Всичко за всички марки гел лакове - тема 51

• 29 818
  • 738
  •   1
Отговори
# 465
100 кинта си е сериозна сума за маникюр, ама като има кой да ги дава, що да не се вземат Simple Smile

Да споделя и аз за пилите.
Бях си поръчала "оранжевата" 45к оборота. Много ми хареса. Точно както някой писа - личат си повечето обороти, работи по- фино. Има си и пауза, ръкохватката е със стабилен захват на фрезата (някои халтавят видимо) Мисля, че това ще ми е пилата на батерия, която ще оставя.
В куриера е дошла и една цилиндрична, която поръчах, но не съм ходила още за нея.

Малко ведомствен хумор: Скоро правих ноктите на дъщеря ми и слагах фолио на едното пръстче (от това, което се отпечатва). Първо сложих едно, дето е пълен боклук и не се отпечата добре. Изтрих го и изхвърлих цялото пликче, придружено от някоя друга ругатня, от сорта на "смотани китайски боклуци...". После се сетих, че имам други, проверени фолиа и сложих от него пликче. Намествам, търкам, заглаждам, натискам... е няма и няма отпечатване. Даже и прашинка не остава на нокътя. Следват звучни балкански псувни. Махам фолитото и осъзнавам, че съм се опитвала да го отпечатам от гладката страна. FlushedFlushedFlushed

# 466
Не разбирам от френски маникюр, но относно показания тук за 100-те лева определено мога да кажа, че не ми харесва и че в темите тук са били качвани значително по-добри. Използваната техника може и да е сложна и затова въпросният маникюр може и да заслужава внимание, но откъм визия има много какво да се желае.

# 467
100 лв. не са изобщо много за вграден френски, защото е сложен и трудоемък за изработка, но показаният не е добре направен.
Вижда се разлят полигел по кутикулите, недобре почистен, ще има доста надигания на материала. Мислех, че е от горните форми, защото те обикновено оставят ръбче, което трябва да се изпили. Но пък ноктите в същото време са доста дебели и тумбести (с апекс твърде близо до кутикулата по мое скромно мнение). Абе има какво да се желае.
Иначе горните форми хич не са лесни за работа, поне за мен де, особено сама на себе си. След махането на мен ми отнема почти толкова работа за дооправяне, колкото и когато съм изграждала с полигел и хартиена фарма. Та не знам, ще ги мъча още, накупила съм си, ама не съм им фен и хич не са ми бързи и лесни за работа.

# 468
При поръчка от Али експрес колко време след като стоката е внесена и обработена на митница може да се очаква, че ще пристигне до адреса? И всъщност до адреса ли се доставя или се ходи от поща да се взема? Става въпрос за БГ. Извинявам се за въпроса, може и да е коментирано преди, но не съм обръщала внимание докато и аз не се изкуших от офертите на Esmeralda и не поръчах една от препоръчаните пили (въпреки че като всички и аз си имам вече)Joy

# 469
От Алито, най-често са ми пристигали в пощата след около седмица, но понякога и повече време/ по-малко време са ми ги държали. Ходи се до пощата.

# 470
От Алито, най-често са ми пристигали в пощата след около седмица, но понякога и повече време/ по-малко време са ми ги държали. Ходи се до пощата.
Благодаря!

# 471
Добро утро, успешни млади хора!
topsy1, на мен са ми държали и 20 дни неща на митница(не съм дължала мито) на принципа на случайна проверка и веднъж даже звънях да проверявам какво се случва. Като цяло от август насам някои поръчки мега бавно ми идват и малко се дразна, защоъто си ги искам, а един пръстен пък ми стои като приет и ми е за пръв път, та се филмирам леко, но "кот' такоа". На другите пилите пристигнаха, а моята я няма, чакам прахоуловител, едни клещи и още една пила. Но ако е на митница, то скоро ще ти дойде. Взимаш я или от бг пощи или от офис експрес, никой не ги кара до адрес при мен. Обикновено получаваш смс от съответната организация, че имаш пратка с тракинг номер еди кой си. Случвало ми се е до сега 1-2 пъти да не получа смс и то беше около великденските и майските празнци от бг пощи.
Относно маникюра-малей! Някои хора нямат реална представа за себе си и бъзможностите си! Сега да дам и аз моите 5ст. - вграденият френски е пипкава и по-сложна прроцедура и ако е направена добре резултатте са впечатляващи, но това "нещо" е скандално. В смисъл хубавият такъв маникюр е над 100 лв., но този определено не струва толкова и за мен да си качва снимки/видеа с него и да се хвали, че е взела 100 лв и е направила "вграден" френски е нагло. Ноктите изглеждат ужас, кутикулите не само са непочиести, а са брутално заляти, формата е зле, апексът е не на правилното място и са ужано дебели, да не говорим по мое мнение и грозни(но все пак красотата е субективно понятие и посленото ми мнение не е мерило). Залятата кутикула, дори и тук знаем, че може в последствие да се почисти с някрайник, за да не е нелицеприятно и да няма надигане, дебелото може да се запили и по принцип и личи, че се учи тази и няма нужда да взима такава сума. Учащи се още взимат символично или нищо, а аз за това нещо 100 лв. не бих дала. Не доизкусурено и без внимание към детайла, а знаем за тия неща "devil's in the details". Нищо лично, нека се учи да го прави, ма не е топ ъф дъ топ. Не съм почнала да се уча у нас на тази техника само поради причината, че знам че ще правя нокът 5 дни докато го изкусуря, но определено много ми харесват резултати на рускини в ИГ. Ще ви постна след малко едно-две видеа(за тези, които питаха каква етехниката) и да видите разликата.

