Любители на кучета - 137

• 33 135
  • 750
  •   1
Отговори
# 645
Tintina Благодаря за отговора! Взехме кученцето преди около месец и му биха първата ваксина преди десетина дни.Мм го изведе на двора да се поразходи.Външната врата била отворена и уличното куче направо влезнало и захапало малкото.Аз приспивах детето ,чух само как изрева кученцето и видях през прозореца,че мм гонеше голямото куче..Много гадно ми стана..

# 646
  • Бургас
То е бебе, сега прочетох. Първата ваксина за бяс се слага на по-късна възраст, но ветеринарите знаят какво правят, взели са мерки.
Уплашено и стресирано е, ще му мине.

# 647
Ама какъв бяс, моля ви се? Кученцето е ухапано днес, болестта не се проявява за два часа, има си латентен период. Може да му е засегнат нерв, може да е от лекарствата... Милото кученце, просто го гушнете, със сигурност е адски уплашено.

# 648
*ĤĚŇĂ*, как е кученцето?Много жал ми стана...Пиши наред ли е всичко... 

# 649
  • Пловдив
Бяс в България няма от десетилетия.
А и вашето куче е ваксинирано против бяс, предполагам.
Не е толкова опасно, не се тревожете.
Вероятно страничен ефект от лекарствата, които са му дали. А може и да е ухапан на повече от едно място.
Toва е абсолютно НЕ вярно. Не само ,че не е свободна от бяс държава,но дори се води ендемичен район.
В сл. едва ли се касае за бяс , в градски условия, но аз неваксинирано животно не бих завел на разходка в гората или в полето. Вълци ,лисици,чакали,белки,колкото искаш,
а ваксина в храна за дивите животни се разпръсква много епизодично.

*ĤĚŇĂ*,
Докато не е завършен напълно ваксинационния курс,който включва и ваксината за бяс ,+ 2-3седмици за изграждане на имунитет,не е желателно да го извеждате навън,пък било то и само в двора ви.

Последна редакция: вт, 31 окт 2023, 10:56 от whitefang

# 650
Тази сутрин пак го закарахме и пак му биха инжекции.Казаха утре отново да отидем.
Казаха,че не е инфектиран.А,за състоянието не мога да преценя.Унил е,яде по малко,почти не пие вода..Не знам..

# 651
  • София
Е, няма как да е добре, щом е с инфекция. Осбено щом е бебе още!  Помагайте му и не се страхувайте от него - просто е болен, няма да ви зарази с холера... има нужда от вас!

# 652
Тази сутрин пак го закарахме и пак му биха инжекции.Казаха утре отново да отидем.
Казаха,че не е инфектиран.А,за състоянието не мога да преценя.Унил е,яде по малко,почти не пие вода..Не знам..

Преди години също имах пинчер. По време на разходка, внезапно от двор изскочи куче и я нападна. След два дни промени поведението си. Започна да се страхува да остава сама в стаята, придружаваше ме и в тоалетната. Ветеринарният лекар й изписа невробекс за успокоение и колкото и да ми беше чудно, след десетдневен прием си стана предишното кученце. Беше се уплашила и то здраво явно. Питайте и за нещо успокоително.

# 653
  • под тепетата
Брей, голямо затишие в темата! Чакай да се похваля - вчера имах късмета и щастието да намачкам едно бебе - тибетски мастиф. Видях го на улицата и очите ми станаха на американски палачинки, а езикът ми увисна кат на Буба от изумление Wink  Естествено първо попитах дали е тази порода и на развален български ми отговориха. Понамачках го, ма то една грамадна пухена топка, голям кеф!

# 654
А аз онзи ден направо се влюбих в две кученца. Ходихме на домашно посещение, кучето там редовно си ражда. Не се знае от кой (предполагам, защото се движи свободно, а дворът не е заграден), но бебетата страшно много приличат на нея. Тя е с гени на шар пей, кутраците са й одрали кожата. Идеше ми да грабна едното, жената и двете ни даваше. Joy Обаче съм сигурна, че ММ няма да се съгласи за второ куче. А така добре ще й дойде и на Зара подобна компания. Още ги мисля, но няма да е сега. Worried

HENA, как е бебешорчето?

Последна редакция: чт, 02 ное 2023, 10:07 от Dara888

# 655
  • Бургас
Жената, вместо да ги дава, не се ли сеща да си кастрира кучката?
Извинете, но полудявам просто... Редовно си раждала...

# 656
Семейството са роми, те за себе си нямат здравна култура, па какво остава за кучето. Слабо ги интересува ражда ли или не.

# 657
Добър вечер, момичета и кучовци! Как сте? Аз открих, че моя Кало не понася пътуване. Днес за трети път го качих в колата и го закарах на лекар (за ваксина и инжекция, че лекуваме гъбички) и за трети път повръща по пътя. Вече започна да свиква вкъщи и спря да прави бели.
Да ви покажа и уморения герой

# 658
Нашата Сара също не можа пътува. Убедихме се по трудния начин. Опитвахме всякак- гладна, сита, жадна, с хапче, с климатик, още откакто беше малка, като голяма. И не, и не. Не става. Лошо й е, повръща й се и гледа умолително като я извикаме до колата. Спряхме да я мъчим, твърде егоистично ми идва.
Затова пък бодро крачим пеша на километри. На разходка, гости или на ваксина. Остава си в къщи като пътуваме, даваме ключ на приятел за пътната врата, когато отсъстваме по- дълго.

Последна редакция: сб, 04 ное 2023, 11:46 от Krotinia

# 659
И моята Кайра не може да пътува. Дори за малко по-дълго пътуване из града винаги повръща Sad
Чери пък е само неспокойна при път и прискимтява, не стои мирна , но Не повръща.

Общи условия

Активация на акаунт