Любители на кучета - 137

• 33 207
  • 750
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Аз съм будна, защото двамата седяха до 100 часа и ме събудиха. След това заспаха и  захъркаха в синхрон.

# 631
Нашата с вълча кръв била пък трева пасе. Онзи ден мъж ми я върза за стълба пред двора да сложи лампа в клетката, а нашата с такъв кеф си дърпа и похапва трева направо и на мен ми се прияде 😆. А пък е станала толкова яка и дърпа, че мъж ми се шегуваше, че ако я остави вързана за стълба до довечера ще го е изкарала. Голяма лудетина. Трябва да я къпя ама не ми се мисли как ще стане, страх я е от водата и каквата е шуга ще падне борба в банята.

# 632
  • Бургас
Здравейте! Пиша, защото съм притеснена за своето куче. Ремонтирах 2 стаи от жилището си и дадох кучето си на приятелка.Често се виждахме и ми се радваше. Взимах го когато имах възможност на почивка и всичко беше наред(бяхме неразделни), но на почивката се разболях и тогава се привърза към сестра ми и не ми обръщаше внимание и аз нямах възможност бях доста зле.След почивката отново го дадох и често го виждах.Много ми се радваше❤След общо отсъствие на кучето ми (4месеца) вчера го взех. Разходих го, нахраних го, но за втора вечер е отдръпнат, няма желание да спи при мен, няма и желанието да се обръща когато го викам по име.Чува, но само това. Търси ме само когато е време за ядене и разходка.Моля ви помогнете ми да го адаптирам и да привлека вниманието му отново, защото се чувствам доста зле
На колко години е кучето?
Честа практика ли е да го оставяте на други хора, или е инцидентно?
За да изградите отново връзка, прекарвайте повече време заедно, създавайте му интерес към вас - храна, играчки, обучение, игри и режим, за да знае кое след кое следва.
Ама първо го оставете да се успокои и не насилвайте нещата. Явно е стресирано от честата смяна на обстановката. Ще се наредят нещата.

# 633
  • Пловдив
Попи, повръщането не го контролират и не им е зор, но за разстройство, моите ме будят. Дано е вече добре Вълчан.
"Мунчо" ме ръчка и като му се повръща.Дори и да не повърне ,за да излезе "на паша"

patenceto_,
пасат когато ги боли корема .Моя пасе и ако е му е закъсняла закуската и му се повдига от стомашните сокове.

За :"чуденкикте" ,кога да се мине на 2 хранения.Зависи от размерите на породата. По дребните на малко  месеци,по-едрите може и до 2 години да са на повече от две хранения. Мойто беше на 3 (макар и не съвсем пропорционално разделени във времето ,защото няма кой на обед да му сложи 2-то ядене) до около година . На 2 разходки е от 5 месечен и на двете дрискаше до около 9 месечен.От тогава обикновено го прави само на вечерната разходка.

Тони,
Респираторните упоики са не по-малко опасни, дори са малкоооо по-опасни, от нормалната венозна анестезия.
При мъжките кучета дори не е съвсем операция кастрирането . Уговорих се с доктора няколко дни предварително ,да го кастрира в петък,
да му осигури яка ,и саморерозбиращи се конци (за да не се налага повторно упояване за свалянето им), и постави антибиотик и обезболяващо с удължено освобождаване ,за да не се налага и да му ги давам през устата. Оставих го наобед в петък,като го държах докато заспи и му свалих намордника ,и си го взех след час почти събуден от антидота , дори успя сам да се качи на неговото си място на задната седалка , но като стигнахме пред вкъщи ,антидота го беше попуснал и едвам слезе от колата и трябваше да го нося по стълбите до асансьора ,от него  си се замъкна на самоход до дивана и спа до вечерта.На третия ден му "нахлузих" яката и си походи с нея една седмица.

Последна редакция: пн, 30 окт 2023, 11:25 от whitefang

# 634
  • София
Ааа, за опасни нищо не казвам аз - за мен всяка упойка си е риск (не само при кучаците), дори да не им знам състава ан всичките. Но определено Буба беше в кондиция и не беше трагичната гледка, за която ме готвеха добронамерени хора, минали през това с техничте кучета. Знам само, че с респираторната има риск от преждевременно събуждане, но не съм се притеснявала, защото лекарите ни са чудни.

# 635
Здравейте! Пиша, защото съм притеснена за своето куче. Ремонтирах 2 стаи от жилището си и дадох кучето си на приятелка.Често се виждахме и ми се радваше. Взимах го когато имах възможност на почивка и всичко беше наред(бяхме неразделни), но на почивката се разболях и тогава се привърза към сестра ми и не ми обръщаше внимание и аз нямах възможност бях доста зле.След почивката отново го дадох и често го виждах.Много ми се радваше❤След общо отсъствие на кучето ми (4месеца) вчера го взех. Разходих го, нахраних го, но за втора вечер е отдръпнат, няма желание да спи при мен, няма и желанието да се обръща когато го викам по име.Чува, но само това. Търси ме само когато е време за ядене и разходка.Моля ви помогнете ми да го адаптирам и да привлека вниманието му отново, защото се чувствам доста зле
На колко години е кучето?
Честа практика ли е да го оставяте на други хора, или е инцидентно?
За да изградите отново връзка, прекарвайте повече време заедно, създавайте му интерес към вас - храна, играчки, обучение, игри и режим, за да знае кое след кое следва.
Ама първо го оставете да се успокои и не насилвайте нещата. Явно е стресирано от честата смяна на обстановката. Ще се наредят нещата.
На четири годинки е и го оставих инцидентно.Тази сутрин се събуди със заклещена глава в одеалото и неднага дотича, скимтеше и се събудих целия трепереше, успокоих го.Лежеше на корема ми, въпреки че не опича.Трепереше и след това се премести в долната част та леглото, където спеше  преди

# 636
  • Бургас
Явно е дребно куче.
Карай по схемата - лакомства, поощрения, време заедно, обучения и игри и нещата ще се наредят.