Последна редакция: ср, 11 окт 2023, 08:26 от karmilla

# 472
Много благодаря за подробното разяснение, Karmilla.

# 473
Моля Simple Smile
Ето няколко снимки как би трябвало да изглежа, ако е хубаво направен вграденият френски:
Скрит текст:

Ето и клипчета:
https://www.instagram.com/reel/CyLGAE8tGJP/?igshid=MzRlODBiNWFlZA==
https://www.instagram.com/reel/Cxe_LuitzzH/?igshid=MzRlODBiNWFlZA==
https://www.instagram.com/reel/CyFmgEZN9qk/?igshid=MzRlODBiNWFlZA==
https://www.instagram.com/reel/CxmxHRjIgfs/?igshid=MzRlODBiNWFlZA==

Последна редакция: ср, 11 окт 2023, 08:42 от karmilla

# 474
# 475
  • София
Аз миналия петък открих камуфлажните бази. Нямах много време, но исках да сменя лака и реших да пробвам с Коди суфле 02. Тези бази били голяма благина. Спестих време за нанасяне на още два слоя лак, а и изравняването, ( което едва ли някога ще мога да направя перфектно на моите нокти), не си личи чак толкова, ако има недостатъци. Въобще май ще поръчам още бази от AliExpress Simple Smile П.с. снимката не предава цялата красота на частиците, но се виждат всичките дефекти

# 476
Аз понеже съм питка любопитка и клю-клю намерих профила на въпросната в тик ток и полежението е зле. Учила била при Елена Арт, а според мен по-добре да не я споменава, да не я излага и прави анти-реклама. Много се смях с коментарите писали са и за някакъв мед, който и него продавал на високи цени и масово я плюят. Факт е, че и масовво не знаят какво е "вграден" френски, но това е друга тема. Но жената продължава да взима (в Русе) не малко пари за маникюри, които са посредствени, а видях и препилени нокти на клиентка. Но май не може да бие онези от Пловдив, за които бях писала преди време тук с маникюр за 70 лв.
Хубаво е всеки да цени труда си, но според възможностите си!
За пореден път се убеждавам, че в таи тема самоуки момичета са в пъти по-кадърни и с внимание към детайла. Това, че говори като Елена и се опитва да я докара по тон на видеата не прави работата и като на Елена...
Bubble79,много хубаво туй коди! Градиввна критика и съвет - на края можеш малко да запили с пилата, за да се оформи добре и да се изравнят и "изявят" ръбчетата на квадрата т.е. за перфектна форма. Много хубава нокътна плочка имаш!

# 477
Няма нищо общо с Елена, която за пари не съм я чула никога да говори… още повече да се хвали как взела 100лв за маникюр, че дори и идеален да беше за какво ще се хвалиш с това, ако наистина си имаш клиентела. По-скоро номерът е минал при някоя не толкова претенциозна жена и сега на неин гръб си прави реклама.

# 478
Само стикерите си заслужават от "вградения френски" за 100 лв. От Али ли са според вас? SmileTrollface

Bubble79Bubble79 - базата на Коди суфле си я поръчала от Али експрес, правилно ли съм разбрала? Може ли линк на продавача?

Последна редакция: ср, 11 окт 2023, 09:35 от mamaLina

# 479
Има вече и пос терминал, че кееша за нейните маникюри не стига Joy
Това малко в офф топик спектъра! На всяко видео споменава Елена по няколко пъти, то много зле така.
Елена си е фина жена и знае как да се държи и завърти бизнес, това го виждаме(нищо че тук сме коментирали цените на продуктите и спрямо алито, но сме свободен пазар). Не вярвам тя да ги учи на такива  "практики" и за видеа и за работа. Аз повече се учудвам, че някой се е съгласил да ги даде тези 100 лв след като е видял крайния резултат. Много време и отделихме на тази "професионалистка", за ковто ще ме проавате, но много се дразня на хора очевдно "щавещи" околните. За мен това за порочни практики и хората не трябва да им се дават! ХУбаво взимай 70, 100, 150 лв. за труда си и си го цени, но нека да е с покритие.
Стикери са лепеини 100 про! Аи по мое субективно мнение така лепнати на кривата линия на вградения френски е голяма цигания, ма аз какво ли разбирам..
Anyyyone, страхотен есенен маникюр! Зеленото е топ! Кое е?
mamaLina, истинско Коди в Али няма. Ако има бутилки представящи ги за КОди, то това е ментак. Важи за Гелиш, окси и други марки, които се водят по-висок клас.

Последна редакция: ср, 11 окт 2023, 10:07 от karmilla

Общи условия

Активация на акаунт