на влака! Добре, че Лео поне е тих , но пък напъва да ми се качва на гърба.

Общи условия

Активация на акаунт