# 637
Берга за пореден път сваля от простира дреха (вече ги простирам по безумен начин нищо да не весят, но нали е нинджа.....скача). Вчера й се карах и я наказвах, мислих, че е разбрала, но не! Тази сутрин същата работа. Нова моя блуза я е надупчила. Аз не съм си у дома. Накарах дъщеря ми да я прибере в клетката и там ще седи вече по цял ден като има пране на двора. Това е положението!

Последна редакция: пн, 30 окт 2023, 14:05 от Реа

# 638
Whitefang попринцип кучетата хапват трева при стомашни неразположения ама това нашето как види трева си яде, понякога къса и плюе, а друг път си хапва с кеф. Мен вече ме е страх да я пусна в двора, една туя я изяде и отпочна другите, тича като изоглавена и изведнъж се спира и почва да пасе от раиграса, сега съм насадила малини и ягоди и тях ще ги изяде. Мани,че ще изяде всичко ама да не й стане нещо не знам. А такова е кенгуру, толкова високо скача, че мрежата е 1,73м и като скочи муцуната вече енад мрежата. Не се спира нито да й говоря, нито да й се карам голяма дивачка е. И в бетона в клетката вече се оформят 2 дупки скоро тунел ще прекопае /поне си пили ноктите и няма да й ги режа/. Ох, оплаках се. Дивачка е ама мнооого си я обичаме 🥰

# 639
patenceto_, все едно Берга описваш. Ще си имаме ядове, ама кво да се прави като такива са ни се паднали Grinning Аз понякога я заплашвам, че ще я върна в Пловдив Grinning Joy

Да ви питам нещо: ако и подстрижа брадата дали ще порасне пак? И друго - миете ли зъбите на кучовците си?

# 640
Когато сме навън съм забелязала, че Мейпъл яде трева, ако е жадна, а не сме и предложили вода.

Нашата пъргавелка оправя торбите след пазар.
.

# 641
Извинете ме,че нахлувам в темата ви,но не знаех къде да пиша.
Днес на обяд едно улично куче ухапало нашия пинчер на 2м и половина.Веднага за секунди му се подуло главичката (като цицина).Десет минути по-късно мм вече беше на ветеринарен лекар.Били са му 2,3 инжекции и и са му дали нещо през устата.Казали са утре да го водим пак..Преди малко забелязах,че има обилно слюнкоотделяне.Като върви залита,като че ли задницата му е леко нагоре..И едното му краче е подуто..Мисля си да не е бяс..Ако е,опасно ли е за децата,въпреки инжекциите,които са му били? Какво да правя с кучето да го изолирам ли? Много съм притеснена. Какво да правя не знам?! За пръв път се сблъсквам с това.

Последна редакция: пн, 30 окт 2023, 19:36 от *ĤĚŇĂ*

# 642
  • Бургас
Бяс в България няма от десетилетия.
А и вашето куче е ваксинирано против бяс, предполагам.
Не е толкова опасно, не се тревожете.
Вероятно страничен ефект от лекарствата, които са му дали. А може и да е ухапан на повече от едно място.

# 643
  • Варна
patenceto_, все едно Берга описваш. Ще си имаме ядове, ама кво да се прави като такива са ни се паднали Grinning Аз понякога я заплашвам, че ще я върна в Пловдив Grinning Joy

Да ви питам нещо: ако и подстрижа брадата дали ще порасне пак? И друго - миете ли зъбите на кучовците си?
Ох, говорете ми, пишете, споделена мъка - половин мъка... Обаче малко се кротват нещата след навършване на първата година, да ви успокоя, ако е възможно.
Сега вече си имам два чехъла, но единият трябва да си го взимам от къщата, защото Рая редовно го мъкне там и ляга върху него. Почти не го гризе и всеки път ми оставя играчка на негово място - "АЗ бях тук, подписвам се и се извинявам" Simple Smile
Буря пък отказа да яде ябълки, но по цял ден ги разнася из двора и не дава да ги вземеш. Мъжът ми се смее и я нарича "пазарджиклийка" - отивала на пазар.
Но докато стигнем до смеха, знаете, доста сълзи пролях, доста дупки изкопаха и растения заминаха.

За зъбите....мием ги, четки имат, паста имат, но напоследък сме занемарили положението  и ще водим Буренцето за чистене на зъбен камък, само да намерим време, че е пак с упойка и ще я оставяме за час, два в кабинета. Освен това обърках четките и трябва да питам как да ги дезинфекцирам, че да не ги разменя.

Animal Dog2Animal Dog2

Последна редакция: пн, 30 окт 2023, 20:05 от galenaa

# 644
Кученцето доколкото разбирам е бебе.
То също е уплашено ,така че го гушкайте. Може да е ухапано на повече от едно място. Всичко ,ще бъде наред.

Общи условия

Активация на акаунт